Problem z aplikacjami korzystającymi z internetu

• 10 Odpowiedzi
  • 1096 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
  • Sprzęt: Smart devices: Casio Cassiopeia A11 > NEC Mobile Pro 780 > Nokia 9110i > Handspring + modół GPS Samsung Omnia, HTC Universal, Samsung i780 (żony)
Problem z aplikacjami korzystającymi z internetu
« dnia: Maj 26, 2009, 13:39:39 »
Witam
Mam problem z aplikacjami korzystajacymi z internetu pierwszy z nich to TCPMP 0,72 RC1 Nie jestem w stanie odpalić radia internetowego  dostaję komunikat o nieznanym typie pliku, ten sam plik play listy na samsungu omnia działał bez problemu. Radio nie dziala także na aplikacji GSplayer, widać podłączanie buforowanie wykrywa nazwę stacji i nie odtwarza. Jest to niezależne od tego czy podłączam sie do WIFI czy 3g.

Problem 2 to brak współpracy z aplikacja Fring, czyli klientem google talk. problem jest taki że nie ważne czy podłączony jestem do  WIFI czy 3g nie może znaleźć połączenia z internetem. Natomiast inna płatna aplikacja ortotalk działa bez problemu  :O

W obu przybadkach PDA jest połączony do internetu przegladarka i mail działają
zmieniałem już płytę główną robiłem HardReset dodam że rom jaki mam to ostatni od T-mobile.

I teraz rzecz która mnie totalnie wk.... kolega podłaczyl się do mojej domowej sieci wifi swoim UNI z tym samym ROMem i ta samą wersję TCPMP i u niego radio zadziałało od razu  :O

Prosze pomocy bo już nie wiem co mam przetestować??

*

Offline blady.bb

• 720
  • Sprzęt: HTC Universal, HTC Leo
Odp: Problem z aplikacjami korzystającymi z internetu
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 26, 2009, 16:28:27 »
Witam
Mam problem z aplikacjami korzystajacymi z internetu pierwszy z nich to TCPMP 0,72 RC1 Nie jestem w stanie odpalić radia internetowego  dostaję komunikat o nieznanym typie pliku, ten sam plik play listy na samsungu omnia działał bez problemu. Radio nie dziala także na aplikacji GSplayer, widać podłączanie buforowanie wykrywa nazwę stacji i nie odtwarza. Jest to niezależne od tego czy podłączam sie do WIFI czy 3g.

Mam to samo, przybliż o jakie radio chodzi dokładnie, są różne kodowania po prostu, mnie nie chodzi kodek .AAC.

Problem 2 to brak współpracy z aplikacja Fring, czyli klientem google talk. problem jest taki że nie ważne czy podłączony jestem do  WIFI czy 3g nie może znaleźć połączenia z internetem. Natomiast inna płatna aplikacja ortotalk działa bez problemu

Pewnie nie w tym problem, ale spróbuj. Wejdź w ustawienia WiFi, Karty sieciowe i zaznacz opcję "The Internet", z tym powinna się łączyć karta.
HTC Universal [G3]
Radio: 1.17.00
ROM: Tomal v8.81 Regular (64MB device) WM6.1 - Hybrid Build: 21042.1.6.0
MiniSMS

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
  • Sprzęt: Smart devices: Casio Cassiopeia A11 > NEC Mobile Pro 780 > Nokia 9110i > Handspring + modół GPS Samsung Omnia, HTC Universal, Samsung i780 (żony)
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 26, 2009, 20:18:10 »
Jeżeli chodzi o fringa udało mi sie załatwic sprawę ściągając i instalując ponownie więc tu jest Git. co do ustawień wifi zawsze mam jako internet więc to nie problem, zależało by mi żeby ustawić radio przez internet komórkowy (mam iPlusa)
Co do kodeków to instalowałem wszystkie dostępne.
radio jakie posiadam to 17 (nie wiem czy to się pisze 0,17 czy 1,17)
może ktoś wie w jaki sposób nadaje antyradio bo na nim testuje?

z góry dzięki za pomoc

*

Offline blady.bb

• 720
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 26, 2009, 22:18:21 »
ANTYRADIO
Serwer: SHOUTcast Distributed Network Audio Server/Linux v1.9.5
Typ zawartości: audio/aacp
Odebrane metadane: 4 bajtów
Interwał metadanych: 32768 bajtów
Nazwa strumienia: ANTYRADIO WARSZAWA

Masz ten sam problem co ja - kodek .AAC.

Radio ROM nie ma nic do tego - nazywa się tylko podobnie :wink:

Co do instalowania kodeków to chyba nie ma większej bazy niż TCPMP, więc pozamiatane.
HTC Universal [G3]
MiniSMS

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 26, 2009, 22:25:51 »
Dlatego napisałem wyżej olega na tym samym romie tej samej wersji TCPMP odpalił u siebie antyradio i dlatego się zdenerwowałem że u mnie nie działa no nic poszukam jeszcze raz odpowiedniego pluginu bo wiem że to jest możliwe dzięki za wskazanie sposobu rozwiązania

*

Offline blady.bb

• 720
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 26, 2009, 22:38:14 »
Sorry pominąłem ten aspekt :wink: Nie umiem rozwiązać tej sprawy, sam mam z nią problem, więc jak tylko coś wykombinujesz - publikuj :ok:
HTC Universal [G3]
MiniSMS

*

Offline Rabbit_bb

• 641
  • Każda chwila to kolejna szansa...
  • Sprzęt: HTC Universal + Motorola Defy
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 27, 2009, 01:45:05 »
Dlatego napisałem wyżej olega na tym samym romie tej samej wersji TCPMP odpalił u siebie antyradio i dlatego się zdenerwowałem że u mnie nie działa no nic poszukam jeszcze raz odpowiedniego pluginu bo wiem że to jest możliwe dzięki za wskazanie sposobu rozwiązania
Wersję programu TCPMP mógł mieć taką samą tyle, że tu o kodeki się rozchodzi. Dlatego z tym trzeba powalczyć i działać będzie :wink:
HTC Universal [G3] | Motorola Defy
Radio: 1.17.00          | Android: CM7
ROM: WM 6.1

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 27, 2009, 13:15:58 »
Racja chodziło o kodeki i sprawa jest trywialnie prosta należy pobrać wersję 081. gdzie jest plugin aac (plik aac.plg) i ją (wersje 0.81) zinstalować/rozpakować w celu pozyskania pliku aac.plg następnie należy do katalogu z zainstalowaną wersją 0.72 przekopiowac plik aac.plg i odpalić stację radiową. U mnie takie działanie zakończyło się sukcesem
Wydaje mi się że TCPMP jest na tylke popularny że linki użytkownicy znajdą sobie sami
Pozdr.

*

Offline blady.bb

• 720
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 27, 2009, 13:43:48 »
Faktycznie, przecież nowsza wersja ma więcej kodeków. Ja co prawda w mojej paczce wgotowanej w ROM :mad: ...mam już aac.plg z tym, że stary. Najlepsze jest to, że nie mogę go w żaden sposób nadpisać czy zrobić kopii zapasowej.

Macie jakiś pomysł? Probowałem przez Resco Explorer'a i Active Sync'a jego atrybuty to:
-Read-only
-System
-ROM (bez możliwości zmiany)
Oczywiście jeżeli zmienię atrybut od razu wraca do domyślnego.
HTC Universal [G3]
MiniSMS

*

Offline Rabbit_bb

• 641
  • Każda chwila to kolejna szansa...
  • Sprzęt: HTC Universal + Motorola Defy
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 27, 2009, 23:47:58 »
Przez Total Commandera sprawdź.