Podświetlanie klawiaturki

• 3 Odpowiedzi
  • 459 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Podświetlanie klawiaturki
« dnia: Maj 28, 2008, 14:45:46 »
Witam, chcialbym lekko stuningowac swojego uni. A mianowicie wlutowac mu niebieskie diody zamiast tych czerwonych (spv). Nastepnie chcialbym go pomalowac na jakis ladny kolor i jakis fajne wzorki... ale to nie o tym. I mam jeszcze problem bo niewiem jak scaignac obudowe z lcd, ostatnio probowalem, poodkrecalem wszystko ale i tak niechciala zejsc wiec nie uzywalem duzo sily bo sie balem ze go polamie i poskrecalem spowrotem( wgniotla mi sie plytka alum i chcialem naprostowac) moze moglby mi ktos powiedziec jak to sie sciaga ?

*

Offline Paveu69

• 1174
  • Sprzęt: BlackBerry KeyOne, Galaxy Note 3, iPad mini 2
Odp: Podświetlanie klawiaturki
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 28, 2008, 16:29:26 »
Obudowa LCD jest na zatrzaski, ja to robie tak, że wsadzam paznokieć pomiędzy te płytki, zaczynając od góry (w landscape) i jadę wzdłuż tej szpary w jedną, a później w drugą stronę i zatrzaski same puszczają :)
Trzeba trochę wyczucia, ale jakoś idzie :)
Chociaż wątpię żebyś naprostował tą blaszkę, bo ona jest przyklejona do plastiku i raczej ciężko się to odrywa - sam próbowałem i pogiąłem całą, więc odradzam próbowania, bo i tak nie wyjdzie...
Nienawidzę Androida!

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 28, 2008, 22:41:25 »
to moze przez ten plaskik to ponaginac

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 28, 2008, 23:28:20 »
ja na Twoim miejscu zostawiłbym czerwone - oryginalniejsze i ładniejsze  :) A jak już się bawić to nie lepiej jakieś oryginalne? Białe, zielone (ładnie by pasowały do mojego ulubionego zielonego theamu w WM6  :mrgreen:) lub np UV:)?

odnośnie otwierania / rozkręcania / rozmontowywania uni polecam - instrukcja serwisowa

http://rapidshare.com/files/118417487/HTC_-_UNIVERSAL_SERVICE_MANUAL.rar

a wspomniane zaczepy najlepiej nie paznokciem, acz kartą kredytową:) wygodniej i unikniemy bólu paluchów przy krótkich paznokciach  :mrgreen: Kierunek odczepiania podany w w/w instrukcji serwisowej
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2008, 00:27:18 wysłana przez Adamerso »