poszukuje romu z duzym zapasem ramu

• 10 Odpowiedzi
  • 1226 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline WK89

• 343
  • Sprzęt: iPhone 2G 8GB
poszukuje romu z duzym zapasem ramu
« dnia: Marzec 18, 2010, 16:49:16 »
Witam szukam romu 6.1 PL z dużym zapsam ramu i sms'ami w formie czatu co polecacie ?
HTC Hermes => Toshiba G900 => HTC Universal=> HTC Raphael=>Samsung OMNIA 8GB=> HTC Raphae=> Toshiba G910=>iPhone 2G 8GB

*

Offline Atrax22

• 38
  • Co by było gdyby?
  • Sprzęt: HTC Universal
Odp: poszukuje romu z duzym zapasem ramu
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 18, 2010, 20:13:43 »
Tomala coś z wersji 8.x :) Przetestuj 8.7
Tak długo jak długo istnieją armie, każdy poważniejszy konflikt będzie prowadził do wojny. Pacyfizm, który nie przeciwstawia się aktywnie zbrojeniom, jest i w dalszym ciągu będzie bezsilny

*

Offline WK89

• 343
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 18, 2010, 20:45:18 »
HTC Hermes => Toshiba G900 => HTC Universal=> HTC Raphael=>Samsung OMNIA 8GB=> HTC Raphae=> Toshiba G910=>iPhone 2G 8GB

*

Offline crazyjaco

• **
  • 209
  • Sprzęt: Kamień Milowy ;]
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 18, 2010, 21:05:13 »
Po PL romów za dużo nie ma, ale od siebie polecam w wersji WWE ROM PDAVIET 6.1. Max Ram-u jaki mi się udało osiągnąć to 30.65MB!  :ok: Jak na uniego uważam to za sukces :)

Link:
http://cid-8ead1d3a7ced6d9e.skydrive.live.com/self.aspx/HTC%20Universal/nk.rar
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2010, 21:14:23 wysłana przez crazyjaco »
Tosia g900 > Exec > TP > Exec > N810 > c905 > Spica > Motorola Milestone

*

Offline WK89

• 343
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 18, 2010, 21:11:09 »
a mogłbyś podlinkować

[E]

Dzieki za link :) romik fajny ale niestety moja słuchawka BT z mim nie chciała wspołpracować tak że go wywaliłem zainstalowałem ten romik http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=588099 i jest całkiek fajny duzo ramu ok 28mb po SR po HR ok 30 , moja słuchawka BT z nim działa ma sms'y w formie czat , i jest naprawde szybki :) Dziekuje wszystkim za pomoc.
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2010, 04:59:38 wysłana przez WK89 »

*

mgcompany

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 18, 2010, 14:46:05 »
Dzisiaj zainstalowałem ten romik: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=643243 i się zdziwiłem! Nie używam modułu GSM, po wgraniu i dostosowaniu pod siebie, uruchomieniu VGA 96DPI (które zresztą jest już w romie) jest ponad 30MB RAMu. Zaraz po SR jest ponad 34MB, a po uruchomieniu kilku programów, używaniu ich i wyłączeniu, trzyma ok. 33,5MB. Do tego jest bardzo szybki (a jeszcze nie zwiększałem taktowania), póki co mi się nie zawiesił, ma dużo wolnej pamięci, ciekawe dodatki w ustawieniach od no2chem i wszystkie najważniejsze rzeczy jak sterowniki do SDHC, podkręcanie procesora, SRS WoW HD. Z programów to zostały tylko najważniesze i dodane kilka takich jak AdobePDF, Total Commander, PocketRAR, nowe wersje Office, Opera Mini 5 natywna, PimBackup, TCPMP i notatnik. Póki co podoba mi się bardzo. Jest w wersji na 64 i 128MB oraz kuchenka.

*

Offline WK89

• 343
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 19, 2010, 12:59:12 »
Wczoraj po przeczytaniu twojego postu mgcompany zainstalowałem ROM , niestety nie zrobił na mnie takiego wrażenia faktycznie ma dożo wolnego ramu lecz prędkość działania pozostawia wiele do życzenia dla mnie najlepszy jest polski 6.1  szybki ramu ma mniej ale wystarczająco :)

*

mgcompany

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 19, 2010, 18:24:40 »
No właśnie używałem polskiego 6.1 i jakoś znacznie wolniej działał. Przed uruchomieniem programów musiał trochę pomyśleć, a tu wszystko od razu działa. Myślałem, że już po prostu po ponad pół roku użytkowania się zaśmiecił i zaczął mulić, ale po resecie nic się nie zmieniło. Wgrałem tego i mi pasuje.  :)

*

Offline Harrocan

• **
  • 131
  • Ot taki maniak.
    • http://mmocenter.pl/harrocan/
  • Sprzęt: HTC Universal (I-mate JasJar), Acer Aspire 1600
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 28, 2010, 19:38:35 »
Pamietajcie, ze universale to urzadzenia dosc kaprysne, i na kazdym sprzecie dany rom moze dzialac ciut inaczej :)

*

Offline karpik25

• 5
  • Sprzęt: Axim X51v, G1 (Dream), M5000 128MB ram
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 12, 2010, 00:29:47 »
Z dużym zapasem ramu to polecam powiększyć pamięć lub znaleźć egzemplarz ze 128 MEGA RAMu.
« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2010, 08:46:11 wysłana przez karpik25 »

*

Offline vladymir

• 610
    • Laboratorium Energii Subtelnych
  • Sprzęt: Prestigio 5517, Lenovo A3000-H
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 13, 2010, 09:50:24 »
Dzisiaj zainstalowałem ten romik: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=643243 i się zdziwiłem! Nie używam modułu GSM, po wgraniu i dostosowaniu pod siebie, uruchomieniu VGA 96DPI (które zresztą jest już w romie) jest ponad 30MB RAMu. Zaraz po SR jest ponad 34MB, a po uruchomieniu kilku programów, używaniu ich i wyłączeniu, trzyma ok. 33,5MB. Do tego jest bardzo szybki (a jeszcze nie zwiększałem taktowania), póki co mi się nie zawiesił, ma dużo wolnej pamięci, ciekawe dodatki w ustawieniach od no2chem i wszystkie najważniejsze rzeczy jak sterowniki do SDHC, podkręcanie procesora, SRS WoW HD. Z programów to zostały tylko najważniesze i dodane kilka takich jak AdobePDF, Total Commander, PocketRAR, nowe wersje Office, Opera Mini 5 natywna, PimBackup, TCPMP i notatnik. Póki co podoba mi się bardzo. Jest w wersji na 64 i 128MB oraz kuchenka.
ROM istotnie szybki. A co zrobić, żeby odgrywał MID-y i żeby działał w nim HTC Home bez lupy? (jedyny, jaki ten ROM dopuszcza to wersja dla VGA, do której potrzeba solidnej lupy, inne się instalują, ale nie są widoczne na ekranie)
"Komputer służy do ułatwienia pracy, której bez niego wcale by nie było" - Prawo Murphy'ego