Nowy Ranju (teraz Tomal) WM6.1 v8.0 :)

• 79 Odpowiedzi
  • 8216 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rodak69

• **
  • 157
    • MobileGeekInc.com
Odp: Nowy Ranju (teraz Tomal) WM6.1 v8.0 :)
« Odpowiedź #60 dnia: Sierpień 08, 2008, 12:59:23 »
Potwierdzam poprawki, które Kitor znalazł na xda-dev. Miałem właśnie problem z Obexem, kilka zmian w rejestrze i problem z głowy.

Zapomniałem napisać, A2DP działa. W WMP działa zarówno A2DP jak i AVRCP, natomiast w TCPMP już tylko A2DP.

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #61 dnia: Sierpień 08, 2008, 13:01:56 »
Tomal powinien mi wypłacić odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu wywołany stresem że sprzęt jest uszkodzony (irda nie działała)  :P

*

Offline Kuti

• *
  • 99
  • HTC Leo, HTC Diamond, Universal16GB, HTC BlueAngel
« Odpowiedź #62 dnia: Sierpień 08, 2008, 13:53:40 »
O tym, że HTC Home powoduje zawieszenia PDA podczas przychodzących rozmów na XDA jest w kilku miejscach mowa... Zwłaszcza w topicu o HTC HOME for VGA. Co prawda faktycznie niektórzy twierdzą, że używają tego plugina i nie mają problemów. Jednak większość potwierdzą, że to przez ten plugin.  Ostatnio miałem 3 tel i 3 zawieszenie podrząd... Po wywaleniu HTC Home od kilku dni żadnego.
Sprzęt: HTC Leo+ HTC Diamond+  HTC Universal+ 16GB SDHC+ HTC BlueAngel

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #63 dnia: Sierpień 08, 2008, 13:55:27 »
nie twierdze ze tak nie jest, ja tego plugina nie uzywam po prostu a i tak zarowno na ranju jak i na pozniejszym tomalu tel zamkniety mi sie wieszal :)

*

Offline J-A-J-O

• **
  • 186
  • Sprzęt: wszystko co nowe nie dłużej niż 2 m-ce
« Odpowiedź #64 dnia: Sierpień 08, 2008, 14:21:37 »
świetnej jakości raczej nie uzyskasz z Uni (tak mi się wydaje po moich próbach z eq). Ja sobie doinstalowałem właśnie korektor SRS WOW - coś tam jeszcze podciąga lecz nie jest to rewelacja.
małe sprostowanko. SRS WOW nie działa z słuchawkami A2DP, to po pierwsze. Co do jakości, to nie wiem na czym bazujesz te stwierdzenia. Jeśli na bazie dźwięku ze słuchawek podłączonych do uni przez gniazdo jack to możesz się grubo mylić, ponieważ to gniazdo, a dźwięk lecący poprzez bramkę audio do słuchawek to jest całkowicie co innego. Z drugiej jednak strony masz po części rację. Dobrej jakości dźwięku nie uzyskacz na uni poprzez A2DP, ale to dotyczy wszystkich urządzeń, a nie tylko uni. Co jeszcze, ja miałem problem z A2DP na romie Ranju 7.7. Tzn działał, ale do czasu... W pewnym momencie po prostu uni zastrajkował i dźwięk leciał w postaci "czkawki". Po HR wszystko wraca do normy, ale to marne pocieszenie.

SRS WOW działa przez Bluetooth po zaaplikowaniu poprawek w rejestrze. Procedure dla chętnych moge opisać. Dźwięk przez A2DP na uniwersalu da się ustawić tak by nie było różnicy w stosunku dźwięku z gniazdka 3,5. Jednak dla każdego romu te ustawienia są inne. Ja gdy miałem uni używałem romów NNcoung i PhamQuang. Po kilku minutach zabawy dźwięk był czysty bez przerywania. Jak ktoś jest zainteresowany moge podać ustawienia. W razie czego proszę o PW, nie śledze niestety forum każdego dnia.

