MDA 4 i uchwyt samochodowy

• 18 Odpowiedzi
  • 1557 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline literat

• 428
  • Sprzęt: Obecnie na etapie poszukiwań
« dnia: Czerwiec 14, 2006, 14:33:13 »
Proszę o podpowiedź jaki uchwyt samochodowy dobrze utrzyma tego smoka. Nie wliczam np.Brodita ze względu na cenę. Interesuje mnie któryś z tańszych uchwytów, a będę go przymocowywał do pozostałości po uchwycie od Nokii więc nie będzie problemu z ciężarem tylko aby uchwyt dobrze "chwycił" PDA Myślałem o tym ze sklepu Ziriusa ze względu na "łapki" które widać, ale może macie inne pomysły.

« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 14, 2006, 14:58:41 »
ja używam rikaline , cos takiego jak to http://www.techmarket.pl/shop.php?a=opis_prod&id=PDA-AKC-UCHM&categorie=395
tyle że wersje nie-multimedialna (cenowo to 1/4 tego z linku)
SDTV team

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 14, 2006, 15:26:30 »
Ja polecam następujące  rozwiązania  w zależności od rodzaju futerału. Dla futerału Alu firmy PDAir polecam mocowanie za okolo 30 zl w Ziriusie ( patrz reklamodawca na stronie klubu) .
Dla futerału typu Krusell są dwa rozwiązania;
- maly clip samochodowy za okolo 15 zł
- uchwyt szczękowy za około 12 zł np: http://www.allegro.pl/item110210902_wyprzedaz_uchwyt_pda_gsm_do_auta_obr_bonus_.html
potrzebna zgoda

*

Offline literat

• 428
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 15, 2006, 10:18:17 »
Mi właśnie by chodziło o jakiś uchwyt który ma "głębokie" szczęki. Niestety ten od Ziriusa jest za płytki (ma 19 mm głębokości a do MDA PRO potrzebuję min. 22 mm) Taki jak na Allegro uchwyt to ja juz mam :( tylko szczęki są tak płytki że po wjechaniu w większą dziurę obawiam się że sprzęt by "wybrał się na wycieczkę". Do tej pory również używałem po prostu futerału Krusell-a z uchwytem samochodowym, ale do MDA PRO Krusell jest mocowany poziomo a to mi niestety nie wejdzie tam gdzie był umieszczony wcześniej hx4700 :( Ktoś ma jeszcze może jakieś pomysły/doświadczenia ?

*

Offline literat

• 428
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 15, 2006, 10:34:25 »
Okazuje się że na stronie Gomadica http://www.gomadic.com/qtek-9000-universal-windshield-car-auto-mount-pda-phone-holder.html jest napisane że uchwyt ten pasuje do MDA PRO a według moich wyliczeń wychodzi że nie :( Czy ktoś z posiadaczy "cegłówki" przymierzał może go do Gomadica ?

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 20, 2006, 10:40:57 »
Ja uzywam uchwytu z Allegro (tego za 12 pln) ale z drobnymi modyfikacjami:
- w lewej szczece wycialem gabke i zrobilem otwor na podlaczenie zasilania
- w pleckach zrobilem otwor , tak zeby wchodzil zaczep od futeralu Krussel

Sam uchwyt po tych przerobkach nie wyglada super (w uzyciu byla wiertarka :-)  ) ale jest mega stabilny, nie musze wyjmowac MDA z futeralu no i jest tani  8)

Jak znajde troche wolnego czasu to wrzuce zdjecia

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 20, 2006, 11:04:53 »
jak znajde troche wolnego czasu to wrzuce zdjecia

Zdjęcia mile wdziane bo szukam koncepcji na przeróbkę swojego uchwytu, a mam taki z Allegro, podobny do tego co podał jas_pik. Uchwyt dobrze się sprawdził w MDA III lecz teraz nie bardzo się nadaje do Pro bo jak zaciskam go w uchwycie to mi się przyciski słuchawki  - czerwony i zielony oraz kamery naciskają, a nie bardzo lubię futerały.

Tak wiec qsqa znajdź trochę czasu  :D
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 02, 2006, 21:34:57 »
No i znalazlem chwilke :-)

Arcydzielo to nie jest ale swoja funkcje spelnia dobrze. Wszystkie przerobki opisane sa powyzej. Aha rozwiazanie jest dedykowane dla futeralow Krussel.

