Marzenia - co byśmy chcieli zobaczyć w kolejnej generacji Uni

• 53 Odpowiedzi
  • 3990 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
Odp: Marzenia - co byśmy chcieli zobaczyć w kolejnej generacji Uni
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 26, 2008, 22:23:20 »
i od razu dresiarski znaczek adidasa. czlowieku  to nie zabawka do szpanu w gimnazjum :S

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2008, 22:26:39 wysłana przez re_ »

*

Offline dissident

• **
  • 198
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 26, 2008, 23:02:59 »
yyy a ja bym chcial, zeby robil za pralke, za gosposie, za sprzataczke...

a tak powaznie aparat jakis dobry w miare moglby byc, bo pda mam zawsze pod reka, aparatu nie, a czasem jest cos fajnego co przydaloby sie uchwycic...

ktos pisal o "joypadzie", dobry pomysl, bo przeciez na pda tez jest w co pograc, a ja jestem przyzwyczajony do gry padem, wiec przydaloby sie tu cos takiego "a'la" pad lub cos na wzor psp, najlepiej "kompadebilny" z emulatorami...

dobrym pomyslem byloby chociaz 8GB wewnetrznej pamieci, zeby nie trzebabylo kupowac karty...

lepsze sluchawki

brakuje mi rowniez calkowitego wylaczenia pda, zawsze wylaczalem telefon a to na noc, a to poprostu nie chcialem byc dostepny etc, a tu niestety nie ma takiej mozliwosci, co najwyzej mozna sciszyc dzwiek, a to nie to samo...
"If you hate something don't you do it too..."

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 26, 2008, 23:04:11 »
Można wyłączyć PDA - wyciągnij baterię. Efekt dokładnie ten sam.

*

Offline dissident

• **
  • 198
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 26, 2008, 23:07:35 »
Można wyłączyć PDA - wyciągnij baterię. Efekt dokładnie ten sam.

No tak, ale chyba to nie jest wskazane tak codziennie...poza tym co to za wylaczanie za pomoca baterii, nie bardzo mi to pasuje...

*

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
« Odpowiedź #34 dnia: Wrzesień 26, 2008, 23:09:35 »
To co że ci nie pasuje. WM robi dokładnie to samo, tyle że bez fizycznego wyciągnięcia akumulatora.

*

Offline dissident

• **
  • 198
« Odpowiedź #35 dnia: Wrzesień 26, 2008, 23:13:06 »
To co że ci nie pasuje. WM robi dokładnie to samo, tyle że bez fizycznego wyciągnięcia akumulatora.

No wlasnie, nie pasuje, a ze tematem sa marzenia, to napisalem co bym chcial i tyle... :)
Skoro to juz Windows jest w tym to powinno byc takie cos jak na normalnym PC - reset i wylacz. :)

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
« Odpowiedź #36 dnia: Wrzesień 26, 2008, 23:42:38 »
a co sie dziwisz Damian? HTC pewnie nie wyprodukuje tego to moze to nowe HKC albo jakas inna chińska firma :grin:

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #37 dnia: Wrzesień 27, 2008, 08:43:55 »
3,5 jack złocony,
Dobry głośnik,
żeby nie był taki szeroki - cienka ramka wokół ekranu , ekran moze byc 3,5 :)
Ram 256?
MircoSDHC - w pazdzierniku do sprzedazy ma trafic 16GB za 99$
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

damist

« Odpowiedź #38 dnia: Wrzesień 27, 2008, 09:20:53 »
Co wy tak ostatnio z tym wylaczaniem PDA? Bo telefon wylaczalem a PDA juz nie? Przeciez PDA to nie telefon zrozumcie to. A jak chcesz byc niedostepny to po prostu wylaczasz sobie Radio ja tak przykladowo robie i nienarzekam mimo ze moge wylaczyc swojego PDA jak normalny telefon tylko ze nie widze w tym najmniejszego sensu bo akumulator i tak trzyma tak samo a dodatkowo czekam wiecznosc az sie system wlaczy.

*

Offline GeorgeX

• 11
  • Sprzęt: QTEK 9000 G4, sdhc 16GB, Tomal 8.2
« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 27, 2008, 09:49:44 »
Ale z wyłączaniem to dobry pomysł - mógłby znaleźć się w następnej generacji.
Wcześniej miałem Wizarda i ja przytrzymałem Power 5 sekund to system się pytał czy na pewno chcę wyłączyć urządzenie,
po zakupie Universala jakie było moje zdziwienie kiedy przy przytrzymaniu Powera 5 sekund urządzenie
wyłącza ale podświetlenie.... I nie jest to wina romu bo na innych jest podobnie  :O

