QTEK 9000 Hard Reset Ogromny Problem

• 10 Odpowiedzi
  • 1400 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 08, 2006, 12:18:02 »
Witam mam Qtek 9000 z najnowszym romem do qtka ktory zainstalowałem jakieś 2 miesiące temu i dzisaj zrobiłem poraz pierwszy hard reset i klops. Mianowicie wlanczam hard reset , potem 0 i czysci pamiec i jest OK potem pojawia sie logo qtek i versja romu i tyle na tym ekranie stoi i nic sie nie dzieje ponowne próby hard resetu takze nie przyniosły zmian . Co robić ? Jestem początkującym użytkownikiem i bardzo bardzo prosze o szybką odpowiedz gdż jutro wyjezdzam i musze mieć nawigacje, pomocy !

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 08, 2006, 12:52:46 »
Szybkie rozwiązanie - zrób ponownie flashowanie ( np radia) powinno pomóc. Ale zanim to zrobisz naładuj baterię(aku) - bo czasami( dość często) zdarza się iż staje na tym ekranie startowym ze względu na zbyt niskie napięcie baterii(aku). Czy twoja ładowarka daje wystarczający prąd? Jeśli nie ruszy to prawdopodobnie jest to problem zlego zapisu Flasha a procedura testowa nie pozwala na przejście go przy zbyt niskim napięciu baterii.Ewentualnie pożycz baterię. Bo jak dobrze pamiętam to nie jest w tej chwili możliwe ładowanie. :)
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 08, 2006, 13:02:10 »
co to znaczy flaszowanie ? wiem ze głupio pytam ale nie mam pojecia co robić, mozliwe jak robiłem hard reset to miałem z 25 % bateri i nie podłonczyłem telefonu do ładowarki ;/ co robić

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 08, 2006, 13:07:24 »
Cytat: "albizkit"
co to znaczy flaszowanie ? wiem ze głupio pytam ale nie mam pojecia co robić, mozliwe jak robiłem hard reset to miałem z 25 % bateri i nie podłonczyłem telefonu do ładowarki ;/ co robić

to wlasnie wgranie nowego softu. zrob to raz jeszcze. jesli nie pomoze to wgraj inny soft.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 08, 2006, 13:13:41 »
jak mam wgrać nowy soft jak żadnego nie mam to raz a dwa jak go wgrać jak mi pda stoi na logo qtka ??

*

• 7793
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 08, 2006, 13:21:27 »
1. Podłącz do ładowarki lub pożycz baterię(aku)
2. Jeśli nie pomoże udaj się do serwisu
3. Jeśli nie wiesz jak się robi flaszowanie to skąd masz najnowszy ROM?
4. Wgranie nowego ROM-u to jest włąsnie flaszowanie
5. Ponieważ jest ryzyko wgrywania romu przy tak niskim poziomie baterii(aku) bezpieczniejszym będzie wylącznie wgranie Radio-Rom-u - jest mniejszy mniej zużywa baterię .
6. Poczytaj - sporo informacji jest na klubie ( przyklejony wątek)
Pamiętaj iż wszelkie ingerencję w ROM robisz na wląsną odpowiedzialność - możesz zostać z bardzo drogim przyciskiem do papieu na biurko. ]:>  ]:>
W takim przypadku polecam serwis.
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 08, 2006, 13:38:00 »
nowy rom mam z jakiegoś linku, probowalem jeszcze raz go wkrac podpinajac pda do pc i klikajc na tą instaleke , byłęm w trybie bootloadera , ale proces instalacji zostal przerwany błąd 114 nie wiem co robić ? ma ktoś linka do samego radio pomocy ??

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 08, 2006, 14:33:21 »
Cytat: "albizkit"
nowy rom mam z jakiegoś linku, probowalem jeszcze raz go wkrac podpinajac pda do pc i klikajc na tą instaleke , byłęm w trybie bootloadera , ale proces instalacji zostal przerwany błąd 114 nie wiem co robić ? ma ktoś linka do samego radio pomocy ??

niezle  niezle z jakiegos linka :D
a moze z jakiegos linka do innego telefonu sciagneles rom a nie do twojego phona

poki co nie baw sie nim bo rozladujesz baterie a wtedy to zapomnij o ratowaniu bez pomoco innych :)

wlazi do trybu bootloader wiec jest duza szansa ze go postawisz na nowo :D

jakbym sie zapytal mechanika ze samochod mi robi bum bum trach trach a na masce ma taki znaczek koleczko  z kreseczkami tez by mi nie odpowiedzial co ma z tym trach trach zrobic :)
ale co z bum bum by wiedzial pewno :D

*

• 7793
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 08, 2006, 14:39:11 »
Prawie wszystko masz tu: http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=37066&postdays=0&postorder=asc&start=0
Jeszcze raz zacznij zmianę ROM-u, często kilkakrotnie trzeba to robić.
Podstawowa sprawa znajdź sprawną dobrze naładowaną baterię. Inaczej możesz uwalić sprzęt. Pamiętaj robisz to wszystko na włąsną odpowiedzialność.
@Emil_rosa To nie jest wizard tylko Universal. Nie mieszaj człowiekowi w głowie bo i tak ma mocno namieszane.
Pamiętaj naładowanie baterii to dla Ciebie teraz podstawa.
potrzebna zgoda

*

Offline Holender

• **
  • 185
  • Sprzęt: SPV C500 wm5.0; HTC Prophet wm6.0; SE J300i :D
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 08, 2006, 14:40:29 »
a moze z jakiegos linka do innego telefonu sciagneles rom a nie do spv m3000

chodzi o qtek 9000 a nie m3000 :P

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 08, 2006, 14:51:02 »
Cytat: "Holender"
a moze z jakiegos linka do innego telefonu sciagneles rom a nie do spv m3000

chodzi o qtek 9000 a nie m3000 :P

no tak literka mi sie zmienila :P
juz sie poprawilem i nie bede na przyszlosc :(

co nie zmienia faktu ze podal za malo danych zeby mu pomoc :)
instalowal jakis tam soft i sie zwalilo :) to niebardzo rzeczowe wyjasnienie :)