Witam
A wiec stało się mam Universala.
W chwili obecnej mam Universala z "pleckami" z powiększoną baterią. Jest duży ale do zaakceptowania. Ma bardzo wygodną klawiaturę i coś co mi się podoba to suwak głośności. Oczywiście to kolejne urządzenie z WM i z wieloma rzeczami sobie poradziłem ale jest kilka tematów na które nie znalazłem odpowiedzi. Nie wiem czy to wynika z WM 5.0 czy z faktu że nie umiem szukać. Proszę o informacje:
1. Dzwonki i dźwięki.
->Settings -> Sounds¬ifications -> notifications i tu mamy EXENT. Jak wybieram dźwięk dla połączeń to mogę wybrać plik mp3 który jest w katalogu windows/rings a jak wybieram sygnał dla SMS-a to mam już tylko do wyboru "fabryczne" dzięki.
Jak zrobić żeby nowemu SMS-owi przypisać MP3. Czy to wina WM 5.0.?
2. SMS Chat. - działa na WM 5.0 czy tylko na 6.0. Jeśli działa na WM 5.0 to jaki program to realizuje
3. To samo dotyczy programu HTC HOME. Pobrałem z pdaclub.pl/forum wersję z wątku o Uniersalu ale się nie uruchamia. Po głębszej analizie wyszło że standardowe wersje nie działają z WM 5.0 są jakieś specjalne wersje na XDA. Szczerze mówiąc szukałem i nie znalazłem. Znalazłem tylko ten link
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=322439tylko nie wiem czy jest sens go instalować.
- Czy Ktoś z Was korzysta z HTC Home na Uniersalu z WM 5.0
Jeśli tak to proszę o informację co należy zainstalować żeby poszło
4. Próbowałem także zainstalować
HomeScreen PlusPlus UI
Do tego chciałem doinstalować jakiś temat (np ten
http://www.chi-tai.info/cs_batterystatus_xda_neo_wm5_im_cs.htm#Themes) i też nic sam program sie uruchamia, temat sie instaluje ale po instalacji nic się nie dzieje. nie wiem SR trzeba zrobić czy jest to kolejna rzecz która nie działa z WM 5.0.?
5. Ekranowa klawiatura telefonu - tzw Dial Pad. Czy jego można w jakiś sposób zmodyfikować. Mam kolory T-mobile (taki mam ROM i telefon) a różowego nie cierpię nie można zrobić kolorystyki czarno szarej
6. Czy jest jakiś czytnik Biblii który obsługiwał by jakiś Polski przekład Biblii. Tego nie szukałem jeszcze. Podczas pisania tej wiadomości mi się przypomniało
Z góry dzieki za wszystkie rady
To tyle.
Sprzęcik super i ma wspaniałą klawiturę
Pozdrawiam
dawid