Nie lubię Tomala, no nie cierpię go.

• 91 Odpowiedzi
  • 10785 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Paveu69

• 1174
  • Sprzęt: BlackBerry KeyOne, Galaxy Note 3, iPad mini 2
Odp: Nie lubię Tomala, no nie cierpię go.
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 27, 2009, 17:31:27 »
Winrar czasem się przyda - lepiej żeby był, niż żeby go nie było w chwili potrzeby (kiedyś tak plułem na Flame'a, bo nie miał ;p)
To tylko kilkanaście KB, a skróty możesz zawsze wywalić

A odczucia mam identyczne jak Damian - szybki, czysty i stabilny, tylko ten akumulator...

[Edit]
Tylko 1 ale - używa ktoś vj toggle today?
Na tym ROMie coś nie działa...
Muszę poszukać alternatywy  :S
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2009, 17:47:28 wysłana przez Paveu69 »
Nienawidzę Androida!

*

Offline damist

• 328
    • PDAsite.pl
  • Sprzęt: HTC Mozart, HTC Universal, x10mp, i masa innych
« Odpowiedź #31 dnia: Maj 27, 2009, 18:41:14 »
Tylko 1 ale - używa ktoś vj toggle today?
Na tym ROMie coś nie działa...
Muszę poszukać alternatywy  :S
Ja próbowałem...
Właściwie to wszystkiego co usuwa te wstrętne softkeysy i zero efektu. W ogóle zero efektu na tym universalu na jakim to romie tego nie robił. Wcześniej miałem z kilka universali i na żadnym nie było z tym problemu.  :-?

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #32 dnia: Maj 27, 2009, 18:49:37 »
nuenobar
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
« Odpowiedź #33 dnia: Maj 27, 2009, 18:50:56 »
globalbus, czy dcinobar.exe to to samo co vjtoggletoday?

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #34 dnia: Maj 27, 2009, 18:53:14 »
globalbus, czy dcinobar.exe to to samo co vjtoggletoday?
Nie wiem.
Tak czy inaczej dla tych nierezydentnych usuwaczy (nuenobar pracuje jako usługa) warto dać lekki delay po starcie mortscriptem.

paypal

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #35 dnia: Maj 27, 2009, 19:07:11 »
Ja właśnie wgrywam hybrydę mojego autorstwa, a właściwie Mo3ullę 2.0 z dodatkami Tomala, których nie ma u Mo3uli, a wg mnie są potrzebne (CommMgr, SDSettings i kilka mniejszych), dam znać jak mi poszło, ale wszystko wskazuje na to, że będzie miodzio.  :ok:

P.S. Wgrywam ROM przy użyciu Windowsa 7. Fajny jestem?  :E
Napisane: Maj 27, 2009, 18:59:06
Jaaaaaki ten rom jest piękny!  :O :O

Poza bootscreenem.  :-|

*

Offline damist

• 328
    • PDAsite.pl
« Odpowiedź #36 dnia: Maj 27, 2009, 19:22:23 »
nuenobar
To też patrzyłem.  :-|

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #37 dnia: Maj 27, 2009, 19:27:38 »
to dziwne, co to za build? (mi tylko na wm6.5 to nie działało)

paypal

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #38 dnia: Maj 27, 2009, 19:28:40 »
To chyba nie od buildu zależy, na tym samym romie mi działało, Damianowi nie.

*

Offline damist

• 328
    • PDAsite.pl
« Odpowiedź #39 dnia: Maj 27, 2009, 19:35:03 »
to dziwne, co to za build? (mi tylko na wm6.5 to nie działało)
Co bym nie zainstalował to ciągle to samo.
Wcześniej na innych universalach zawsze wszystko ładnie działało, na innych PDA również.
Widocznie ten jakiś kapryśny jest.

PS. Po trzech miesiącach posiadania universala włożyłem do niego pierwszy raz kartę SIM i co widzę ?
Mam simlocka.  :grin:

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #40 dnia: Maj 27, 2009, 19:42:49 »
Za każdym razem gdy wyskakuje popup z pytaniem ta cholerna moczula się zawiesza! Też tak macie?

