Czekałem z tym postem ponad miesiąc, chcąc być pewnym że zrobiłem wszystko co mogłem (co wiedziałem że może pomóc). Mam bardzo dziwny problem z MDA Pro polegające na zawieszaniu systemu.
Telefon posiadam z sieci T-Mobile UK, otrzymując go zdjąłem simlocka jak pisze w instukcji na xda-dev.
Poprzedniemu użytkownikowi również doskwierało zawieszanie lecz było to "nieraz'
Najgorsze jest to że zawieszanie nastepuje nie regularnie i ustalenie z jakiej przyczyny zajeło mi właśnie ten miesiąc. Napisze co zrobiłem (co robiłem) i to nie pomogło:
- wymieniałem ROMY na 4 różne wersje (Qtec (2 ostatnie), T-Mobile (najnowszy)), obecnie pracuje na oficjalnym romie zciagniętym ze strony t-mobile.co.uk, z tego co wiem to przedostatni ROM porówując z tymi jakie są na xda-dev
- 3 pierwsze romy instalowałem w sposób podany na TYM forum, ostatni 'oficjalny' zrobiłem normalnie jak jest pokazane w jego instrukcji.
- pracowałęm na 'czystym' romie bez żadnych programów
- pracowałem na plug-in SPB.Plus.3.2
- pracowałem na SAFE (nie zainstalowane pluginy)
- starałem się aby bateria nie spadała poniżej 50%
- pracowałem bez karty pamięci
We wszystkich tych przypadkach nic się nie zmieniało. Zwyczajnie momentami system stoi (zawiesza się ekran) ale o dziwo nie traci zasięgu, ponieważ jeżeli ktoś domnie dzwoni to słyszy normalny sygnał a nie 'abonent jest poza zasięgiem..itp'
Co najgorsze są momenty że zawieszenie następuje po Hard Resecie, ale wówczas na ekranie pojawiają się takie...dziwne paseczki i obraz zanika.
Sądziłem może ze to wina 'niestykania' baterii, i próbowałem nieraz lekko naciskać w różne miejsca telefonu (miałem tak w MDA1) licząc że znajde takie miejsce - bez skutecznie.
Najczęściej po takim zawieszeniu wciskając reset - nic się nie dzieje, musze wtedy wykonac kombinacje na HARD reset i następnie X (oby nie robił hard resetu)
Jedno co jeszcze mi przychodzi do głowy to wadliwa bateria, a najdziwniejszy pomysł jaki miałem to że może telefon dostaje jakiś 'przebić napięcia', bo leżąc spokojnie w domu na biurku pracuje bez problemu nieraz cały weekend, a zabierając go do pracy i niosąc w skurzanym etui przy pasku, często po wyjęciu jest zwis :/ - sądziłem ze moze dzieje się jak neiraz wysiada się z auta i mając elektryzujące się ubranie następuje przeskok iskry - wiem to totalnie gupi pomysł ..ale