*

damist

« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 27, 2008, 09:54:55 »
Większość osób,które piszą "dlaczego mój PDA się nie wyłącza" nie miały nigdy w życiu prawdziwego pocketa bo gdyby tak było nie pisali by takich rzeczy. Niektóre pockety owszem i można wyłączyć ale są to zazwyczaj skomórkowiałe pockety chociażby Wizard. Jeśli ktoś uważa że wadą jakiegoś pocketa jest brak możliwości wyłączenia czy słaby aparat mam na to rozwiązanie. Niech sobie kupi Nokię albo innego Sony Ericssona :ok:

*

Offline GeorgeX

• 11
« Odpowiedź #41 dnia: Wrzesień 27, 2008, 12:47:28 »
Większość osób,które piszą "dlaczego mój PDA się nie wyłącza" nie miały nigdy w życiu prawdziwego pocketa bo gdyby tak było nie pisali by takich rzeczy. Niektóre pockety owszem i można wyłączyć ale są to zazwyczaj skomórkowiałe pockety chociażby Wizard. Jeśli ktoś uważa że wadą jakiegoś pocketa jest brak możliwości wyłączenia czy słaby aparat mam na to rozwiązanie. Niech sobie kupi Nokię albo innego Sony Ericssona :ok:

Napisałem, że przydałaby się możliwość wyłączenia, bo uważam, że to ja powinienem mieć możliwość decyzji kiedy urządzenie działa a kiedy nie.
ALE pojawił się zaraz ktoś co napędza sobie tylko licznik wiadomości offtopami... i będzie się czepiał mówiąc użytkownikom że jak się nie podoba to mają sobie kupić Sony Ericsson dlatego że ma ochotę zaszumieć. To tak jak ja napisałbym do niego " Czemu kupiłeś sobie G910? (ma w stopce) ze względu na WVGA? Nie lepiej było kupić sobie telewizor panoramiczny?  Nie napisałeś nic co wiązałoby się z wątkiem. Mogłeś chociaż napisać że chciałbyś żeby Tosia w następnej generacji brała chociaż 4kg wkładu prania na raz... Wtedy byłoby na temat.
Wracając:
Wyłączanie jest potrzebne i już a w przypadku Universala dodatkowo przydałoby się 128Ram-u standardowo.
Pozdrawiam Niepokornych  :E

*

• 6211
« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 27, 2008, 12:50:43 »
Widzisz, Damist jest dużo bardziej zasłużony dla forum i wcale tej g910 nie kupił.

*

Offline GeorgeX

• 11
« Odpowiedź #43 dnia: Wrzesień 27, 2008, 13:07:00 »
Zgodzę się że nie jestem zasłużonym tylko początkującym użytkownikiem, ale to nie ja robię offtopa (teraz już tak)
Na dodatek często denerwuje mnie taka ignorancja. Skoro tematem topicu jest proste pytanie to myślę że z szacunku dla zakładającego wątek powinniśmy choć trochę pisać na temat.

*

Offline dissident

• **
  • 198
« Odpowiedź #44 dnia: Wrzesień 27, 2008, 13:50:56 »
Hmm czyli jak ktos jest zasluzony to ma prawo pieprzyc glupoty takie jakie pisal i krytykowac? To sie nazywa brak tolerancji, tym bardziej, ze to jest tylko temat o marzeniach, czy ja albo kolega George krytykujemy jego marzenia? Ludzie nie robcie lipy, bede chcial zeby pocket mial napis nokia to napisze ze jest to moim marzeniem, a zaden z was nie ma prawa mi napisac ze jestem glupi i zebym sobie kupil nokie...i dobrze wiecie czemu, wiec zbedna wypowiedz byla krytykujaca ludzi ktorzy chca normalnie wylaczyc pda, a to czy ktos nie mial nigdy pocketa jesli chce wylaczania to zaden argument...

*

damist

« Odpowiedź #45 dnia: Wrzesień 27, 2008, 13:51:23 »
ALE pojawił się zaraz ktoś co napędza sobie tylko licznik wiadomości offtopami... i będzie się czepiał mówiąc użytkownikom że jak się nie podoba to mają sobie kupić Sony Ericsson dlatego że ma ochotę zaszumieć.
Nie nabijam postów jak byś chciał wiedzieć  i powiem szczerze mam to gdzieś kto ma ile postów na swoim liczniku dlatego nie rozumiem po czym wnioskujesz że nabijam posty.
Czemu kupiłeś sobie G910? (ma w stopce) ze względu na WVGA? Nie lepiej było kupić sobie telewizor panoramiczny?
Ponieważ jest mała,świetnie wyświetla strony internetowe.A co do telewizora to pozostawię to bez komentarza.
Nie napisałeś nic co wiązałoby się z wątkiem.
Cofnij się do strony pierwszej,wróć i przeczytaj to raz jeszcze co napisałeś.

