parę pytań ;]

• 28 Odpowiedzi
  • 2483 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

parę pytań ;]
« dnia: Lipiec 04, 2008, 10:58:37 »
witam. zamierzam kupić uni. mam teraz kilka pytań, które mnie gnębią ;)
po pierwsze:
-czy na wm6 działa już UMTS i kamerka z przodu? bo czytałem o tym i pisali, że są z tym problemy
-przetestuje ktoś Tonego Hawka i powie mi, jak działa? :P miałem to na BA i działało zajebiście, nie wiem, jak będzie na Uni, a musze to miec na PDA :P
-czy da się na tym postawić jakiegoś windowsa CE? albo jakiegoś normalnego windowsa?
-Czy da się odpalić initerfejs graficzny z Diamonda na tym? :P
-Co w Uni wkurza na codzień?
-Czy będą mi działały słuchawki a2dp z nim? (mam plantronics 590)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2008, 00:05:42 wysłana przez weteran »

*

Offline grb

• Ekspert UMPC
  • 347
    • My tunes
  • Sprzęt: Samsung i600, MSI Wind, Wibrain B1
Odp: parę pytań ;]
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 04, 2008, 14:49:01 »
- UMTS działa, wideorozmowy chyba już też ale nie wiem, nie korzystam
- usuń ten link bo będzie źle :mad:
- nie, ale jakieś linuxy się da i z tym jest coraz lepiej
- jeśli ktoś go wyciągnie z Diamonda to czemu nie
- to co w każdym PDA z WM
- tak

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 05, 2008, 00:06:22 »
to przetestuje ktos na tym thps2?

*

Offline Rabbit_bb

• 641
  • Każda chwila to kolejna szansa...
  • Sprzęt: HTC Universal + Motorola Defy
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 05, 2008, 01:24:57 »
Kiedyś probowałem ale ciagle brakowało pamieci. Do uruchomienia ta gra jakoś potrzebowała 28MB (jak dobrze pamiętam), a ja na tym ROMie mam po SR ~22MB i nie uruchamiała się przez to... :|
HTC Universal [G3] | Motorola Defy
Radio: 1.17.00          | Android: CM7
ROM: WM 6.1

*

Offline Atlantis

• 1036
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 4, ThinkPad Tablet 2
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 05, 2008, 18:13:18 »
Podpinam się, aby nie śmiecić kolejnym wątkiem:
Czy do Uni podejdzie ładowarka sieciowa do Wizarda? 5V, 1A - znajomy chciał pożyczyć, chciałem rozwiać wątpliwości. ;)
Czy Uni może pracować na ładowarce samochodowej od odbiornika GPS Navibe (5V, 0,5A, +/-5% - czyli teoretycznie jak z portu USB).

*

damist

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 05, 2008, 18:32:14 »
Czy do Uni podejdzie ładowarka sieciowa do Wizarda? 5V, 1A - znajomy chciał pożyczyć, chciałem rozwiać wątpliwości. ;)
Tak. Po konsumpcji ładowarki przez psa ładuję Uni ładowarką od Wizarda i różnicy w ładowaniu nie widzę.

*

Offline czaderxx

• *
  • 63
  • Sprzęt: XDA EXEC + Nokia LD-1W, Nokia E71,HTC Diamond Touc
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 06, 2008, 00:58:17 »
thps2- dziala ale sterowanie jest kiepsko rozwiazane(nie mozna tak odwrocic wyswietlacza by miec przed soba i by mozna bylo uzywac klawiatury)jest poprostu odwrotnie.--bynajmnij u mnie
fakt potrzeba 28mb wolnego ram ale na nowym Ranju_v77_WM61_19900_19900_1_0_2 jest to mozliwe.po sr mam ponad 28 mb.

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 06, 2008, 11:48:34 »
u mnie thps2 nie uruchamia sie bo mam za mało wolnego ramu ale za co Call Of Duty działa rewelacyjnie

*

Offline puniu

• **
  • 109
  • Sprzęt: XDA EXEC, Toshiba g810, SPV c600
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 06, 2008, 20:40:15 »
Czy Uni może pracować na ładowarce samochodowej od odbiornika GPS Navibe (5V, 0,5A, +/-5% - czyli teoretycznie jak z portu USB).

moj niestety na samochodowej nie chce sie ladowac - 850mA wiec zakupilem druga 2100mA i laduje sie wysmienicie

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 07, 2008, 15:44:31 »
witam. zamierzam kupić uni. mam teraz kilka pytań, które mnie gnębią ;)
po pierwsze:
-czy na wm6 działa już UMTS i kamerka z przodu? bo czytałem o tym i pisali, że są z tym problemy
w wm6 wszystko działa wolno i niestabilnie (stan sprzed 3 miesięcy - może coś się zmieniło, ale czytając posty wnioskuję, że nie :D ) jak już Uni to WM5... Odnośnie kamerki... Średnio utalentowany przedszkolak lepiej narysuje niż to fotkę zrobi ;x

-przetestuje ktoś Tonego Hawka i powie mi, jak działa? :P miałem to na BA i działało zajebiście, nie wiem, jak będzie na Uni, a musze to miec na PDA :P
kup PSP. Serio. tańsze i gry lepsze :)

-czy da się na tym postawić jakiegoś windowsa CE? albo jakiegoś normalnego windowsa?
co rozumiesz pod pojęciem "normalny windows"? XP? 2000? 95?  o.0
CE? jak się uprzeć pewnie dałoby się przez platform buildera i wyodrębnionych sterów z "rozgotowanych" romów zrobić... Tylko pytanie w jakim celu?

