Opera Mini, Java i te sprawy.

• 4 Odpowiedzi
  • 705 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
Opera Mini, Java i te sprawy.
« dnia: Maj 26, 2009, 14:06:16 »
Tak, tak, wiem, nie powinienem zakładać nowego tematu. Ale wolę się od swoich dowiedzieć co i jak.
Czy ktoś z was korzysta z Opery Mini? Czy ta przeglądarka jest rzeczywiście szybsza niż inne? Jakiego środowiska java używacie i czy wszystko działa poprawnie na realVGA wykorzystując pełną rozdzielczość ekranu?
Pozdrawiam

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
Odp: Opera Mini, Java i te sprawy.
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 26, 2009, 14:08:55 »
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 26, 2009, 14:23:57 »

Dlatego pytałem...

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 26, 2009, 15:23:50 »
Nie widzę bo mam i m a dż e * s z a k zablokowany w pracy...  :-| musiałem nawet zmienić z orginalnej nazwy bo mi wogle nie przechodził post :P no na real vga nie testowałę :) znaczy się testowałem, wychodziły kwadraty zamiast czcionek i może tak samo jest u ciebie.
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline blady.bb

• 720
  • Sprzęt: HTC Universal, HTC Leo
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 26, 2009, 16:11:49 »
Powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie przeglądania stron bez Opery Mini. Jak dla mnie nie da się szybciej, a w przypadku 3G taniej. Mógłbym wychwalać tą wspaniałą przeglądarkę godzinami :wink:

Oczywiście mam u siebie RealVGA. Napisze może co ja mam zainstalowane ponieważ wszystko działa wyśmienicie, jest jeden problem, ale o tym później.

Co do emulatora java polecam program Esmertec Jbed 20090217.5.1R2, instalujemy na pamięci głównej!

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=407667

Przeglądarkę Opera Mini ściągamy z naszego forum, jest to najnowsza wersja z zaufanymi certyfikatami (nie musimy za każdym razem zezwalać na dostęp do sieci itp.), nie będę załączać jej jeszcze raz bo uważam to za zaśmiecanie.

Nie chciało mi się robić samemu, wiec znalazłem na sieci podpisaną operę mini, z której osobiście korzystam.

Przy pierwszym połączeniu zapyta się o dostęp do sieci "zawsze/przy każdej sesji itp"
HTC Universal [G3]
Radio: 1.17.00
ROM: Tomal v8.81 Regular (64MB device) WM6.1 - Hybrid Build: 21042.1.6.0
MiniSMS