*

Offline Paveu69

• 1174
  • Sprzęt: BlackBerry KeyOne, Galaxy Note 3, iPad mini 2
« Odpowiedź #65 dnia: Sierpień 08, 2008, 20:48:44 »
nie twierdze ze tak nie jest, ja tego plugina nie uzywam po prostu a i tak zarowno na ranju jak i na pozniejszym tomalu tel zamkniety mi sie wieszal :)

To może być też wina Performance Utility - wystarczy odznaczyć tam wszystko i już się tyle nie zawiesza :)
Nienawidzę Androida!

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #66 dnia: Sierpień 09, 2008, 18:17:32 »
rowiez nie uzywam  :E

*

Offline rodak69

• **
  • 157
    • MobileGeekInc.com
« Odpowiedź #67 dnia: Sierpień 09, 2008, 21:25:03 »
SRS WOW działa przez Bluetooth po zaaplikowaniu poprawek w rejestrze. Procedure dla chętnych moge opisać.
:shock:
Ja chcę, ja chcę!  :D

*

Offline baltham

• 47
  • Sprzęt: XDA Exec+ 4 GB SDHC
« Odpowiedź #68 dnia: Sierpień 10, 2008, 10:21:44 »
A mi ROM Tomala właśnie się wysypał  :| Wczoraj kilka razy sam się uruchomił ponownie, chociaż nic nie robiłem na palmie  :-? Powracam do T-Mobile  :grin: Pozdrawiam

*

Offline rodak69

• **
  • 157
    • MobileGeekInc.com
« Odpowiedź #69 dnia: Sierpień 14, 2008, 00:31:26 »
Po "poprawkach" od J-A-J-O soft posypał siew dziwny sposob - z comm managera uciekł mi Bluetooth, a sam bluetooth w settingsach nie chce sie uruchomić. Niby jest włączony, ale inne sprzęty go nie wykrywają.

Jakby ktoś był tak miły... Prosiłbym o wstawienie zawartości katalogu rejestru: HKLM/drivers/bulitin/bta2dpsnd. Uchroniłoby mnie to od konieczności robienia Hard Resetu  :(

*

Offline Kuti

• *
  • 99
  • HTC Leo, HTC Diamond, Universal16GB, HTC BlueAngel
« Odpowiedź #70 dnia: Sierpień 14, 2008, 08:46:24 »
No właśnie, podejżewam, że dlatego Tomal tego nie umieścił w romie. Zainstaluj "Helmi Uni Broadcomm Stack" i ewentualnie "BT FTP", będziesz miał po problemie. Co prawda  z comm managera dalej nie włączysz Bluetooth ale dostaniesz ikonkę w systray (i też w programach do Uni Broadcomm) i pełną funkcjonalność.
Programy na XDA
http://www.4shared.com/file/28272658/2f07e3a/BTftp.html
http://www.4shared.com/file/28272958/9ac3907/UNIBT.html

« Ostatnia zmiana: Sierpień 14, 2008, 20:27:52 wysłana przez Kuti »
Sprzęt: HTC Leo+ HTC Diamond+  HTC Universal+ 16GB SDHC+ HTC BlueAngel

*

Offline J-A-J-O

• **
  • 186
  • Sprzęt: wszystko co nowe nie dłużej niż 2 m-ce
« Odpowiedź #71 dnia: Sierpień 14, 2008, 15:53:22 »
No właśnie podajżewam. Zainstaluj "Helmi Uni Broadcomm Stack" i ewentualnie "BT FTP", bedziesz miał po problemie. Co prawda  z comm managera dalej nie włączysz Bluetooth ale dostaniesz ikonkę w systray (i też w programch do Uni Broadcomm) i pełną funkcjonalność.
Programy na XDA
http://www.4shared.com/file/28272658/2f07e3a/BTftp.html
http://www.4shared.com/file/28272958/9ac3907/UNIBT.html

Niestety po instalacji tego stacku nie działa profil headset, czyli nie da się rozmawiać przez słuchawki BT. Ogólnie powiem że gdy jeszcze używałem Uni, softy Ranju zawsze powodowały jakieś dziwne problemy. Polecam wszystkim PDAViet. Aha, i trzeba pamiętać że przed jaką kolwiek zabawą rejestrem trzeba robić backup :-)

