O2 XDA Exec - latający ekran

• 9 Odpowiedzi
  • 1111 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

O2 XDA Exec - latający ekran
« dnia: Kwiecień 03, 2007, 22:02:10 »
Witam,

czy jest jakaś możliwość poprawienia mechanizmu obracania ekranu w tym modelu?? Lata jak przysłowiowy żyd po pustym sklepie. Może coś można rozkręcić i poprawić żeby to bardziej stabilnie trzymało??

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: O2 XDA Exec - latający ekran
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 04, 2007, 08:16:51 »
grzegoooorz
taki "stary wyjadacz" i myli działy - nu nu
przenosiny

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 04, 2007, 13:17:39 »
nie wiem co to ma wspólnego z działem pocket PC Phone edition, no ale wy tutaj rządzicie

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 04, 2007, 13:18:28 »
przeca exec to PPC PE
to nie jest smartphone  :-\

*

Offline Mr Groch

• 347
  • Sprzęt: Galaxy S (I9000)
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 04, 2007, 14:09:37 »
Zdaje sie, ze w kazdym tak lata, ale to przeciez nie jest jakies pecjalne utrudnienie - jak masz ekran "na zewntrz"
to nic nie lata, jak otworzysz na maksa (bo tak sie chyba najczesciej robi jak chce sie cos napisac "na stojaco") to tez nie
odczuwasz. Latajacy ekran moze dac sie tyko we znaki, jak chcesz uzywac execa jak laptopa, np na stole, ale wtedy rzadko
sie dotyka ekranu, a sam z siebie nie lata :)

Zaobserwowalem u siebie ze latanie powoduje ta blaszka, przykrecona tylko na jedna srobke, pod mechanizmem obrotowym.
Blaszka ta ma maly luz i rusza sie doslownie o kawalek milimetra do przo du i do tylu, przez co ekran lata... Ja u siebie czasem jak
mnie to zdenerwuje to obrywam kawalek kartki i wsadzam pomiedzy ta blaszke, a obudowe plastikowa i juz luzu nie ma, przez
co ekran juz tak nie telepie :)

*

Offline azmo

• 424
    • szymtech.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 04, 2007, 15:45:26 »
hmm dokladnie jak stwierdzil moj przedmowca - chodzi o to co znajduje sie w podstawie ekranu - to male cos w srodku - wystarczy ze zluzuje sie na milimetr -dwa i ekran juz lata :/ Osobiscie nie przeszkadza mi to - ale to podobnie jak z zluszczaniem sie farby na innym produkcie HTC - SPV M3000 vel Wizard :) Zuzycie materialu - jak mi to ladnie w serwisie CRC powiedzieli. A tak swoja droga - czy to nie dziwne ze kazdy z klawiaturowych HTC ma jakas wade ? (Wizard = wypadajacy rysik, luszczaca sie farba, Universal = luzny ekranik...) Ciekawe co bedzie miala Athena oprocz EDGE i UMTS :p (tak btw)
Sprzęt: HTC TP2, TyTN II, Toshiba G900, SPV m650, Xda Exec + TomTom MkII, SPV M3000, Acer n35, Motka A920

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 04, 2007, 17:11:42 »
dokładnie panowie, ale jedno. Miałem przez chwilkę nowego exec'a i tam ekran był bardzo ładnie trzymany , nic nie latało/ U mnie jest wyraźna szczelinka, że można kartkę włożyć. Czy dokręcenie tej malutkiej srubki coś pomoże?

A może ją całkowicie odkręcić ściągnąć tą klapkę i coś tam jest??

*

Offline azmo

• 424
    • szymtech.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 04, 2007, 17:47:59 »
nie wiem czy widziales "service manual" do Universala, ale dobranie sie do tej blaszki troche czasu zajmie :P no i trzeba troche zdolnosci manualnych ... nie wiem czy jest sens ... bo szansa ze cos uszkodzisz jest duza - zwlaszcza jesli wczesniej nie rozkrecales telefonow
Sprzęt: HTC TP2, TyTN II, Toshiba G900, SPV m650, Xda Exec + TomTom MkII, SPV M3000, Acer n35, Motka A920

*

Offline Mr Groch

• 347
  • Sprzęt: Galaxy S (I9000)
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 04, 2007, 22:31:56 »
Ja mam calkiem nowego execa (no - juz 2 tygodnie uzywany) i latalo wlasciwie od momentu wyciagniecia z folii :)
Wiec to chyba nie do konca tak, ze zuzycie powoduje te obluzowanie.. Trafi sie na taki, ktory juz ma to troche luzniejsze
od nowosci i nic sie nie poradzi... W sumie nie wiem czy dokrecenie tej srubki by nie pomoglo, bop blaszka wyraznie
leciutko pod srubka sie przesuwa, ale nie mam pod reka tak malego srubokreta :P

*

Offline toja

• 343
  • POZNAŃ
  • Sprzęt: iPhone4S, iPad3
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 06, 2007, 14:27:28 »
Czy dokręcenie tej malutkiej srubki coś pomoże?

Mi pomogło  :) jest zdecydowanie lepiej (po 9 miesiącach używania trochę się roztelepał - faktycznie śrubka była minimalnie poluźniona: mniej niż ćwierć obrotu)

A może ją całkowicie odkręcić ściągnąć tą klapkę i coś tam jest??

No na to to ja bym się nie zdecydował - jak dla mnie za duże ryzyko, że powylatują jakieś drobiazgi, których już nie poskładam tak samo  ;D
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2007, 14:30:29 wysłana przez toja »