Witam
W wyniku pewnych zawirowań w najbliższym czasie stanę się posiadaczem Universala. Oczywiście wolę być przygotowany na nowe urządzenie dlatego już przeglądam to forum i czytam informację na temat tego urządzenia.
Do tej pory miałem kilka "dużych" urządzeń więc jakoś rozmiary mnie nie przerażają a więcej mogą być zaletą przy przeglądaniu internetu czy też czytaniu eboków dlatego:
1. Maszyny oparte na WM miałem dwie Wizarda i Hermesa, więc co do możliwości oprogramowania mam jakieś pojęcie. Ale mam pytanie, czy istnieje HTC HOME na Universala fajnie to działa na Hermesie i ułatwia zarządzanie.?
2. Z tego co tu czytam to polecacie (używacie i dobrze się spisuje) ROM Tomal's - v8.2: WM6.1 Pro dostępny
TUTAJ Będę go instalować, czy oprócz zawirowań związanych z baterią i procesami wykorzystującymi CPU na poziomie 100% są jeszcze jakieś większe wpadki
3. Czy korzystacie z S2U2.?
4. Ponieważ będzie to moje podstawowe urządzenie GSM więc będzie służyło do dzwonienia. Mam techniczne pytanie czy Macie wasze uniwersale cały czas ustawione "ekranem do góry" tzn urządzenie jest złożone ekranem do góry tak że jak ktoś dzwoni to widać kto dzwoni, jak przychodzi sms to można go odczytać. Dodatkowo chcę Universala nosić w pokrowcu przy pasku i tu moje pytanie czy może się coś stać ekranowi, czy można go uszkodzić (ekran będzie miał folię Brando). Może wskazane jest nosić urządzenie zamknięte "jak piórnik"
5. Coś co wiąże się z powyższym pytaniem. Jeśli będę w większości używał Universala ekranem do góry (czyli klawiatura będzie przykryta) to jak działa klawiatura ekranowa. Czy klawisze są na tyle duże że można używać kciuków zamiast stylusa. Ewentualnie czy można doinstalawać inną (jaką) klawiaturę ekranową która daje takie możliwości. Czasami trzeba szybko coś napisać i taka klawiatura ekranowa jest jak zbawienie.
6. Korzysta Ktoś z Was z emulatora Java "Java Esmertec JBed3dMod" potrzebuję go do obsługi oprogramowania do obsługi gmaila
To chyba tyle