Witam serdecznie wszystkich

Wiec na początku pochwalę się że od wczoraj stałem się szczęśliwym (mam nadzieję

) posiadaczem MDA PRO od Ery, ale bez sim locka. Koleś sprzedający tego palmtopa, uprzedzał że jest drugim posiadaczem, i że on go nie modyfikował, ale nie wie czy pierwszy właściciel nie zmieniał oprogramowania. Chciałbym abyście powiedzieli mi według poniższych danych czy to oryginalny soft, czy jakiś modyfikowany.
Oto co wyczytałem z tego MDA:
1. na dzień dobry zrobiłem Twardy Reset, po czym włączył się z logo, i skinem T-Mobile, i po chwili doinstalowały się różne paczki .CAB,
2. wersja softu to:
- Wersja ROMu: 2.00.41 WWE
- Data ROMu: 08/08/07
- Wersja Radia: 0.00.00 (jakoś to mi wygląda dziwnie

)
- Wersja Protokołu: 42.37.P8
- Wersja ExtROMu: 2.00.147 WWE
3. W systemie wydaje mi się że nie są zainstalowane żadne zewnętrzne programy prócz M$, ale może coś gdzieś przeoczyłem, jak by co to proszę o naprowadzenie.
A tak poza tym sam dograłem spolszczenie z tego forum dla WM5.0, ale jest to Beta, i są niedociągnięcia w tłumaczeniu (ale lepsze to niż cały po angielsku), i też jest to dosyć stare spolszczenie bo z 2006, i tu chciałbym się spytać przy okazji czy jest jakieś nowsze bardziej dopracowane, i już nie Beta spolszczenie dla tego modelu palmtopa?