*

Offline Rabbit_bb

• 641
  • Każda chwila to kolejna szansa...
  • Sprzęt: HTC Universal + Motorola Defy
« Odpowiedź #72 dnia: Sierpień 14, 2008, 16:04:22 »
Po "poprawkach" od J-A-J-O soft posypał siew dziwny sposob - z comm managera uciekł mi Bluetooth, a sam bluetooth w settingsach nie chce sie uruchomić. Niby jest włączony, ale inne sprzęty go nie wykrywają.

Jakby ktoś był tak miły... Prosiłbym o wstawienie zawartości katalogu rejestru: HKLM/drivers/bulitin/bta2dpsnd. Uchroniłoby mnie to od konieczności robienia Hard Resetu  :(
Ja wpisałem te poprawki ale jeszcze bluetootha nie testowałem. Znaczy nie przesyłałem danych. Ale inne urządzenia go widzą bez problemu i nie znikło mi nic z Comm Managera. Mogę Ci skopiować ten klucz jeżeli chcesz (po poprawkach).
Aha, i trzeba pamiętać że przed jaką kolwiek zabawą rejestrem trzeba robić backup :-)
Dobrze powiedziane. Ja już dwa razy, po zabawie byłem zmuszony na HR...
HTC Universal [G3] | Motorola Defy
Radio: 1.17.00          | Android: CM7
ROM: WM 6.1

*

Offline rodak69

• **
  • 157
    • MobileGeekInc.com
« Odpowiedź #73 dnia: Sierpień 14, 2008, 23:59:49 »
No to czeka mnie HR... W sumie moze to i dobrze. Wszystko poustawiam sobie od początku po swojemu. Może zmienie tego roma? Ale ktoś musiałby użyć mocnych argumentów żeby mnie przekonać :D

*

Offline Rabbit_bb

• 641
« Odpowiedź #74 dnia: Sierpień 15, 2008, 01:04:03 »
Nadal mam ten klucz wyeksportowany jak chcesz jeszcze przed HR sprawdzic. Możliwe, że naprawi to Twój problem i jeszcze nie będziesz zmuszony do HR :P Ale nic nie obiecuje :mrgreen:

*

Offline rodak69

• **
  • 157
    • MobileGeekInc.com
« Odpowiedź #75 dnia: Sierpień 15, 2008, 14:35:07 »
No jeszcze nie robiłem. Możesz zapodać, spróbuję.

*

Offline Rabbit_bb

• 641
« Odpowiedź #76 dnia: Sierpień 15, 2008, 16:42:31 »
No to tutaj masz: HKLM/drivers/bulitin/bta2dpsnd
Sprawdź i napisz czy to pomogło :ok:

*

Offline rodak69

• **
  • 157
    • MobileGeekInc.com
« Odpowiedź #77 dnia: Sierpień 15, 2008, 18:52:28 »
Pomogło  :piwo:  :ok:

Wszystko wróciło do normy.

*

Offline puniu

• **
  • 109
  • Sprzęt: XDA EXEC, Toshiba g810, SPV c600
« Odpowiedź #78 dnia: Sierpień 17, 2008, 20:01:38 »
a macie jakis patent na MMS'y??
niby te arc... dzialaja ale jak probuje skomponowac mms'a to wszystko wolno dziala i rzeklbym ze praktycznie wisi
no dobra troche juz dziala - mmsy dostaje, moge skomponowac tylko nie chca sie wysylac do komponowania uzywam ArcSoft_MMS_Composer_WWE.cab mms skonfigurowane tak jak w jakims watku na forum
« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2008, 20:41:31 wysłana przez puniu »

*

Offline Rabbit_bb

• 641
« Odpowiedź #79 dnia: Sierpień 17, 2008, 23:44:35 »
Pomogło  :piwo:  :ok:

Wszystko wróciło do normy.
To rewelka! Ciesze się, że mogłem pomóc :ok:

Co do MMS to nie wiem bo nie wysyłam :P