*

Offline Paveu69

• 1174
  • Sprzęt: BlackBerry KeyOne, Galaxy Note 3, iPad mini 2
« Odpowiedź #41 dnia: Maj 27, 2009, 20:35:43 »
Jakim pytaniem?
Mi się jeszcze nie zawiesiła...
Tylko te softkeye  :-|

[Edit]
Już działa, wysatrczy przekręcić ekran...
Troche uciążliwe, ale przy tej stabilności nie ma co narzekać  :ok:
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2009, 21:02:32 wysłana przez Paveu69 »
Nienawidzę Androida!

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #42 dnia: Maj 27, 2009, 20:59:07 »
Zaraz będę się tym bawił.
System ma według mnie jedną poważną wadę: czcionki.
Są inne niż te Tomalowskie, małe rozmiary przy włączonym ClearType wyglądają okropnie, niezależnie od ustawień.
Albo coś ten ClearType w systemie nawala, bo z SerogeUI też sobie nie radzi.
Napisane: Maj 27, 2009, 20:42:12
Vjtoggletodayiialpha.exe działa po prostu świetnie.  :ok:
Napisane: Maj 27, 2009, 20:51:11
Jeśli brakuje komuś normalnego CommManagera z przełącznikiem GPRS/3G to wystarczy poprosić mnie o pliki.  :ok:

*

Offline damist

• 328
    • PDAsite.pl
« Odpowiedź #43 dnia: Maj 28, 2009, 11:13:47 »
Jakim pytaniem?
Mi się jeszcze nie zawiesiła...
Tylko te softkeye  :-|

[Edit]
Już działa, wysatrczy przekręcić ekran...
Troche uciążliwe, ale przy tej stabilności nie ma co narzekać  :ok:
To norma że tak się je wyłącza.  :wink:
Gorzej z tym że to u mnie w ogóle nic nie daje, pozostaje jedynie fragment obrazu z ostatnio używanego programu.
Nieważne jakiego to programu użyję to ciągle to samo.

Co do romu moczuli to pozbyłem się go jednak wczoraj. Z takim poborem energii nie da się żyć mając tylko jeden akumulator.
Zainstalowałem hybrydę od Tomali i jestem zadowolony, ROM jest czysty po za tym Today'em i wstrętnymi ikonkami.
Oczywiście musiałem jeszcze posprzątać po ostatnim ROMie bo pozostał ten "super fajny" bootscreen, który jak najszybciej musiałem podmienić.

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #44 dnia: Maj 28, 2009, 14:33:46 »
U mnie w Moczuli nie działa WiFi z szyfrowaniem WPA... Ani na 0.00, ani na 1.08, ani na 1.17...

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #45 dnia: Maj 31, 2009, 16:39:41 »
Dobra, rzucam tego Mo3ullę w diabły.
Błędy:
- Nie działa WiFi z moim routerem (Na Tomalu działało)
- Connection Setup nie działa poprawnie
- Brak możliwości zmiany klasy GPRS z poziomu ustawień
- Brak możliwości rozłączenia połączenia danych z poziomu notyfikacji
- Tragiczny CommManager
- Problemy z dragowaniem

Ten Universal to jednak badziewie jest...

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
« Odpowiedź #46 dnia: Maj 31, 2009, 20:13:56 »
mnie też ten rom denerwuje i chyba wróce jednak do WM5 od t-mobile :wink:

*

Offline Marcin1989

• **
  • 208
  • Sprzęt: Feeler | Tornado | Universal | Tungsten E |
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 01, 2009, 21:20:19 »
[/quote]
Chyba jednak przesadzasz ;P
HTC Feeler || Qtek 8310 || HTC Universal || Tungsten E || Galaxy Ace || Mio 168

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 01, 2009, 22:30:01 »
Co za badziewie! Co za gó*no!
W najnowszym Tomalu nie da się odblokować ExtROMu!
Przecież ten człowiek jest nienormalny!

