MDA Pro i modul GPS Nokia LD-3W

• 8 Odpowiedzi
  • 636 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 31, 2006, 23:31:01 »
Mam problem z skomunikowaniem palma z gps. Mam zainstalowana mape iGo . Palm mi wykrywa LD-3W ale ze znakiem zapytania. Kombinowalem z comami ale dalej lipa.
Wersja Romu to 1.30.77 WWE
Radio 1.09.00

Pozdr

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 01, 2006, 00:22:39 »
Mapy iGo na Palmie nie zainstalujesz - to nie ta platforma - A MDA Pro to sam wiesz iż PPC PE.
Do rzeczy. Wpisz to w szukajkę - wielokrotne odpowiedzi na ten sam temat stają się nudne - zaśmiecają forum. Cytuję siebie :

GPS: parujesz a następnie przyciskasz New outgoing port , wybierasz urządzenie, nadajesz port ( AM/TT/iGO) Com8 i już
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 01, 2006, 00:33:57 »
jas_pik sorki za literowke z palmem ale jestem newbee i nie wiem do konca jak i o czym pisze. Napisze ci co robie pokolei. Wgralem mape iGo na karte pamieci (mapa sie odpala i prawie wszystko dziala) nastepnie wlaczam bluetootha w PPC PE i szukam nowe urzadzenia. Znajduje mi LD-3W (tak jak pisalem wczesniej ze znakiem zapytania z lewej strony) klikam na niego i next, passkey podaje tak jak w instrukcji 0000 i standardowo next, nastepnie pojawia mi sie okienko "select services to use from this device" i do zaznaczenia serial port wiec go zaznaczam i klikam finish. Nastepnie w zakladce Com ports daje new outgoing port i wybieram port 4 lub 8 i potem odpalam iGO w konfiguracji wybieram te porty i nic mi nie wykruwa (dioda na LD-3W ta niebieska od polaczenia bluetooth casami sie zaswieci i potem ciagle mryga zielona)

*

• 7793
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 01, 2006, 00:43:10 »
Niestety zdalnie nie poradzę - dlaczego w pierwszym poście nie opisaleś dokladnie problemu?
To takie słynne - samochód się zepsuł.
A sprawdziłeś benzynę?
Jak to wgrałeś iGo na kartę - przecież on jest na karcie?
Wygląda na to że masz wersję "edukacyjną" to przepraszam ale nie pomogę.  ]:>

PS. Najpierw uruchamiaj połaczenie z GPS-em( możesz sprawdzić w ustawieniach BT czy sygnal jest dobry i czy urządzenia są połaczone) a dopiero następnie program nawigacyjny. Oczywiście musisz to robić na zewnątrz bo w mieszkaniu nigdy satelit nie zobaczysz - no ewentualnie na balkonie)
Możesz również sprawdzić czy GPS wysyła sygnały do PDA  za pomocą któregoś z programów testujących i do którego portu .
Jak pamietam to chyba coś jest w naszym DL ewentualnie poszukaj nazw na forum( coś takiego jak SIRDemo, GPS Viewer itd) .
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 01, 2006, 00:49:01 »
swietoszek sie znalazl ... ciekawy czy ty kolego uzywasz nie "edukacujnego" oprogramowania ;)

pozdr

*

• 7793
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 01, 2006, 00:57:53 »
Cytat: "wasyl1983"
swietoszek sie znalazl ... ciekawy czy ty kolego uzywasz nie "edukacujnego" oprogramowania ;)

Na tym forum nie rozmawiamy o wersjach nielegalnych :wkurzony:
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 01, 2006, 01:05:18 »
a czy ja powiedzialem co kolwiek o wersji legalnej inaczej ??

*

Offline grisza[gen]

• 266
    • FotoGrisza
  • Sprzęt: [StarTrek][Nokia 770][Nokia 70][MIO P550M][Nokia 9210i][Nokia Ld-3W][Simpad SL4]
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 01, 2006, 01:24:21 »
Cytat: "wasyl1983"
a czy ja powiedzialem co kolwiek o wersji legalnej inaczej ??

Sugestie są IMHO bardzo klarowne... więc na szczegóły nie masz co liczyć.

Ale powiem że LD-3W ze względu na "usypianie" współpracuje z iGO w dość "akrobatyczny" imho sposób.
Dawniej ludzie byli bliżsi sobie. Musieli. Broń nie niosła daleko.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 01, 2006, 07:48:30 »
wasyl1983

samo stwierdzenie ze wgrales sobie iGO na karte juz jest zapewnieniem, ze masz kradziony iGO a to z prostej przyczyny bo iGO jest sprzedawany na karcie i sie go nigdzie nie instaluje.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.