No i nabroiłem:/ nie działa recovery?

• 6 Odpowiedzi
  • 951 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline perunvit

• 24
No i nabroiłem:/ nie działa recovery?
« dnia: Wrzesień 02, 2009, 18:08:07 »
Próbowałem zainstalować nowego WM od Tomala (9.0). Wszystko było w porządku, minęło kilka minut i wyskoczył komunikat o braku komunikacji z UNI, a fizycznie był podpięty.
Wyskoczył mi komunikat o recovery mode, co tez uczyniłem. Niestety, przy próbie przywracania nie dzieje się nic. Owszem – przy podłączeniu do USB pojawia się komunikat o połączeniu (małe czarne literki na górze ekranu UNI), jednak komp nie widzi UNI:/ Nie wiem kompletnie co teraz począć. Karta sim wyjęta, karta SD również.

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
Odp: No i nabroiłem:/ nie działa recovery?
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 02, 2009, 18:21:44 »
pojawia ci sie napis "USB"? to znaczy, ze jest w trybie bootloadera, komp go nie bedzie widzial. sprobuj wgrac ROM jeszcze raz, powinno zaskoczyc.

*

Offline perunvit

• 24
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 02, 2009, 18:40:01 »
Właśnie próbuję wgrać, i problem jest taki, że… komp widzi UNI jako unknown device?:/
Mniejsza z tym teraz. Faktycznie jest w trybie bootloadera. Nie mogę z niego wyjść. Biorę więc nowy ROM z neta, robię reset, podłączam UNI, instaluję nowy ROM. Trwa to chwilę (zbiera informacje o sprzęcie), po czym wyskakuje okno update`a. Problem w tym, że nie pokazuje mojego aktualnego CE image, ani extender image, ani radio. Nie pokazuje również, na jaki mogę zmienić – zwyczajnie jest pusto w tych miejscach. Mimo to robię update, po czym wyskakuje ERROR 112: CE UPDATE ERROR. Wybieram więc opcje RECOVERY, postępuję wg instrukcji, czyli zwykły odłączam UNI, następnie reset z dwoma przyciskami, wybieram „0” – przywracanie ustawień fabrycznych, podłączam UNI, z serial (na górze ekranu) zmienia się na USB, po czym… RUU zatrzymuje pracę:/ I tak w kółko:/
Brak mi już pomysłów jak z tego wyjść

*

Offline Harrocan

• **
  • 131
  • Ot taki maniak.
    • http://mmocenter.pl/harrocan/
  • Sprzęt: HTC Universal (I-mate JasJar), Acer Aspire 1600
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 02, 2009, 18:54:03 »
Mtty -> task 28 55aa (Nie rób kopiuj wklej!) pamiętaj że nieraz może się nie dać wgrać romu, ponieważ kasowany jest całkowicie DoC (podziękowania dla JasPik)  ale to jedyny ratunek na chwile obecną. Potem wgrywasz:

ftp://ftp.clubimate.com/JASJAR_WWE_13076_164_10900_wwe_ship.zip ten ROM.

Nie biore odpowiedzialności za uszkodzenia sprzętu.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2009, 18:57:32 wysłana przez Harrocan »

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 02, 2009, 20:45:58 »
Właśnie próbuję wgrać, i problem jest taki, że… komp widzi UNI jako unknown device?:/
Mniejsza z tym teraz. Faktycznie jest w trybie bootloadera. Nie mogę z niego wyjść. Biorę więc nowy ROM z neta, robię reset, podłączam UNI, instaluję nowy ROM. Trwa to chwilę (zbiera informacje o sprzęcie), po czym wyskakuje okno update`a. Problem w tym, że nie pokazuje mojego aktualnego CE image, ani extender image, ani radio. Nie pokazuje również, na jaki mogę zmienić – zwyczajnie jest pusto w tych miejscach. Mimo to robię update, po czym wyskakuje ERROR 112: CE UPDATE ERROR. Wybieram więc opcje RECOVERY, postępuję wg instrukcji, czyli zwykły odłączam UNI, następnie reset z dwoma przyciskami, wybieram „0” – przywracanie ustawień fabrycznych, podłączam UNI, z serial (na górze ekranu) zmienia się na USB, po czym… RUU zatrzymuje pracę:/ I tak w kółko:/
Brak mi już pomysłów jak z tego wyjść

w trybie BL komp ci nie bedzie rozpoznawal universala.
co z tego, zen ie pokazuje? to w niczym nie przeszkadza.
najpierw sprobuj wgrac WM 5.0 - ten zazwyczaj zaskakuje, oryginalny rom(znajdziesz je na xda-developers) z brandu z jakiego masz universala. mam nadzieje, ze miales naladowana na 100% baterie. uni jak stoi w trybie BL to rowniez wyladowywuje baterie.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2009, 20:49:19 wysłana przez re_ »

*

Offline perunvit

• 24
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 03, 2009, 22:55:05 »
Udało się! Trzeba było trochę gimnastyki, ale UNI wstał. Dzięki za zainteresowanie Wam, a w szczególności dla osoby która indywidualnie zainteresowała się tym przypadkiem.
UNI ma jednak potencjał i daje się reanimować:)

Pozdrawiam!

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 03, 2009, 23:37:35 »
Udało się! Trzeba było trochę gimnastyki, ale UNI wstał. Dzięki za zainteresowanie Wam, a w szczególności dla osoby która indywidualnie zainteresowała się tym przypadkiem.
UNI ma jednak potencjał i daje się reanimować:)

Pozdrawiam!
uni jest trudno uwalic :) ciesze sie, ze dziala. jesli cos powazniej pojdzie nie tak jak trzeba to schody zaczynaja sie dopiero gdy masz wersje G4. ale do tego trzeba sztuki lub jak kto woli- wyjatkowego pecha.