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 01, 2009, 22:55:13 »
wyslij mu wiadomosc: hi tomal, yo nigga. no ext rom = you're crazy bitch! fu! best regards, konrad radwan

moze poskutkuje :P

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 01, 2009, 23:04:30 »
No mam dość tego cholernego Universala! NIE MA NA NIEGO DOSYĆ SZYBKIEGO ROMU BEZ TYCH KRETYŃSKICH BŁĘDÓW!

Przecież to wszystko w ogóle śmierdzi propagandą. Był WM5, system był dosyć wolny. Wyszły update'y do WM5, system był nieco szybszy. Potem był WM6. Jeszcze szybszy. Potem WM6.1, jeszcze szybszy od poprzednika. Romy robił Ranju, były szybsze niż te inne. Potem był Tomal 8.2. Bardzo dobry system na dobrym buildzie, o wiele szybszy niż te poprzednie. Potem wypuścił 8.5, wszyscy zachwycają się że jest szybszy od 8.2! Potem wyszły 8.6, 8.7, 8.71, 8.8, 8.81, i wszyscy zgodnie mówili że im nowszy system tym szybszy od poprzednika!
Teraz wyszedł 8.9, ludzie znowu się zachwycają, czegoś tak szybkiego jeszcze nigdy nie było.

NIE KOŃCZY WAM SIĘ TA IDIOTYCZNA SKALA?!?
Już pomijając że nawet 8.9 jest WOLNY!

Chwilowo wracam do 8.71. Będę się męczył z tą popieprzoną obsługą wiadomości i kretyńskimi ikonami. Trudno.

*

Offline Kuti

• *
  • 99
  • HTC Leo, HTC Diamond, Universal16GB, HTC BlueAngel
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 01, 2009, 23:12:50 »
Trochę się dziwię, że co niektórzy jadą tak po Tomalu. Prawda jest taka, że Universal to już dość leciwy (choć dla nie których nie do zastąpienia) sprzęt. Trzeba się cieszyć, że są zapaleńcy którzy próbują przedłużyć jego "żywotność". Wiadomo, że czasami coś tam nie wyjdzie ale jest za to jakiś wybór. Jak dla mnie nie jest jakimś strasznym problemem, że Tomal coś tam wrzuci czego normalnie nie używam, zawsze sam mogę to wywalić. Wiadomo, że Universal jest raczej dla świadomych użytkowników :)
Konrad Radwan:
A tak właściwie po co chcesz odblokowywać ExtROM? Być może dodatki są wgotowane w ROM a ExtROMu po prostu niema (lub jest pusty).
Tak czy inaczej skoro to jest powód dla Ciebie, że Uniwersala nazywasz "badziewie" to chyba powinieneś wymieć sprzęt no coś innego... bardziej userfriendly ;).
Sprzęt: HTC Leo+ HTC Diamond+  HTC Universal+ 16GB SDHC+ HTC BlueAngel

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwiec 01, 2009, 23:25:35 »
Oczywiście, ja doceniam Tomala, że działa, tak dalej, tak dalej, ale chodzi mi o to, że te romy są takie lipne tylko i wyłącznie z jego winy, a nie winy urządzenia!
Po co chcę odblokować ExtROM? Żeby uzyskać 10MB miejsca więcej! Te jego romy są takimi g*wnami wypchane, jakieś Flashe, Ikonki, HS++, Motyw pulpitu Tomala, Adobe Reader, że dodatkowe miejsce jest wskazane! Dlaczego? Bo ten człowiek nie potrafi zrozumieć że ludzie czasami nie używają flasha i adobe readera!
Dopiero teraz zrobił wersję okrojoną swojego romu. W którym nie da się odblokować ExtROMu. Moron.
Napisane: Czerwiec 01, 2009, 23:20:06
Jeszcze dopytam, a znasz jakieś urządzenie lepsze niż Universal?

