Problem z Radio Romem.

• 5 Odpowiedzi
  • 973 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline neonek15

• 43
  • Sprzęt: HTC Universal
Problem z Radio Romem.
« dnia: Czerwiec 14, 2010, 17:08:27 »
Siema. Kumpel kupił używanego Uniego. Działał przez jakiś czas aż nagle z bliżej nie wyjaśnionej przyczyny Radio ROM tajemniczo zniknął. Po prostu zniknął nie ma po nim śladu. Podczas włączania Uniego pisze "No GSM". Więc postanowiłem wgrać mu Radio. Nie dało się. Więc postawiłem system Tomala v8.9. Znowu spróbowałem postawić Radio lecz nadal się nie dało (jest 0% instalacji a po jakimś czasie wyskakuje ERROR: 114 Radio ROM Update error). Zrobiłem DOC Format i nadal to samo. Z tym że teraz telefon nawet nie chce się włączyć. (Czarna plansza (tam gdzie powinno być logo producenta normalne raczej po docie) pokazuje No GSM wersje Romu i dalej nie idzie.) Ktoś może wie co z tym zrobić?

*

Offline neonek15

• 43
  • Sprzęt: HTC Universal
Odp: Problem z Radio Romem.
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 21, 2010, 20:59:14 »
Może inaczej. Udało mi się włączyć uniego. Ale dalej nie mogę wgrać Radia. Istnieje jakaś blokada aby nie można było wgrać radia? Jeśli tak to jak ją usunąć?

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 22, 2010, 14:40:43 »
Kiedyś kiedyś miałem ten sam problem, radio znikneło nie dało się dzwonić, cudowałem kombinowałem, już nie pamiętam dokładnie co i jak, ale:
Jest coś takiego jak blokada, czy nie czasem CID? CID lock coś takiego
Jest jeszcze podobno opcja wgrania romu z karty SD koniecznie 128MB
Podrąż ten temat może Ci się uda, mi się nic nie udało zrobić i zmieniłem płyte główną. Z tego co wiem, zdarza się to w Universalu.

*

Offline adamlop

• 38
  • Sprzęt: HTC Universal, HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 22, 2010, 18:23:16 »
Doc format.
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=1097645&postcount=4
Potem postaw wm5 T-mobile razem z radiem z zestawu.
Potem mozesz juz kombinowac

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 23, 2010, 01:03:45 »
Także to robiłem, i to na różne sposoby i nie pomogło.
Jeśli jednak by Ci się udało postawić radio rom to napisz szerzej co i jak robiłeś, mam mobo do Uni w którym padło radio a tak to ful sprawna, mógłbym zawsze coś z nią zrobić:)

Wiem, że są metody flashowania z SD również bez drógiego HTC
Są różne metody chyba na formatowanie DoC'a

Na wszystko jest kilka sposobów, są instrukcje co robić w razie "NO GSM"
Wszystko tu na forum i XDA

Jeśli potrzebowałbyś jakieś programy co ciężko znaleźć z racji że UNI jest coraz rzadzje używany to pisz, dużo kombinowałem wtedy mam trochę softu jakieś instrukcje itp, mój przypadek może być inny jak Twój.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2010, 02:26:01 wysłana przez jjdzej »

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
    • Wirtualne Zacisze utak3ra
  • Sprzęt: Samsung Ace, Raphael, Hermes, Universal i inne
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 24, 2010, 09:01:09 »
Albo format DOC i wgranie od nowa ROMu oryginalnego - pełnego, wraz z radiem - albo... padło radio - fizycznie :(