Problem z universalem po zmianie romu

• 12 Odpowiedzi
  • 880 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Silvo

• 18
  • Sprzęt: HTC tytn
Problem z universalem po zmianie romu
« dnia: Listopad 30, 2008, 18:09:26 »
Witam

Zmieniłem rom ze standardowego z jakim zostało kupione urządzenie na najnowszy Mo3ulla (chciałem zobaczyć jak wygląda wm6.x na uni) ale nie podpasował mi więc postanowiłem wrócić do wm 5. Wgrałem polecany w wątku "FAQ HTC Universal" rom od T-mobile i tu zaczął się problem. Mianowicie rom oczywiście się wgrał ale po włączeniu urządzenia zatrzymuje się na ekranie z logo T-mobile (tam gdzie podawana jest wersja radio romu i samego systemu) i tyle. Za nic nie chce przejść dalej. Urządzenie nie jest rozpoznawane w systemie. Po podłączeniu uzyskuje jedynie komunikat że podłączono unknown usb device. Oczywiście o połączeniu active sync nie mam co marzyć. Postanowiłem wrzucić rom jeszcze raz niestety mogłem jedynie wrzucić rom wchodząc w bootloadera. W oknie pokazało oczywiście jaki radio rom i rom będę wrzucał niestety nie pokazało wersji jaka obecnie znajduje się na urządzeniu (podczas gdy poprzednio było pokazane z jakiego romu na jaki zmieniam).

Ma ktoś pomysł co z tym fantem zrobić??

*

Offline pSTANLEY

• **
  • 177
  • Sprzęt: HTC Universal
Odp: Problem z universalem po zmianie romu
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 30, 2008, 18:47:46 »
Z tego co wiem to bardz często jest tak że w gotowanych romach nie pokazuje poprzedniej wersji jaka jest na urządzeniu. Ja przynajmniej prawie zawsze tak miałem.

*

Offline Silvo

• 18
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 30, 2008, 19:04:02 »
No to jedno zmartwienie z głowy :E tylko co zrobić żeby w końcu na uni załadował się system?

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 30, 2008, 19:25:32 »
sprobowac wgrac ROM jeszcze raz. jesli nie pojdzie to zostaje ci mtty :(

*

Offline Silvo

• 18
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 30, 2008, 19:45:13 »
a czy mógłbym prosić o link z instrukcją postępowania z mtty :mrgreen:

*

Offline fusse

• **
  • 164
  • smd & bga
  • Sprzęt: htc wizard & blue angel & Omnia
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 30, 2008, 22:21:39 »
wgraj inny rom, proste. tez tak mialem, wgralem rom luca 6.1 i tez mi nawet splashscreen nie wyswietlal sie. podlaczajac tez mialem nieznane urzadzenie, dopiero wchodzac w bootloader moglem wrzucic rom, wgralem jeszcze raz ten sam i wszystko bylo juz ok. aha i mi tez nie pokazywalo poprzednego romu,tak jak Tobie.  jak skonczy sie proces flashowania,odczekaj jeszcze chcwile mimo,ze niby sie skonczyl, potem nie odlaczaj kabla i wcisnij reset w telu, i czekaj, dosc dlugo na pierwsze zaladowanie systemu. pozdrawiam!
a36>>c35>>s55>>NEC 200>>e398>>mpx200>>Wizard>>Universal>>Kaiser>>Blueangel>>Omnia

*

Offline Silvo

• 18
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 01, 2008, 11:38:25 »
Ok w takim razie spróbuję najpierw w ten sposób. Wielkie dzieki za pomoc :mrgreen:

*

Offline Silvo

• 18
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 02, 2008, 17:58:45 »
No cóż niestety nie udało sie i po wgraniu romu nadal wiesza się na splash screenie. Jesli jakaś dobra dusza zechciałaby podzielić sie swoją wiedzą nt. mtty to prosiłbym o linka albo opis tu na forum. Tym razem wolałbym nie mieć niespodzianek  :(

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 02, 2008, 19:53:23 »
w faq zdaje sie jest link do tematu gdzie twoj problem jest opisany i jest tez tam podana procedura ratowania uni przez mtyy...

*

Offline wredny89

• **
  • 216
  • Sprzęt: Mio p550 wm 6.1 + Treo 750v + Nokia 5800XM
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 02, 2008, 23:18:11 »
Mi mtty pomogło w sytuacji stania na BL... Ale nie wiem czemu zawsze tak mam przy wgrywaniu T-Mobile... sam mtty jest na xda-dev...

*

Offline czarnysn

• 6
  • Sprzęt: XDA EXEC + GPS bluetooth
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 03, 2008, 17:18:35 »
Tez tak mialem. z wm 6.1 chciałem przejśc do wm 5 od t-mobile, po wgraniu zawieszał sie na splash... wgrałem ponownie i znów to samo. Mtty pomogło ale dopiero przez komende: task 28 55aa

Powodzenia

*

Offline Silvo

• 18
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 07, 2008, 01:03:36 »
ok problem z głowy mtty z komendą task 28 55aa załatwił sprawę wielkie dzięki za pomoc :ok:

*

Offline wredny89

• **
  • 216
  • Sprzęt: Mio p550 wm 6.1 + Treo 750v + Nokia 5800XM
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 07, 2008, 12:29:28 »
Od czego jest Forum... Zresztą do tej pory nie wiem czemu przy takiej operacji trza było mtty używać bo ja miałem wm5 od ery wtedy przed t-mobile...