*

Offline toja

• 343
  • POZNAŃ
  • Sprzęt: iPhone4S, iPad3
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwiec 02, 2009, 09:12:53 »
No mam dość tego cholernego Universala! ...

zaraz, zaraz ... Universala czy ROMów Tomala?

Cytat: Konrad Radwan
...
Potem był Tomal 8.2. Bardzo dobry system na dobrym buildzie, o wiele szybszy niż te poprzednie....

No właśnie, i ja na tym ROMie pozostałem, oszczędzając sobie nerwów a innym niepotrzebnych bluzgów na forum - Konrad, przecież Ty nie musisz nabijać sobie postów!!!  :shock:

Cytat: Konrad Radwan

...ludzie znowu się zachwycają, czegoś tak szybkiego jeszcze nigdy nie było. NIE KOŃCZY WAM SIĘ TA IDIOTYCZNA SKALA?!?

No i to jest jedyna rzecz, z którą się w Twoich OSTATNIO wrzaskliwych wypowiedziach zgadzam - od lat, każdy kolejny ROM wypuszczony na XDAdev jest oceniany przez użytkowników jako szybszy od poprzedniego .... żałosne.

Cytat: Kuti
...
Konrad Radwan ... Tak czy inaczej skoro to jest powód dla Ciebie, że Uniwersala nazywasz "badziewie" to chyba powinieneś wymieć sprzęt no coś innego... bardziej userfriendly

Konradzie, jest tyle innych pda, nie musisz używać Universala skoro aż TAK BARDZO Cię to irytuje, że w tym wątku nie potrafisz zapanować nad swoimi złymi emocjami.

...
Prawda jest taka, że Universal to już dość leciwy (choć dla nie których nie do zastąpienia) sprzęt. Trzeba się cieszyć, że są zapaleńcy którzy próbują przedłużyć jego "żywotność". Wiadomo, że czasami coś tam nie wyjdzie ale jest za to jakiś wybór. Jak dla mnie nie jest jakimś strasznym problemem, że Tomal coś tam wrzuci czego normalnie nie używam, zawsze sam mogę to wywalić. Wiadomo, że Universal jest raczej dla świadomych użytkowników...
Nic dodać :ok:

Ja mam Uniego już czwarty rok, jest kilka irytujących mnie drobiazgów... ale to mój świadomy wybór ...  i cierpliwie czekam...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2009, 09:17:13 wysłana przez toja »

*

Offline Jamirq

• 640
    • http://www.jamirq.com
  • Sprzęt: bylo minelo
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwiec 02, 2009, 09:22:47 »
Hmm przeciez nie musisz uzywać tego ROMU. Mozesz zawsze sam skompilowac swój własny wg wlasnych upodoban.

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwiec 02, 2009, 11:47:31 »
Toja, ech, dzięki za odpowiedź, obawiam się tylko że będę musiał Ci odpisać w sposób którego nie lubię, którego używam często do odpierania ataków...

zaraz, zaraz ... Universala czy ROMów Tomala?
Universala, na którego nie mogę znaleźć odpowiedniego romu. Lucę niektórzy odradzają, zresztą ma same bety. Mo3ulla stara jest okej, ale nie ma flashdiska i jest na starym buildzie. Ta nowa - pisałem co jej dolega. Tomal, także wiemy już co mnie gryzie. WM5 - brak realVGA.

No właśnie, i ja na tym ROMie pozostałem, oszczędzając sobie nerwów a innym niepotrzebnych bluzgów na forum - Konrad, przecież Ty nie musisz nabijać sobie postów!!!  :shock:
Wiesz, nigdy nie postrzegałem tego jako nabijanie postów, po prostu tyle razy widziałem nowych użytkowników którym polecano nowe Tomale, że liczę na to, że ktoś przeczyta moje wypociny i się powstrzyma.
Poza tym dochodzi kwestia poinformowania użytkownika. Wiesz co mnie wkurza najbardziej? W temacie romu na xda-dev powinny być omawiane bugi, błędy i sposoby ich rozwiązania, przez użytkowników i twórcę. Tymczasem mamy 55stronny temat z romem, z czego jeden post jest z linkiem do romu, a reszta to "THANX U TOMAL IM DUWNLUADING RIGHT NOW"...
Gdybym przeczytał wypociny takiego Konrada przed wgraniem 8.7, nigdy bym go nie wgrał. Teraz go mam - nie mam siły na testowanie innych. Potrzebuję mieć sprawne urządzenie.

