mda IV + gps nokia ld-3w ?

• 7 Odpowiedzi
  • 846 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 02, 2006, 18:32:43 »
jak w temacie mda IV nokia ldw3 nie dziala z zadna z map tzn tomtom automapa igo na mda3 wszystko chodzi idealnie a tutaj w zadnym oprogramowaniu nie mozna wykryc gps
oczywiscie w systemie jest znalezione i leci na portach 4i8
co moze byc przyczyna ?
ps visualgps tez nie widzi gps
pozdro

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 02, 2006, 19:03:31 »
zmien ilosc bitow z 9600 na 4800
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline grisza[gen]

• 266
    • FotoGrisza
  • Sprzęt: [StarTrek][Nokia 770][Nokia 70][MIO P550M][Nokia 9210i][Nokia Ld-3W][Simpad SL4]
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 02, 2006, 19:16:23 »
0. Sparuj, dodaj outgoing port
1. po sparowaniu warto wyłaczyć/właczyć LD-3W
2. zdecyduj się na jeden port
3a. w TomTomie - inny GPS BT -> podaj com GPS-u
Nokia gdy zostanie płaczona via BT zacznie migać niebieską diodką ( dopiero wtedy zaczyna łapać Fix-a ).

Co do prędkości - "popularniejsze" w użyciu jest 4800, ale mi chodzi na dowolnej prędkości z Visualem.
Dawniej ludzie byli bliżsi sobie. Musieli. Broń nie niosła daleko.

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 03, 2006, 09:32:46 »
dzieki za odpowiedz ale dalej NIC :( wyszukuje pieknie przypisuje port wyl/wl ld-w3 i w zadnym z programow do nawigacji nie widzi gps - moje pytanie czy jest ktos z okolic Slaska - Gliwice - Katowice -stawiam dobrego browarka - mda IV jest nowe nie ma powgrywanych zadnych softow co moglo by powodowac dana przyczyne :( najgorsze to iz idealnie znajduje ta nokie mda w swoim menadzerku a pozniej chodz przypisze porty predkosc oczywiscie 4800 NIE dziala w zadnym sofcie ...

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 03, 2006, 09:36:47 »
acha najwazniejsze ciagle swieci zielona dioda na ld-w3 tzn nie laczy sie z blutaczem :( w zadnym rpogramie !!!

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 03, 2006, 09:50:26 »
w settings ustawic moge jedynie Incoming port (COM8)
zas Out (COM4) i tych portow nie da sie wybrac w VisualGPS dlaczezgo ?
probowalem juz wszystkiego bez przypisywania portow z jednym portem itd NIC
udalo mi sie zrobic cos takiego daje out(COM8) i po wejsciu do Igo pyta czy polaczyc z nokia Ld-3w daje yes i pyta o passkey daje oczywiscie 0000 i mda zaczyna mielic (przyslowiowa klepsydra z win ;) i musze resetowac mda :(

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 03, 2006, 12:08:36 »
DZIALA !!!!!!!!  dla wszystkich walczacych !!!! - trzeba ustawic tylko 1 port outgoing u mnie COM8 i odznaczyc na zakladce security, czyli ma zostac puste pole !!! authenticatio (passkey) required
od tego momentu chodzi super am i igo rewelacyjnie
pozdrawiam

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 24, 2007, 22:12:15 »
Ja nadal nie mogę tego sparować i ustawić nie wiem gdzie dodaje się porty i jak się je zmienia prosze o szczegółowy opis. Z góry dziękuję za pomoc