MDA Pro problem z wyswietlaczem!!!

• 10 Odpowiedzi
  • 746 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nius

• *
  • 71
« dnia: Wrzesień 24, 2006, 12:09:42 »
Witam moj mda zwariowal to co do tej pory bylo wyswietlane na bialo jest teraz rozowe wyglada to tak jak gdyby cos sie podzialo z grafika (ogladajac na nim film sa na obrazie rozowe plamy)

pozdr.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 24, 2006, 12:54:41 »
Czy dzieje się to po HR również ( sprawdź) jeśli tak będzie to znaczy iż mógl się uszkodzić wyświetlacz( upadek) lub kabel sygnalowy ( przetarcie, przerwanie).
Jeśli po HR wszystko będzie OK tzn że któryś z programów mógl zmienić ustawienia ( zapisy w rejestrze odpowiedzialne za wyswietlanie) :(
potrzebna zgoda

*

Offline nius

• *
  • 71
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 24, 2006, 12:56:05 »
zapomnialem napisac po HR jest to samo

*

• 7793
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 24, 2006, 13:06:49 »
To zostaje Ci kontakt z Adziosem ( niestety jest na urlopie i wraca 3 października) :(
potrzebna zgoda

*

Offline nius

• *
  • 71
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 24, 2006, 13:17:04 »
On naprawia cos takiego?

*

Offline nius

• *
  • 71
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 24, 2006, 14:03:38 »
mam jeszcze jedno pytanko czy da sie przywrocic niemiecki rom i sim- locka z t mobilu bo mam na to gwarancje

*

Offline Microsoft Warrior

• 310
  • Sprzęt: HTC BRAVO 2.1
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 24, 2006, 15:12:56 »
Cytat: "nius"
mam jeszcze jedno pytanko czy da sie przywrocic niemiecki rom i sim- locka z t mobilu bo mam na to gwarancje

Tak roma sciągniesz z xda-developers a simloka to nie mam pojęcia. Moze przy wgraniu nowego roma "założy sie sam"

*

• 7793
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 24, 2006, 16:07:04 »

ROM tak - ściągniesz albo XDA_DEVELOPERS albo ze strony T-Mobile niestety SIMLOCKA nie założysz - jeszcze nie ma takiego spsobu.Ale wątpię aby to uszkodzenie zostalo potraktowane jako naprawa gwarancyjna - jest to raczej uszkodzenie mechaniczne - po upadku/zalaniu.
potrzebna zgoda

*

Offline Microsoft Warrior

• 310
  • Sprzęt: HTC BRAVO 2.1
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 24, 2006, 16:29:13 »
Cytat: "jas_pik"

ROM tak - ściągniesz albo XDA_DEVELOPERS albo ze strony T-Mobile niestety SIMLOCKA nie założysz - jeszcze nie ma takiego spsobu.Ale wątpię aby to uszkodzenie zostalo potraktowane jako naprawa gwarancyjna - jest to raczej uszkodzenie mechaniczne - po upadku/zalaniu.

A może ma gwarancje od uszkodzen mechanicznych. Warto spróbować może mu naprawia.

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 24, 2006, 20:07:48 »
Osobiście ciekaw jestem czy to początek ukręcania ekraników w Universalu? Ciągle się zastanawiam jak długo ten zawias i reszta w nim wytrzyma choć w moim przypadku jeszcze nic złego się nie dzieje.
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

• 7793
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 24, 2006, 20:32:17 »
@nius - tak Adzios to nasz  klubowy serwisant - jest najlepszy w Centralnej Polsce ( aby nie urazić innych)
@icemont Co prawda mam już piąty egzemplarz w ciągu roku - używam dość intensywnie - jeszcze mi się nie zdarzyło, aczkowiek już o paru przypadkach słyszalem - najczęściej zdarza się przy przekręceniu zawiasu za mocno.
Jeszcze jedna możliwa przyczyna - to brak polączenia na łączu sygnalowym pomiędzy MB a wyświetlaczem - może być przy wyświetlaczu lub przy MB .
Polecam lekturę Service manual dla Universala dostępny w tym katalogu
potrzebna zgoda