Konrad Radwan ... Tak czy inaczej skoro to jest powód dla Ciebie, że Uniwersala nazywasz "badziewie" to chyba powinieneś wymieć sprzęt no coś innego... bardziej userfriendly

Konradzie, jest tyle innych pda, nie musisz używać Universala skoro aż TAK BARDZO Cię to irytuje, że w tym wątku nie potrafisz zapanować nad swoimi złymi emocjami.
Nie potrafię zapanować z dwóch powodów, fakt, wybaczcie. Pierwszy - jestem okropnie nerwowy i nie potrafię sobie z tym poradzić. Powinienem się zasmucić gdy coś nie zadziała - niestety nie potrafię. Będę szukał winnego.
Drugi - pół życia spędziłem na zabawie Palmami. To było najlepsze pół życia mojego życia. Stabilne, nic nigdy nie gubiło zasięgu, żadnych bugów, a gdy był jakiś problem, dało się go bardzo szybko wyeliminować...

Wymienić sprzęt. Okej. To teraz tak szczerze. Siedzę w pocketach już od dawna, wiem co jest na rynku. Nie potrzebuję ani wideorozmów, ani GPS, ani EDGE, ani hosta, ani nawet 128MB ramu.
Szukam urządzenia z ekranem VGA (przekątna przynajmniej 3,5'') lub WVGA (przekątna przynajmniej 4''), z QWERTY, GSM i wydajnym procesorem.
Czytnik SD mile widziany.
I co? Macie jakieś propozycje? Nie, bo takich urządzeń nie ma! Athenę/Advantage pomijam, z tego się dzwonić nie da...

Prawda jest taka, że Universal to już dość leciwy (choć dla nie których nie do zastąpienia) sprzęt. Trzeba się cieszyć, że są zapaleńcy którzy próbują przedłużyć jego "żywotność". Wiadomo, że czasami coś tam nie wyjdzie ale jest za to jakiś wybór. Jak dla mnie nie jest jakimś strasznym problemem, że Tomal coś tam wrzuci czego normalnie nie używam, zawsze sam mogę to wywalić. Wiadomo, że Universal jest raczej dla świadomych użytkowników...

Nic dodać :ok:
Ja mam Uniego już czwarty rok, jest kilka irytujących mnie drobiazgów... ale to mój świadomy wybór ...  i cierpliwie czekam...
Ja już mam pół roku, co czyni go najdłużej używanym przeze mnie urządzeniem mobilnym. Niemniej jednak gwarantuję że mojego używam znacznie częściej. Bardzo znacznie częściej.

Hmm przeciez nie musisz uzywać tego ROMU. Mozesz zawsze sam skompilowac swój własny wg wlasnych upodoban.
Bardzo fajna uwaga. Problemów jest jednak kilka:
1. Na kuchni Tomala? Na plikach Tomala? Nawet gdybym coś na tym ugotował, to i tak nie nadawałoby się do jedzenia!  :grin:
2. Nie ma żadnego manuala, żadnych informacji, już nie czepiam się ogólnie gotowania, ale Tomal nigdzie nawet nie wspomina jak zmienić rozmiar Flash Diska w jego rozgotowanych romach, co jest okropnie ważne, bo wgotować nic nie możemy, a wygotowując nie zyskamy miejsca... Nie mam całych tygodni na uczenie się obsługi tej jego "kuchni"...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2009, 11:53:09 wysłana przez Konrad Radwan »

