problem z wi-fi

• 34 Odpowiedzi
  • 4098 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline swistakd4

• **
  • 101
problem z wi-fi
« dnia: Marzec 19, 2009, 15:11:50 »
mam problem tego typu ze nie moge właczyc wi-fi czasami sie uda ale zadko teraz mam orginalny najnowszy rom z t-mobile a wczesniej miałem tomala 8.2 i był ten sam problem a nawet w tomalu miałem problem jak wyłaczyłem gsm to bez resetu nie mogłem właczyc radio rom mam 1.17

*

Offline Rabbit_bb

• 641
  • Każda chwila to kolejna szansa...
  • Sprzęt: HTC Universal + Motorola Defy
Odp: problem z wi-fi
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 19, 2009, 15:42:01 »
Może wgraj na nowo Radio. Jednak najpierw proponuje zainstalować HS++ i tam w tray'u włączyć sobie te opcje do włączania/wyłączania modułów i popróbować. A nóż wszystko będzie dobrze? :E
HTC Universal [G3] | Motorola Defy
Radio: 1.17.00          | Android: CM7
ROM: WM 6.1

*

Offline swistakd4

• **
  • 101
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 19, 2009, 17:39:06 »
wgrywałem radio razem z romem i nic a czy bez tego programu macie jeszcze jakies ppomysły

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 19, 2009, 17:40:50 »
Dobrze, na jakich radiach próbowałeś, bo według mnie to także jest wina właśnie tego...

*

Offline swistakd4

• **
  • 101
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 19, 2009, 17:49:24 »
tylko na 1.17

*

Offline Rabbit_bb

• 641
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 19, 2009, 22:39:21 »
To wgraj v1.15 i zobaczymy.

*

Offline swistakd4

• **
  • 101
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 20, 2009, 20:25:02 »
ok wieczorem sprawdze i dam znac
Napisane: Marzec 20, 2009, 17:53:05
wgrałem 1.15 i to samo :(

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 20, 2009, 22:09:55 »
To wgraj jeszcze inne, eksperymentuj.
To jest ewidentnie wina oprogramowania.

*

Offline Rabbit_bb

• 641
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 21, 2009, 01:55:09 »
Próbowałeś tym HS++?

*

Offline swistakd4

• **
  • 101
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 21, 2009, 16:38:36 »
nie jeszcze nie próbowałem bo nie mam do konca miesiaca dostepu do internetu po przeprowadzce czekam na załozenie i czasem jestem u brata to sprawdzam

*

Offline swistakd4

• **
  • 101
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 22, 2009, 20:49:11 »
próbuje wgrac nowy rom moze cos pomoze ale wyskakuje takie cos co zrobic ??
http://img231.imageshack.us/my.php?image=beztytuugqa.png

« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 23, 2009, 13:14:48 »
tu masz recepte....zrób tak jak napisane poniżej:
 znalazlem rozwiazanie problemu...opisze dla innych gdyby cos takiego mieli...otóż pan Cotulla swój ROM tak stworzyl że nie da się go odinstalować w inny sposób jak poprzez program mtty, w tym ROM-ie nie ma w ogóle ext rom, i stad 71mb dostępnego romu na mda, ...ten rom to WM 6.1 by Cotulla, i żeby go odinstalowac trzeba:
1. wprowadzić uni w bootloader
2. podłączyć kabelek usb
3. odpalić mtty
4. wprowadzić komendy
- task 32
- task 28 55aa
5. odczekac i wgrac od razu oryginalny ROM jaki był brandowany na nasze urządzenie
potem zrobic HR i óżniej możno znowu wgrywac jaki się tylko ROM chce :-)
 jedyną prośbe jaka mam do Was to aby ktoś wstawił tu link do pobrania mtty , mój bootloader to wersja v 1.00
dziękuję...
Napisane: Marzec 22, 2009, 12:40:41dodam jeszcze tylko dla takich jak ja...czyli ludków którzy dopiero zaczynaja zabawę z wgrywaniem ROM-ów itd  ...program mtty musi być w takiej wersji jaki mamy bootloader...czyli tak jak w moim przypadku v1.00 i taki tez mtty znalazlem , i zadzialalo i jest juz

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 23, 2009, 13:30:07 »
Co Ty za przeproszeniem pieprzysz, Świstak nie próbował romu Cotulli, Twoja rada jest bezsensowna i w ogóle nie trzyma się tematu!

« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 23, 2009, 13:35:38 »
ten rom cotulli jest akurat przykladem tylko, miałem to samo za każdym razem jak chciałem zmienić rom dostawałem bląd 112 i przerywało instalację, a w ostatnip poście jest właśnie taki problem, rozwiązaniem było sformatowanie doc, tymi komendami i wgranie brandowanego rom-u i teraz wszystko jest ok
radio się wgrywało, drugi etap wgranie ext rom wyskakiwał błąd 112, trzeci etap wgrywanie pliku windows wyskakiwał błąd 113 , a dopiero format doc wszystko unormował
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2009, 13:50:33 wysłana przez ANDRIUBIKER »

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 23, 2009, 13:39:10 »
Ale wytłumacz mi, po cholerę podpinasz się pod temat, piszesz bez sensu nie nawiązując w ogóle do poprzednich postów, a przy tym, wydaje mi się, że wprowadzasz innych w błąd, bo nigdy nie słyszałem o problemach ze zmianą romu - oczywiście jeśli potrafisz to robić.
Powiem więcej, podczas wgrywania romu z BL nie jest ważne jaki rom miałeś wcześniej.

« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 23, 2009, 13:46:17 »
oglądnąłeś sobie zdjęcie z postu świstaka???? i mylisz się właśnie jeśli uważasz że nie ma znaczenia jaki byl wcześniej rom....przy niektórych trzeba właśnie odistalować stary w mtty i dopiero wgrać nowy...głównie w tych które aby zwiększyć pamieć ram urządzenia pomijają ext rom
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2009, 13:48:39 wysłana przez ANDRIUBIKER »

*

Offline cataractyt

• 269
  • Fillucas
  • Sprzęt: Lumia 930, iPhone 4s, Meizu MX4
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 23, 2009, 15:47:44 »
@Up
To jesteś dobry, jak softwarem możesz zwiększyć pamięć RAM ;D
i co do Konrada, to on ma 'trochę' dłuższy staż na forum od Ciebie...

@Świstak
Spróbuj inny rom, ewentualnie spróbuj ten jeszcze raz zainstalować.
Ja w swoim przypadku miałem takie cyry, że jak flashowałem Uniego, to mi się komp wieszał.
Wyszło w końcu, że to kwestia KABLA.
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2009, 15:49:50 wysłana przez Fillucas »

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 23, 2009, 17:47:25 »
ANDRIUBIKER oooooostro pieprzysz za przeproszeniem :smile: jakie zwiększenie RAMu? jak masz kość 64MB to softem nie zrobisz z tego 71MB, jedynie przez przelutowanie kosci ale wtedy to by oznaczało, że ROM żre mase RAMu robiac ze 128MB jedynie 71MB. Co do EXT ROMu to to zajmuje pamięć, ale przecież to jest osobny plik, który można wywalić z paczki jeszcze przed instalacją, więc tak jak koledzy wcześniej pisali, jak sie nie znasz to nie zabieraj głosu
Świstak sprawdź czy ten ROM co go pobrałeś jest dobry, najlepiej weź ściagnij inny i sprawdź, jak będzie to samo, to może rzeczywiście wina kabelka

*

Offline swistakd4

• **
  • 101
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 23, 2009, 19:21:36 »
Dobra dzieki za pomoc wgrałem ten rom :/
najpierw wgrałem starszy pózniej ten docelowy ale na zadnym z nich nie działa mi wi-fi  cos sie obawiam ze to wina sprzetu a nie oprogramowania

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 23, 2009, 19:26:17 »
Świstak, to gadaj ze sprzedawcą żeby Ci kase zwrócił, bo sprzęt uszkodzony

« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 23, 2009, 19:35:22 »
wyglada na to ze wszyscy jestescie mistrzami swiata i okolic, a jak mialem ten sam problem to zaden z cwaniakow nie pomogl i nic sensownego nie podpowiedzial, a dokladnie pomoglo to co opisalem i taka tez jest instrukcja do wymiany niektorych rom-ow, napisana z reszta przez tworcow tych romow, ale Wy wiecie lepiej....