-Czy da się odpalić initerfejs graficzny z Diamonda na tym? :P
Jakby komuś się chciało i miał czas to by zrobił. Ale podobnie jak wyżej - w jakim celu?

-Co w Uni wkurza na codzień?
po odebraniu telefonu przez jakieś 0,5sek rozmówca nie słyszy mnie. (trzeba mówić "halo" 2 razy xD ) Aczkolwiek nie jest to na tyle irytujące, żeby mi się chciało zmieniać romy lub radioromy :)

-Czy będą mi działały słuchawki a2dp z nim? (mam plantronics 590)
W normalnym WM5 nie mam. Pewnie na tych cudach z 6.1 jest :)

Aczkolwiek tak patrząc na pytania... Nie kupuj uni. To idealny sprzęt do wszelkich usług terminalowych, maila, przeglądania www i PIM.
Do gier bardzo słabo (VGA za dużo mocy żre, RAMu zaraz zabraknie i wszystko się zmuli).
Do filmów słabo (tzn jak skonwertujesz to da radę jak każdy, mówię o normalnym niekonwertowanym + napisy)
Do zdjęć tragicznie (aparat to tam dla zabicia monotonnej pustyni tylnego panelu jest :D )

Przesiadka na to z BA (wydajnościowo i multimedialnie) będzie _gigantycznym_ krokiem wstecz...

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 07, 2008, 16:45:10 »
czyli krótko mowiac kup psp + jakis telefon do tego i napewno będziesz bardziej zadowolony niż z Uni

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 08, 2008, 08:32:46 »
do wypowiedzi adamerso: uni jeszcze swietnie sie nadaje jako maszyna do pisania.
jakbys go kupil dopiero wtedy zauwazylbys ze nbie jest to zabawka a narzedzie pracy.

*

Offline Czaplik

• *
  • 56
  • Sprzęt: Omnia, Universal
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 08, 2008, 09:50:31 »
Czytam na forum coraz więcej, może dodam coś od siebie.

Najbardziej przeszkadza wielkość uni.

Do niczego więcej nie mogę się doczepić, codziennie używam palma w celach służbowych niż do zabawy.
Internet, pisanie, dokumenty, SMSy ...itd.
I całkowicie się zgadzam z przedmówcami - UNI nie jest zabawką i raczej nigdy nie będzie.
Jeśli potrzebujesz sprzętu tylko do 'pobawienia' się ... bardzo szybko się znudzi, zacznie przeszkadzać itd.

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 08, 2008, 10:49:38 »
uni to nie palm kolego, mowiac na niego palm, nazywac go tak, to tak jakby na quada mowic samochod.

gdyby uni byl troszke lzejszy i chudszy bylby idealny. do zabaway jest niebardzo ze wzgledu chocby na baterie :(

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 08, 2008, 11:18:13 »
uni to nie palm kolego, mowiac na niego palm, nazywac go tak, to tak jakby na quada mowic samochod.

gdyby uni byl troszke lzejszy i chudszy bylby idealny. do zabaway jest niebardzo ze wzgledu chocby na baterie :(
e tam bateria, kupic powiększoną i będzie łądnie trzymało :E

*

damist

« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 08, 2008, 11:37:55 »

Zwłaszcza stołu jak się spali jak mi :E

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 08, 2008, 11:53:26 »
do wypowiedzi adamerso: uni jeszcze swietnie sie nadaje jako maszyna do pisania.
jakbys go kupil dopiero wtedy zauwazylbys ze nbie jest to zabawka a narzedzie pracy.

O właśnie, wiedziałem, że o czymś zapomniałem :D

Teraz uni staniały, ludzie patrzą na parametry, kupują... Bo myślą właśnie, że to zabawka :D Coś się spodziewam, że niedługo będzie sporo frustratów mówiących o tym jaki to powolny niepraktyczny blablabla sprzęt... A to po prostu trzeba umieć używać :)

*

Offline Atlantis

• 1036
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 08, 2008, 12:26:51 »

To znaczy, że te powiększone baterie są niebezpieczne? ;)
Ile Uni trzyma na tej zwykłej. jeśli bateria jest w dobrym stanie? Można spokojnie dzień pracować (trochę pisania, sprawdzenie czegoś w necie via GPRS, GG, połączenie się z jakimś hot spotem) i ładować na noc?

