poczatki pomocy

• 9 Odpowiedzi
  • 679 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

poczatki pomocy
« dnia: Październik 07, 2008, 11:18:34 »
Witam
Posiadam spc M5000 od 3 dni z filmami sobie dalem rade z wi-fi tez ale mam problem z instalacja aplikacji teraz juz wiem ze robilem to zle ale czy moze mi ktos wyjasnic o co chodzi z tymi actisynk i z instalacja poprzez PC ? Mam zwykly kabel USB od aparatu pasuje i wykrywa telefon ale nie mam sterownikow ani nic do mojego PDA wszystko wgrywalem przez czytnik kart pamieci czy moze byc ktos tak mily i przedstawic instalacje aplikacji wraz z instalacja kabla krok po kroku :)
z góry dzieki i pozdrawiam

Odp: poczatki pomocy
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 07, 2008, 11:35:34 »
Witam.
Zwyczajnie zainstaluj sobie program MS ActiveSync - powinieneś mieć na płycie of UNI lub ściągnij sobie ze strony Microsoftu. Przeczytaj instrukcję obsługi i 'voila!

*

Offline czarusGG

• **
  • 236
    • http://www.kowszun.waw.pl
  • Sprzęt: HPC JORNADA 680, WALLABY, HIMALAYA, BLUEANGE
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 07, 2008, 11:56:33 »
Ja bym jeszcze radził sprawdzić w ustawieniach ActiveSync (XP i starsze) bądź Centrum Obsługi Urządzeń Mobilnych (VISTA) w opcjach połączeń, czy mamy "ptaszek" przy opcji łączenie poprzez USB.

Sterowniki w każdym przypadku automatycznie się instalują (trzeba tylko mieć aktywną usługę ActiveSync). Jeśli robisz to po raz pierwszy, to PC powinien Cię zapytać, czy chcesz skonfigurować swoje urządzenie przenośne. Jeśli zamierzasz synchronizować z outlookiem książkę adresową, zadania, kalendarz i takie tam, to musisz skonfigurować urządzenie, jeśli tylko chcesz instalować aplikacje, to możesz wybrać drugą opcję i wtedy Twój Pocket będzie podłączony jako gość...

Dalej to już malina :) Wszystkie aplikacje na PPC, które nie mają CABa do uruchomieniu bezpośrednio na Pocket'cie uruchamiasz jak każdy inny program na PC.

Powinno się otworzyć okienko z zainstalowanymi aplikacjami na PC i PPC. Przejść pasek postępu (przepychanie instalki do PPC) i informacja, że na urządzeniu została uruchomiona instalka. Od i cały cymes :)

Wszystkie aplikacje instalowane na PC przeznaczone dla PPC są w PC dostępne. Przy następnym razie (innym urządzeniu) nie trzeba już uruchamiać instalki dla PC, wystarczy wejść w coś w rodzaju "DODAJ USUŃ PROGRAMY", na AC i CENTRUM MOBILNOŚCI troszkę inaczej się tam dochodzi.

W każdym bądź razie są wymienione te poinstalowane (i na PC i na PPC) i haczyki przy tych obecnych w PPC, wystarczy teraz postawić haczyk i wio. Aplikacja zainstaluje sie na PPC :)
Trzeba wiedzieć coś o wszystkim i wszystko o czymś.

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 07, 2008, 11:58:33 »
a ten moj kabel co od aparatu nie potrzebuje jakis sterownikow ? albo cos ? Bo ja go wepne to wykrywa Pocket PC ale nie dziala :P

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 07, 2008, 12:05:07 »
Nie potrzebuje sterowników kabel (w ogóle jak to brzmi, kabel i sterowniki)  :) Wykrywa pocket pc ale nie działa ??? Przecież sam sobie zaprzeczas, co nie działa jak działa  :P ? Zainstalowałeś program Active Sync?
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 07, 2008, 12:28:35 »
Dzieki wielkie uz wszystko hula a paropo tych sterownikow do kabla to pytam bo jak mialem motorole c975 to potrzebowala sterownikow do kabla i programu zeby mu powrzucac pliki ale to niewazne wazne ze dziala tylko powiedzcie mi gdzie znalesc to centrum mobilnosci czy jakos tak ?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 07, 2008, 12:30:57 »
To w końcu działa czy nie ?  :S Jak masz Win XP to instalujesz Active Sync 4.5 Jeśli masz Vistę to Windows Mobile Device Center. A skąd pobrać? Google Ci się popsuły ? :P
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 07, 2008, 13:13:42 »
dziala juz wszystko moze w ostatnim poscie namieszalem ale czasem za duzo chce przekazac i tak wychodzi :) dzieki wam wielkie :)

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 08, 2008, 09:48:34 »
a tak na marginesie jak zainstalowac wtyczke z flashem do jakiejś przegladarki i czy mozna zarejstrowac opere mobile bez placenia za nia ?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 08, 2008, 09:50:59 »
Flash`a ściągasz ze strony Adobe. Opera jest płatna ale wersja beta jest/była za darmo.

http://www.adobe.com/products/flashplayer/?promoid=DIOCR

http://www.opera.com/products/mobile/products/
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2008, 09:52:52 wysłana przez tomaszkap »