na co zmienić Tomala 8.9?? problem z FPSEce

• 3 Odpowiedzi
  • 735 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline coolmilka

• 28
  • Sprzęt: HTC Universal, Xperia X10
na co zmienić Tomala 8.9?? problem z FPSEce
« dnia: Kwiecień 09, 2010, 12:35:36 »
Cześć,

Od jakiegoś tygodnia jestem posiadaczem Universala. Sprzęt poprostu idealny do moich zastosowań:) Obecnie pracuję na romie Tomala 8.9, niby wszystko jest ok, pamięci zawsze ponad 20MB, ogólnie w miarę stabilnie jest. Jednak wiem, że są romy szybsze i jeszcze bardziej stabilne od tego który aktualnie używam. Myślałem nad zmianą na WM6_20PRO_20Business_20V7_20Videocal bo podobno ma duży zapas pamięci - czy ktoś z was używał wymienionego romu?? jak wrażenia?? Może ewentualnie coś jeszcze szybszego polecicie??

A i jeszcze jedno pytanie, mianowicie na aktualnym romie mam problem z uruchomieniem emulatora psx FPSEce (chciałem pograć w GTA i Gran Turismo) ale nie potrafie ogarnąć tego programu. Albo nie odpali a jak już ruszy to tylko czarny ekran z dźwiękiem. Używałem wersji 0.10 i 0.96 bez powodzenia. Jak poradzić sobie z tym problemem??

Dzieki za pomoc i pozdrawiam
Kamil

*

Offline Atrax22

• 38
  • Co by było gdyby?
  • Sprzęt: HTC Universal
Odp: na co zmienić Tomala 8.9?? problem z FPSEce
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 10, 2010, 08:59:37 »
PSX ciężko z FPS... co do romu nie pomoge mam 128 RAM
Tak długo jak długo istnieją armie, każdy poważniejszy konflikt będzie prowadził do wojny. Pacyfizm, który nie przeciwstawia się aktywnie zbrojeniom, jest i w dalszym ciągu będzie bezsilny

*

Offline Mesaj

• 7
  • Sprzęt: M5000 (XDA Exec)
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 17, 2010, 07:40:57 »
Jesli chodzi o ROM.
Używałem wyżej wymienionego i jestem zaskoczony, że to co mówią to prawda. Jednak to WM6, a nie 6.1 i w tym cały problem, że ma sporo różnic i trochę braków w wypadku WM6.1. Nie opiszę jakich bo to jednak samemu zauważysz jesli uzywałeś dłuzej 6.1.
W FPSEce upewnij się czy masz ustawiony procek na 624Mhz i czy nie jest zajety jakimiś procesami. Jeśli tak wyłącz je bo CPU gra tu ważną rolę. RAM ponoć 20MB wystarcza. Mi Destruction Derby i GTA London działa bez problemów poza sterowaniem bo klawisze w Unim są mizerne i nie da się trzymać 2 na raz. Gry testowałem na obu wersjach i jednak lepiej działa na 0.10. Nic w ustawieniach nie zmieniałem poza układem klawiszy żeby mieć podobny jak ePSXe. Aktualnie mam konsolkę PSone wygrzebaną ze strychu i już nie bawię się tymi emu, ale mówie jak było kiedy jeszcze testowałem   :P

*

Offline coolmilka

• 28
  • Sprzęt: HTC Universal, Xperia X10
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 20, 2010, 12:19:55 »
wrzuciłem narazie tego WM6 zobaczymy jak to będzie chodziło