MobileGadu - nie loguje sie

• 8 Odpowiedzi
  • 1578 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dissident

• **
  • 198
  • Sprzęt: HTC HD2
MobileGadu - nie loguje sie
« dnia: Sierpień 29, 2008, 23:18:11 »
Mam problem z MG. Dosc czesto nie moge zalogowac sie do MG. Rozlaczono i juz...wejde np. w internet, potem w MG i juz mnie loguje, czasem za pierwszym razem loguje, ale chyba powinien za kazdym...ustawienia mam "Internet" i w sieci Orange jestem...
"If you hate something don't you do it too..."

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
Odp: MobileGadu - nie loguje sie
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 29, 2008, 23:25:34 »
a na pewno probujesz sie logowac kiedy jest nawiazane polaczenie GPRS/3G ? nie kiedy jest nawiazywane a kiedy jest nawiazane.
jaka masz wersje mobile gadu? probowales z inna wersja?

*

Offline dissident

• **
  • 198
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 30, 2008, 00:58:53 »
a na pewno probujesz sie logowac kiedy jest nawiazane polaczenie GPRS/3G ? nie kiedy jest nawiazywane a kiedy jest nawiazane.
jaka masz wersje mobile gadu? probowales z inna wersja?
MG 2.0 mam,  hmm, jesli jest nawiazywane to tak samo powinno byc z netem, a jednak ten wchodzi normalnie za pierwszym razem, mozliwe, ze to jest to, ale jak zrobic zeby za kazdym razem nawiazalo?

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 30, 2008, 01:04:53 »
czy chodzi ci o to ze bierzesz sobie uni, ktory np sobie spokojnie lezal nieuzywany, otwierasz go klikasz na MG i potem na polacz i czekasz, czekasz i nie laczy?
a jak masz wlaczony net to klikasz na polacz i laczy od razu, tak?

*

Offline dissident

• **
  • 198
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 30, 2008, 02:27:00 »
czy chodzi ci o to ze bierzesz sobie uni, ktory np sobie spokojnie lezal nieuzywany, otwierasz go klikasz na MG i potem na polacz i czekasz, czekasz i nie laczy?
a jak masz wlaczony net to klikasz na polacz i laczy od razu, tak?

tak, ale jak wejde w net, wyjde z niego i potem wejde w MG to łączy, ale tez nie zawsze...

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 30, 2008, 10:50:03 »
przyczyna jest prozaiczna. mobile gg samo nie wywola polaczenia z netem i dlatego ci tak samo nie laczy.
przykladowo: biore teraz uni i klikam na MG i polacz i nie laczy. ale jesli wlacze polaczenie GPRS/3G to laczy non problem.
rozwiazaniem jest zainstalowanie czegos co ci nawiaze polaczenie GPRS/3G bez uruchamiania przegladarki, wiem ze spb GPRSmonitor ma taka opcje.

*

Offline dissident

• **
  • 198
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 30, 2008, 11:30:25 »
przyczyna jest prozaiczna. mobile gg samo nie wywola polaczenia z netem i dlatego ci tak samo nie laczy.
przykladowo: biore teraz uni i klikam na MG i polacz i nie laczy. ale jesli wlacze polaczenie GPRS/3G to laczy non problem.
rozwiazaniem jest zainstalowanie czegos co ci nawiaze polaczenie GPRS/3G bez uruchamiania przegladarki, wiem ze spb GPRSmonitor ma taka opcje.

Jesli chodzi o "monitoring polaczenia" to mam wlaczony i polaczenie: internet, i to nie pomaga, bo od dawna tak mam, a na poczatku mialem ustawione orange wap, bo nie wiem czemu nie ma opcji orange gprs jak w normalnych telefonach, ale z kolei na orange wap MG wcale nie dziala, wiec ustawilem opcje "internet", moze w tym tkwi problem?

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 30, 2008, 11:36:37 »
moze cos w ustawieniach, monitoring polaczenia nie wazny, wazne by bylo polaczenie.

*

Offline dissident

• **
  • 198
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 30, 2008, 21:22:02 »
moze cos w ustawieniach, monitoring polaczenia nie wazny, wazne by bylo polaczenie.
dobra juz wiem, trzeba "connect" w gprs monitor wlaczac...a da rade, zeby automatycznie wlaczal podczas uruchamiania MG?