Wlasnie zamierzam odzalowac 12 zloty na nastepny i wykonac go troche estetyczniej :-)

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 04, 2006, 17:49:19 »
mam taki sam spv trzyma dobrze
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline -=pUnIsHeR=-

• *
  • 72
  • Sprzęt: Xda Exec
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 04, 2006, 21:09:59 »
Cytat: "qsqa"

Arcydzielo to nie jest ale swoja funkcje spelnia dobrze. Wszystkie przerobki opisane sa powyzej. Aha rozwiazanie jest dedykowane dla futeralow Krussel.Wlasnie zamierzam odzalowac 12 zloty na nastepny i wykonac go troche estetyczniej :-)

zrob maly manual fotograficzny i daj link do aukcji na ktorej kupiles ten uchwyt.
ja szukam czegos mocowanego do wentylacji (kratka). moze macie cos dobrego do polecenia ?

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 04, 2006, 21:13:04 »
Cytat: "-=pUnIsHeR=-"

Arcydzielo to nie jest ale swoja funkcje spelnia dobrze. Wszystkie przerobki opisane sa powyzej. Aha rozwiazanie jest dedykowane dla futeralow Krussel.Wlasnie zamierzam odzalowac 12 zloty na nastepny i wykonac go troche estetyczniej :-)

zrob maly manual fotograficzny i daj link do aukcji na ktorej kupiles ten uchwyt.
ja szukam czegos mocowanego do wentylacji (kratka). moze macie cos dobrego do polecenia ?
Mam i na kratke ale to badziew
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline -=pUnIsHeR=-

• *
  • 72
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 04, 2006, 21:14:46 »
Cytat: "romulus"
Mam i na kratke ale to badziew

samo stwierdzenie nic nie znaczy. prosze o wyjasnienie i argumenty ze to badziew. sa osoby ktore preferuja takie rozwiazanie od szybki. przekonaj mnie argumentami a nie mowa-trawa...

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 04, 2006, 22:12:31 »

Prosze bardzo -

Tutaj link do aukcji z uchwytem
Ten uchwyt ma 2 mocowania: do szyby i do kratki ale generalnie mocowanie do kratki nie sprawdzi sie w przypadku MDAPro - "cegla" jest za ciezka :-)

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 04, 2006, 22:43:57 »
Muszę potwierdzić te slaowa - uchwyty do kratki sprawdzają się dla PDa do wagi PDA max 130 g. Czyli małe PDA - max Wizard. Dla większych ( czyli cięższych) uchwyt bedzie latal wraz z PDA - a to już staje się niebezpieczne dla PDA .
potrzebna zgoda

*

Offline -=pUnIsHeR=-

• *
  • 72
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 04, 2006, 23:05:46 »

Ten uchwyt ma 2 mocowania: do szyby i do kratki ale generalnie mocowanie do kratki nie sprawdzi sie w przypadku MDAPro - "cegla" jest za ciezka :-)

TU znalazlem cos ciekawego, ale ta cena...

*

Offline literat

• 428
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 04, 2006, 23:26:43 »
Oglądałem ten uchwyt "na żywo" i przyznam że prezentuje się nadzwyczaj dobrze. Cena raczej może być (porównywałem ceną do Brodita)

*

Offline -=pUnIsHeR=-

• *
  • 72
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 04, 2006, 23:47:40 »
Cytat: "literat"
Oglądałem ten uchwyt "na żywo" i przyznam że prezentuje się nadzwyczaj dobrze. Cena raczej może być (porównywałem ceną do Brodita)

a jak z mocowaniami i zasilaniem, itd.. ?

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 04, 2006, 23:59:44 »
Cytat: "literat"

a jak z mocowaniami i zasilaniem, itd.. ?

No calkiem fajnie wyglada ale mnie niepokoi krotkie ramie - MDAPro troche wazy i raczej czulbym sie nieswojo gdyby wisialo w powietrzu bez zadnego podparcia.

*

Offline literat

• 428
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 05, 2006, 00:05:10 »
ale mnie niepokoi krotkie ramie - MDAPro troche wazy i raczej czulbym sie nieswojo gdyby wisialo w powietrzu bez zadnego podparcia.

Muszę Ci powiedzieć, że niepotrzebnie się niepokoisz. Uchwyt jest super stabilny, a krótkie ramie nie powoduje kołysania się uchwytu podczas jazdy po nierównościach.