*

Offline Marcin1989

• **
  • 208
  • Sprzęt: Feeler | Tornado | Universal | Tungsten E |
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwiec 02, 2009, 15:30:24 »

Wiesz, nigdy nie postrzegałem tego jako nabijanie postów, po prostu tyle razy widziałem nowych użytkowników którym polecano nowe Tomale, że liczę na to, że ktoś przeczyta moje wypociny i się powstrzyma.
Poza tym dochodzi kwestia poinformowania użytkownika. Wiesz co mnie wkurza najbardziej? W temacie romu na xda-dev powinny być omawiane bugi, błędy i sposoby ich rozwiązania, przez użytkowników i twórcę. Tymczasem mamy 55stronny temat z romem, z czego jeden post jest z linkiem do romu, a reszta to "THANX U TOMAL IM DUWNLUADING RIGHT NOW"...
Muszę się z Tobą zgodzić, Tomal nie zrobił od wersji 8.7 nic z srs wow hd, co prawda wydał niby działającą, jednak trzeba co jakiś czas usypiać i wybudzać uniego, żeby dźwięk działał. Niestety ale większość postów pod romami Tomala to (wybaczcie za takie słowo) lizodupstwo, też mnie to wkurza ale staram się być spokojny :)
HTC Feeler || Qtek 8310 || HTC Universal || Tungsten E || Galaxy Ace || Mio 168

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwiec 02, 2009, 21:18:13 »
odezwę się tym razem
Dobra, rzucam tego Mo3ullę w diabły.
Błędy:
- Nie działa WiFi z moim routerem (Na Tomalu działało)
- Connection Setup nie działa poprawnie
- Brak możliwości zmiany klasy GPRS z poziomu ustawień
- Brak możliwości rozłączenia połączenia danych z poziomu notyfikacji
- Tragiczny CommManager
- Problemy z dragowaniem

-connection setup to rozbudowana wersja network wizarda, sprawdz czy plik z provision settings nie jest ukryty/systemowy
-dogrywasz exec csdtype.exe i działa, ciekawostką jest, że to na G900 też działa :E
-HKLM\ControlPanel\Phone i Flags2 na 8
- cóż, należy pamiętać, że .exe jest jeden i obsługuje wszystkie tryby 6/9/10 przycisków, więc pewnie można sobie zmienić.
- należy wyłączyć gesty, oczywiście mortem można sobie to szybko zmieniać
Gesture = RegRead("HKCU","ControlPanel\Gestures\Touch","Disabled")
If(Gesture=1)
q = "enable"
Else
q = "disable"
EndIf
If(Question( "Do you want to "&q&" gesture function?", "Question","YesNo"))
RegWriteDWord("HKCU","ControlPanel\Gestures\Touch","Disabled",NOT Gesture)
reset
EndIf

Tomal nigdzie nawet nie wspomina jak zmienić rozmiar Flash Diska w jego rozgotowanych romach
powiem szczerze, gdyby to było takie proste do napisania... Zwłaszcza, że jak kiedyś patrzyłem na jego rom, to był ustawiony co do sektora, co większość tooli by zabiło.

Tymczasem mamy 55stronny temat z romem, z czego jeden post jest z linkiem do romu, a reszta to "THANX U TOMAL IM DUWNLUADING RIGHT NOW"...
Z drugiej strony lepiej niż głucho, to też dobija.

paypal

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwiec 02, 2009, 21:36:55 »
- należy wyłączyć gesty, oczywiście mortem można sobie to szybko zmieniać
Spokojnie, wyłączone, dalej nic. Nie zrozumiałeś mnie o co chodzi w problemach z dragowaniem. Miałem na myśli belki rozdzielające, chociażby w Resco Explorerze, Agendusie czy Excelu. Chwytam belkę, rysik wciśnięty w miejscu, a belka lata po ekranie jak szalona.