*

Offline dissident

• **
  • 198
« Odpowiedź #46 dnia: Wrzesień 27, 2008, 13:52:17 »
Damian, ale po co to wszystko? czy kazdy Polak musi cos skrytykowac bo jemu pasuje a innemu nie? tematem jest "co bysmy chcieli" Ja i kolega George chcemy wylaczanego PDA i tyle, koniec piesni, i Ty mogles zachowac dla siebie zdanie, zebysmy sobie kupili Nokie (zreszta jak widzisz ja mam :] ), ale nie, Polak musi przeciez cos napisac bo nie bylby soba...a to, ze PDA to nie komorka to nie znaczy, ze nie moze miec calkowitego wylaczania...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2008, 17:29:36 wysłana przez dissident »

*

Offline czarusGG

• **
  • 236
    • http://www.kowszun.waw.pl
  • Sprzęt: HPC JORNADA 680, WALLABY, HIMALAYA, BLUEANGE
« Odpowiedź #47 dnia: Wrzesień 29, 2008, 03:14:06 »
Witam wszyskich :)

A propo całkowitego wyłączenia, zawsze pozostaje wyjęcie bateryjki :) Jak miałem Wizarda, to przytrzymanie power przez 3 sekundy faktycznie wyłączało urządzenie :)

Ale przejdźmy do marzeń. Ja mam tylko jedno jeśli chodzi o UNI (i to chyba całkiemrealne) :) Chciałbym, gdy wyjdzie WM7, by ludzie z XDA, PDAClub nie zapomnieli o UNI, by któregoś dnia przeczytać tytuł wątku:

JEST JUŻ WM7 DLA UNI :)

I oby spekulacje i doniesienia w sieci znalazły popracie w pracach w M$ :)
Trzeba wiedzieć coś o wszystkim i wszystko o czymś.

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
« Odpowiedź #48 dnia: Wrzesień 29, 2008, 10:37:17 »
dissident dodam tylko ze Damian nie jest do konca Polakiem, raczej Hiszpanem :)
czarusGG tak WM7 i twoj uni bedzie wygladaj jak komorka, PDA to PDA a nie telefon, jak chcesz to kup sobie diamonda czy innego iphona i bedziesz mial telefon z wbudowanym PDA jak to powiedzial Bat, uni to jest PDA z funkcja telefonu

*

Offline czarusGG

• **
  • 236
    • http://www.kowszun.waw.pl
  • Sprzęt: HPC JORNADA 680, WALLABY, HIMALAYA, BLUEANGE
« Odpowiedź #49 dnia: Wrzesień 30, 2008, 00:13:09 »
Zdaję sobię z tego sprawę :)

Jestem zawodowym programistą, a marzenia, to marzenia :) iPhone nie przepadam, TouchFlo 3D, bomba, próbuję różnych rzeczy, ale niestety, nic nie jest nawet podobne do oryginału :) Chyba, że coś przeszło niezauważone obok mnie  :-| Natomiast jeśli chodzi o WM7, to nie zgodzę się z Tobą ornitolog nadal są to okienka z funkcyjką TEL, a nie system komórkowy z okienkami :)
Trzeba wiedzieć coś o wszystkim i wszystko o czymś.

*

Offline aleextra

• **
  • 158
  • Sprzęt: Universal
« Odpowiedź #50 dnia: Październik 13, 2008, 13:17:27 »
A słuchawka z wyświetlaczem Siemensa też jest niezła i przydatna ( a cenowo teraz około 60 zł)

Bardzo proszę, jeśli ktoś ma namiarki na takie słuchawki - proszę o informację.

-----
mały hacking:D - adres obrazka jest złożony z numeru produktu:)

http://www.ceneo.pl/282956 - to te słuchawki...
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2008, 13:23:52 wysłana przez aleextra »
Happy BA user with wm6.
Teraz MDA PRO... nadal szukam idealnego ROM...

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
« Odpowiedź #51 dnia: Październik 13, 2008, 15:39:02 »
no tylko ze żaden sklep nie ma ich w sprzedarzy :P

*

Offline aleextra

• **
  • 158
  • Sprzęt: Universal
« Odpowiedź #52 dnia: Październik 13, 2008, 15:43:04 »
właśnie wiem... i szukam jakichś słuchawek bluetooth z wyświetlaczem i nie znajduję w żadnej rozsądnej cenie.
Happy BA user with wm6.
Teraz MDA PRO... nadal szukam idealnego ROM...

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #53 dnia: Październik 15, 2008, 08:34:29 »
Wiecie co? Ostatnio doszedłem do wniosku, że ja będę szczęśliwy jeżeli HTC odetnie się od swoich "wizjonerskich diamentowych pomysłów" i przy tworzeniu nowego Uni zastosują inne materiały niż w Diamondzie i Touch Pro. Na tym badziewiu widać każdy odcisk, a ja lubię mieć sprzęt w idealnym stanie i jak widzę coś takiego to mnie krew zalewa :(