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 23, 2009, 19:39:55 »
przepraszam Cię najmocniej, to ty jesteś mistrzem w dziedzinie PDA, żaden z nas, cwaniaków (jak to napisałeś) nie potrafi poprzez soft zrobić tak, żeby na unim z kością 64MB RAMu było wolne 71MB RAMu, tak wiec wybacz nam za nasze fatalne zachowanie względem Ciebie, jesteś naszym guru, naucz nas takich sztuczek, może jak będziemy dużo trenować to tyle skilla nabijemy że uda nam się wiecej RAMu z uniego wycisnąć, wskazałeś nam droge do wolnego RAMu, proszę Cie, weź nas za ręke i przeprowadź przez tą drogę, bo nikt z nas chyba sam nie da rady

« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 23, 2009, 19:41:28 »
sam to wymysliles czy wyczutales na xda dev???? godne podziwu ...

*

Offline cataractyt

• 269
  • Fillucas
  • Sprzęt: Lumia 930, iPhone 4s, Meizu MX4
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 23, 2009, 19:48:56 »
Coś mi się wydaje, że będzie urąbana antena, ja bym otworzył obudowę i sprawdził - antena WiFi
jest niedaleko portu USB, obok taśmy od klawiatury, jest to taka mała dziwna blaszka, przytwierdzona śrubką 'gwiazdką', wychodzi trochę poza MB w stronę obudowy
może jest odkręcona albo coś?

Chociaż bez anteny też powinno działać, czy się mylę ? :)

@ANDRIU
Takimi tekstami możesz jechać z kolegami z gównazjum.
Zapewniam Cię, że ani razu nie używałem mtty przy zmianie romu, a softwarowe 'dołożenie' RAM jest NIEMOŻLIWE  :D.

« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 23, 2009, 19:54:41 »
wiec  zanim zaczniesz kwestionowac wszystko, to najpierw w kwestii tylko formalnej i zeby Twa wiedza sie powiekszyla to wgraj rom wm 6.1 od cotulli, wtedy sie dowiesz ze bedziesz potrzebowal mtty, a potem kwestonuj, w gownazjum to ja bylem jak sie rodziles, ba wtedy nawet nie bylo takiego chorego wynalazku...a co do ram , masz racje i nie o to tu chodzilo zwykla pomylka...rom czy ram czy flash , najprawdopodobniej chodzi o ta ostatnia pamiec, po wgraniu pelnego rom...zostaje Ci kolo 45mb bamieci, nazwanej w uni storage, jak wgrasz rom bez ext rom, np cotulla, to bedzie 71mb, i o ta pamiec chodzilo, a ze kosc trzeba wymienic na 128mb ram to sie zgadza...

*

Offline swistakd4

• **
  • 101
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 23, 2009, 19:55:27 »
Orni teraz to troche za późno na zwrot kasy a z reszta na poczatku wi-fi sie właczało pózniej czasami a teraz wcale niewiem moze dam rade kupic jakas płyte główna sprawna :/   bez anteny powinno sie właczyc a gdzie jest umiejscowiona to ja juz wiem

« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 23, 2009, 19:59:56 »
a zeby wyjasnic , czemu tu w ogole napisalem ,chcac w pewien sposob byc pomocnym...nie napisalem swojego postu odnosnie niedzialajacego wi fi , tylko ze wzgledu na post kolegi ze nie moze wgrac nowego ROM i wyskakuje mu blad 112...tez tak mialem , nikt tu z forum nie wiedzial jak mi pomoc, doszedlem do tego sam i dalo rade...tyle w kwestii wyjasnienia...

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 23, 2009, 20:04:07 »
w gownazjum to ja bylem jak sie rodziles, ba wtedy nawet nie bylo takiego chorego wynalazku

hahahahah człowieku jesteś miszczem, byłeś w gownazjum (ciekawe co to, cos związanego z gównami? :E), wtedy gdy tego jeszcze nie było, brawo, ciekawi mnie jak tego dokonałeś

rom czy ram czy flash , najprawdopodobniej chodzi o ta ostatnia pamiec, po wgraniu pelnego rom...zostaje Ci kolo 45mb bamieci, nazwanej w uni storage, jak wgrasz rom bez ext rom, np cotulla, to bedzie 71mb, i o ta pamiec chodzilo

ciekawe rzeczy prawisz... :smile:

« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 23, 2009, 20:10:54 »
skoro ciekawe to notuj i zapamiętuj bo wiecznie zyl nie bede MISZCZU...:-)
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2009, 20:14:01 wysłana przez ANDRIUBIKER »

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 23, 2009, 20:14:41 »
już wyciagam kajecik i notuję miszczu, więc nie pozwól nam czekać, nauczaj nas tego wszystkiego