- cóż, należy pamiętać, że .exe jest jeden i obsługuje wszystkie tryby 6/9/10 przycisków, więc pewnie można sobie zmienić.
Także próbowałem, spokojnie. Ten .exe jest tak stary, że to się w głowie nie mieści i to nie jest ten z przyciskami 6/9/10, który masz na myśli. Tu jest przycisk "Obex", który nie działa. Nie ma przełącznika GPRS/3G. Po wgraniu CommManagera z Tomala (on to chyba z Diamonda wziął? - sześcioprzyciskowy) wszystko działa, poza możliwością włączenia WiFi.

No właśnie, WiFi, nie powiedziałeś czy jest jakaś solucja, a to jest chyba największy problem.

-connection setup to rozbudowana wersja network wizarda, sprawdz czy plik z provision settings nie jest ukryty/systemowy
Nie jest ukryty/systemowy, aplikacja dobrze odczytuje jego zawartość, a co najważniejsze, Connection Setup instalowałem samemu, nie ma go w romie.

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwiec 02, 2009, 21:41:29 »
No właśnie, WiFi, nie powiedziałeś czy jest jakaś solucja, a to jest chyba największy problem.
a bo ja wiem, spróbuj ustawień z oryginalnego.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Drivers\WLAN]
"DriverVersion"="2.0.53"
"WlanStatus"=dword:0 ;//Ripley050324: for Magneto OS
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\PCMCIA\Texas_Instruments-ACX100-EE1D]
"Miniport"="tiacxwln"
"Prefix"="NDS"
"Dll"="ndis.dll"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\tiacxwln]
"ImagePath"="tiacxwln.dll"
"Group"="NDIS"
"DisplayName"="tiacxwln Compatible Wireless Ethernet Driver"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\tiacxwln\Linkage]
"Route"=hex(7):\
  74,00,69,00,61,00,63,00,78,00,77,00,6c,00,6e,00,31,00,00,00,00,00,00,00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\tiacxwln1]
"ImagePath"="tiacxwln.dll"
"Group"="NDIS"
"DisplayName"="tiacxwln Compatible Wireless Ethernet Driver"
"Wireless"=dword:1 ;//Ripley050324: for new WlanMgr ver 2.0.2 or later
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\tiacxwln1\Parms]
"InstanceNumber"=dword:00000000
"BusNumber"=dword:00000000
"BusType"=dword:00000008
"PAType"=dword:1
"Testmode"=dword:0
"ResetOnResume"=dword:1
"dot11SupportedRateMask"=dword:1
"dot11DesiredTxRate"=dword:0
"dot11ShortPreambleInvoked"=dword:0 ;SimonC2004.03.13 In WiFi WPA test plan, by default must allow communication using long preamble.
"HTCPowerSaveTxDataThreshold"=dword:1
"HTCPowerSaveRxDataThreshold"=dword:2
"HTCPowerSaveTimeout"=dword:3A98
"RateFallBackThreshold"=dword:80
"HTCActiveScanMode"=dword:0 ;Ripley040213: for adhoc issue
"HTCAutoOffMode"=dword:00000000 ;Ripley040330: enable/disable wlan auto off
"HTCAutoOffTimeout"=dword:0001D4C0 ;Ripley040330: default is 2 minutes
"HTCPowerMode"=dword:2 ;AUTO ;SimonC2004.10.04 change wlan power saving mode form AUTO-ELP to AUTO.
"PrivacyMode"=dword:00000002 ;SimonC2004.01.15 for enable WPA
"CCXSecurityType"=dword:00000001 ;SimonC2004.01.16 for try to enable LEAP
"dot11RxAntenna"=dword:00000002 ;SimonC2004.04.07 enable Rx antenna diversity function
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\tiacxwln1\Parms\TCPIP]
"AutoCfg"=dword:00000001
"EnableDHCP"=dword:00000001

poza możliwością włączenia WiFi.
na to akurat znam solucję
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\HTC\CommManager\WLAN]
"DeviceName"="{98C5250D-C29A-4985-AE5F-AFE5367E5006}\\TIACXWLN1"

paypal