witam. zamierzam kupić uni. mam teraz kilka pytań, które mnie gnębią 
po pierwsze:
-czy na wm6 działa już UMTS i kamerka z przodu? bo czytałem o tym i pisali, że są z tym problemy
w wm6 wszystko działa wolno i niestabilnie (stan sprzed 3 miesięcy - może coś się zmieniło, ale czytając posty wnioskuję, że nie

) jak już Uni to WM5... Odnośnie kamerki... Średnio utalentowany przedszkolak lepiej narysuje niż to fotkę zrobi ;x
-przetestuje ktoś Tonego Hawka i powie mi, jak działa?
miałem to na BA i działało zajebiście, nie wiem, jak będzie na Uni, a musze to miec na PDA 
kup PSP. Serio. tańsze i gry lepsze

-czy da się na tym postawić jakiegoś windowsa CE? albo jakiegoś normalnego windowsa?
co rozumiesz pod pojęciem "normalny windows"? XP? 2000? 95? o.0
CE? jak się uprzeć pewnie dałoby się przez platform buildera i wyodrębnionych sterów z "rozgotowanych" romów zrobić... Tylko pytanie w jakim celu?
-Czy da się odpalić initerfejs graficzny z Diamonda na tym? 
Jakby komuś się chciało i miał czas to by zrobił. Ale podobnie jak wyżej - w jakim celu?
-Co w Uni wkurza na codzień?
po odebraniu telefonu przez jakieś 0,5sek rozmówca nie słyszy mnie. (trzeba mówić "halo" 2 razy xD ) Aczkolwiek nie jest to na tyle irytujące, żeby mi się chciało zmieniać romy lub radioromy

-Czy będą mi działały słuchawki a2dp z nim? (mam plantronics 590)
W normalnym WM5 nie mam. Pewnie na tych cudach z 6.1 jest

Aczkolwiek tak patrząc na pytania... Nie kupuj uni. To idealny sprzęt do wszelkich usług terminalowych, maila, przeglądania www i PIM.
Do gier bardzo słabo (VGA za dużo mocy żre, RAMu zaraz zabraknie i wszystko się zmuli).
Do filmów słabo (tzn jak skonwertujesz to da radę jak każdy, mówię o normalnym niekonwertowanym + napisy)
Do zdjęć tragicznie (aparat to tam dla zabicia monotonnej pustyni tylnego panelu jest

)
Przesiadka na to z BA (wydajnościowo i multimedialnie) będzie _gigantycznym_ krokiem wstecz...