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 08, 2008, 12:32:20 »
tak, przy takiej pracy mniej wiecej tyle wytrzymuje.

*

Offline Atlantis

• 1036
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 08, 2008, 12:39:56 »

Na standardowej baterii, czy tej powiększonej? :)

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 08, 2008, 12:47:32 »

Na standardowej baterii, czy tej powiększonej? :)
mam zwykla. jak uzywam go mniej wiecej tak jak opisales + ok 25 smsow i kilka minut rozmow.
mialem nowa baterie to na poczatku piekielnie krotko mi trzymala, teraz jest lepiej - pisalem w innym watku. przy takim normalnym uzywaniu jak dla mnie- kilka minut rozmow, 20-25 smsow, pobrac poczte, PIM i chwila muzyki trzyma powiedzmy +- 2 dni. jesli wykreslic smsy i rozmowy (w moim wypadku ostatnie weekendy tak bylo)+ 1 gora 2 razy pobranie poczty to ladowalem go w piatek popolodniu i w poniedzialek rano wracajac musialem go podlaczyc pod ladowarke.
zauwazylem ze wskaznik baterii potrafi podniesc sie o 2-3% kiedy uni lezy dluzej nieuzywany(np 2-3godziny).

*

damist

« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 08, 2008, 12:54:27 »

To znaczy, że te powiększone baterie są niebezpieczne? ;)
Te "No name" co ja miałem chyba tak wnioskując po moich przejściach. Miałem kiedyś oryginalny,powiększany akumulator hp dołączony w zestawie był z hp ipaq 2200 to trzymał mega długo i nie dostawał wybrzuszeń czy nie był nie szczelny.Tak że więc jak kupować akumulator to oryginalny żeby nie było później takich kwiatków jak u mnie. Po za tym po chyba 3-4 miesiącach nie trzymał zbyt długo mimo kosmicznej liczby mah.

*

Offline Czaplik

• *
  • 56
  • Sprzęt: Omnia, Universal
« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 09, 2008, 14:22:45 »
czas trzymania u mnie jest niezły ...  :P

aby się dokładnie synchronizować, codziennie jest podłączany przynajmniej 2-3 razy ... do kompa, więc w tym momencie idzie także ładowanie. zostawiam na chwilkę, coś robię ... itd.
wtedy ładowanie nocne odbywa się co 3-4 dni, więc nie jest tak źle.

owszem, jak zaczynam dużo pisać, czytać ... łączyć się z netem, to należałoby się przygotować na codzienne, nocne ładowanie - aby w ciągu dnia sprzęt nie zawiódł.

« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 11, 2008, 21:29:19 »
Nie bede zakładał nowego tematu , ale chce sie dowiedzieć jak sprawdza się wolną ilosc ram? to ejst Storage czy program jak wejde w memory na settings?

« Odpowiedź #24 dnia: Lipiec 11, 2008, 21:39:21 »
storage - magazyn, czyli pamiec na pliki
program - pamiec na programy w użyciu

« Odpowiedź #25 dnia: Lipiec 11, 2008, 22:01:42 »
czyli mam rozumiec ze storage to ram? :P

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #26 dnia: Lipiec 11, 2008, 22:22:46 »
Nie, to drugie to RAM (czyli "Program Memory").
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

« Odpowiedź #27 dnia: Lipiec 13, 2008, 10:10:28 »
głupich pytań ciąg dalszy:)

Więc tak proszę was o wskazania najlepszego programu do wykrywania sieci wi fi (pełna nazwa), do łączenia się z siecią wi fi, odtwarzacza filmów dvix,, i emulatora gier psx! I co narazie dla mnie najważniejsze , jakis program do rozmieszczania ikon today i dla was niezbędne wtyczki!

A z takich praktycznych pytan to mam tylko jedno: mianowicie, jak otwieram uni to jest ciemny ekran, klikam na ekranik, naciskam wszystkie przyciski i nic dopiero jak nacisne tam cos od spodu (przesune suwak głośnosci , to podswietlenie) to sie oświeca, ale wkurza mnie troche to ze potem musze wciskac "ok" zeby mi sie jakies okienko zamknęlo;/ Jest moze jakiś przycisk który to oświetli mi sprawe?:)

P.S Te programy do prosiłbym was drodzy forumowicze o linki (w przypadku freewere) lub po prostu nazwy (najnowszych, w przypadku płatnych)

z góry Dzięki:)

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #28 dnia: Lipiec 13, 2008, 17:44:17 »
do filmow TCPMP, ja uzywam glownie diary i pocket plusa od SPB.

a ekran masz wylaczony czy po prostu zgaszone podswietlenie? jesli to drugie to byc moze zbyt dlugo przytrzymujesz p[rzycisk wlacznika i dlatego ono gasnie.

co do reszty pytan- poszukaj na forum a znajdziesz dokladne odpowiedzi:)