Oto kilka informacji po zainstalowaniu wersji 1.5:
Stan po flashowaniu, HR i kilku ustawieniach standardowych takich jak:
- Ustawienie regionu
- Włączenie SDHC
- Zmiana strefy czasowej
- Obowiązkowy Soft Reset
1. STORAGE: 36,78; PROGRAM: 28,74; FLASH DISK: 12,16; Odblokowany Extended ROM
2. High Perfomance
3. PocketCM Contacts
4. Jak narazie bardzo stabilny
5. Naprawdę bardzo, bardzo, bardzo szybki...
Mam nadzieję, ze wystarczająca lista, by się na niego skusić...
ad. 5. Co do prędkości, to muszę sobie pozwolić na małą dygresję

Czytałem gdzieś u nas na forum jak ktoś krytykował gotowane romy WM 6.x a zachwalał tak zwane oficjalne ROMy

Przetestowałem kilka obrazów romów i... ...faktycznie w każdym coś nie trybiło

A to VideoCall (na szczęście nie potrzebuję). Strasznie irytowało mnie zawsze to, że nie ma obsługi MMS-ów

Pomyślałem sobie, że w sumie racja. W końcu w takich firmach jak ORANGE, ERA, czy T-MOBILE nie siedzą głąby i to co robią, musi być dopracowane do "perfekcji" i wszystko będzie OK...
Jak pomyślałem, tak zrobiłem... Na pierwszy ogień poszła ORANŻADA! ŻENADA! Gościła u mnie najpierw 3 dni, później dałem jej jeszcze raz szansę i, po 2godzinach, flaszowanie... Tak wolnego, zawodnego i niestabilnego romu jeszcze nigdy na żadnym sprzęcie nie miałem, nawet z amatorskich kuchni.
ORANŻADA ustąpiła miejsca ERZE

- Było lepiej, w miarę stabilnie, ale... ...nadal bardzo wooolnooooooo
Mam troszkę tego sprzętu i powiem szczerze, że w UNI kręci mnie tylko VGA i klawiatura, nic poza tym nie zasługuje na uwagę

.
Jeśli chodzi o walory użytkowe, to jest to sprzęt wolny jak każdy. Często już roztwazałem powrót do WIZARDA. Gdyby nie wyświetlacz i moduł GSM/WiFi/BT, to pod względem użytkowym JORNADA od HP była lepsza... Wydajnościowo to samo, natomiast WIN CE 2000 i dużo lepsza klawiatura

UNI okazuje potencjał tylko i wyłącznie przy filmach, tutaj nie ma sobie równych... ...to fakt.
I tutaj powracamy do pytania o ten rom, co w nim takiego jest...
Otóż po jego wgraniu UNI działa niesamowicie szybko, nie liczyłem, ale różnica jest oszałamiająca