MANILA 2D - VGA

• 11 Odpowiedzi
  • 1424 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline czarusGG

• **
  • 236
    • http://www.kowszun.waw.pl
  • Sprzęt: HPC JORNADA 680, WALLABY, HIMALAYA, BLUEANGE
MANILA 2D - VGA
« dnia: Październik 15, 2008, 09:03:03 »
Witam, kiedyś tam zainstalowałem sobie manilę 2d na swoim UNI. Była bardzo fajna, tylko... QVGA, troszkę dziwnie to wyglądało, jak zajmowało 1/4 ekranu  :E

Wczoraj rozpocząłem poszukiwania i znalazłem manilę na XDA pod ekran VGA, ucieszyłem się jak dziecko, ściągnąłem manilę, ściągnąłem dodatki i... ...kiszka.

O ile jakieś dodatki były w postaci CAB o tyle sama manila to ZIP :( Po rozpakowaniu góra obrazków i "jakieś" pliki :( Nie potrafię tego ani uruchomić ani zainstalować... Czy ktoś wie skąd pobrać manilę 2D (full) na VGA, by chodziła na UNI i jak ją uruchomić?
Trzeba wiedzieć coś o wszystkim i wszystko o czymś.

*

Offline fusse

• **
  • 164
  • smd & bga
  • Sprzęt: htc wizard & blue angel & Omnia
Odp: MANILA 2D - VGA
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 15, 2008, 14:39:13 »
a wytlumacz co to jest ta manilla?
a36>>c35>>s55>>NEC 200>>e398>>mpx200>>Wizard>>Universal>>Kaiser>>Blueangel>>Omnia

*

Offline 12nala34

• 916
  • All I ask is a tall ship and star to steer her by.
    • smartphone HTC
  • Sprzęt: IBM & PalmOne
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 15, 2008, 15:20:47 »
a wytlumacz co to jest ta manilla?

nowy interfejs graficzny, który jest np. w Touch Pro...
--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 15, 2008, 16:43:48 »
a w tym zipie to nie sa przypadkiem pliczki, ktore trzeba podmienic?

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 15, 2008, 18:05:27 »
Jak już sobie poradzisz to daj znać jak Ci się sprawuję :)

*

Offline czarusGG

• **
  • 236
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 16, 2008, 02:55:50 »
Poradziłem sobie :)

Oto instrukcja step by step:

1. Ściągamy z mobione.pl: http://forum.mobione.pl/index.php/topic,5573.0.html  pełną manilę PL i instalujemy, zaczynając (wbrew temu co w opisie  :P) od paczki numer 14 (właściwej manili), dzięki temu daje się zainstalować na Storage Card, po nieważ w ramie i tak nigdy nie ma miejsca :)

2. Później instalujemy jak leci paczki. Możemy sobie darować HTC ALBUM, ponieważ jest tylko w wersji QVGA

3. Po drodze czeka nas kilka restartów.

4. Gdy uruchomimy już w pełni wersję QVGA, to przystępujemy do zmiany na wersję VGA :)

Drobna uwaga do instalacji "oryginału", po zainstalowaniu samej nakładki, czyli paczki 14 (reszta, to elementy współpracujące), powinniśmy po każdej zrobić backup i sprawdzić, czy wszystko gra. Dlatego, ze któraś paczka niszczy np. zakładkę ustawienia. By cofnąć się do momentu wcześniejszego przyda sie odtworzyć backup. Niestety eksperymentalnie trzeba sobie instalować paczki i w ten sposób odseparować użyteczne pliki od "śmieci". Odradzam także instalację COMM MANAGERA, po jego zainstalowaniu UNI strasznie zamula i tylko HR pozostaje.

5. W każdym bądź razie zakładam, iż dopracowaliście się pożądanej wersji QVGA.

6. Na kompie stacjonarnym edytujemy plik: HTCHomeSettings.xml znajdujący się w pakiecie dostosowującym rozdzielczość i w 3 wierszu zmieniamy ścieżkę z \Windows na \Storage Card\manila np. a całość poza plikiem xml przerzucamy do folderu, jaki podaliśmy w modyfikacji pilku.

7. Sam plik HTCHomeSettings.xml kopiujemy do \Windows

8. Wyłączamy plug-in Touch Flo w ustawieniach ekranu TODAY

9. Włączamy plug-in Touch Flo w ustawieniach ekranu TODAY

10 :) Cieszymy się z wtyczki :)

*

Offline Kuti

• *
  • 99
  • HTC Leo, HTC Diamond, Universal16GB, HTC BlueAngel
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 16, 2008, 07:42:44 »
A jak to w ogóle działa? Szybko? Jaki masz rom wgrany? Twój uni ma 64mb ramu? Ile teraz masz wolnej pamięci? I ostatnie pytanie... Czy ta Manila działa w trybie landscape? Jeżeli tak to czy wszystkie pluginy się poprawnie wyświetlają?
Sprzęt: HTC Leo+ HTC Diamond+  HTC Universal+ 16GB SDHC+ HTC BlueAngel

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 16, 2008, 15:47:25 »
Ja mam jeszcze jedno pytanie: działa toto w landscape?

*

Offline czarusGG

• **
  • 236
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 16, 2008, 17:14:24 »
Kilka odpowiedzi na szybko :)

1. Działa bardzo płynnie, nic się nie tnie jeśli chodzi o MANILĘ, różnie bywa z dodatkami, ale jest OK.

2. Mam 64 MB RAMU

3. Miałem ROM TOMALa 8.2

4. Nie przełącza się do LANDSCAPE, choć jest zdefiniowane.

5. Być może ustala rozdzielczość tylko podczas inicjacji.

6. Gdy w UNI zaczyna brakować pamięci (np. po odpaleniu AUTOMAPY) wtyczka zwalnia pamięć, gdy wróci się do TODAYa, trzeba w nią "kliknąć" by załadowała się na nowo. Może wtedy jak będzie w LANDSCAPE, to się dobrze zainicjuje.

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 16, 2008, 19:06:46 »
zainstalowalem i wywalilem. przy takich rozmiarach sprzetu mija sie z celem uzywanie touch flo.
poza tym, jakos specjalnie nigdy mi ta nakladka nie podchodzila...

szybkosc dzialania: jak na moj gust uni dziala mi szybciej z pocket plusem i diary na todayu, wszelkie spowolnienia sprzetu wylapuje od razu- tak bylo tym razem, nie podobalo mi sie, dzialalo wzglednie ok jednak pelnej plynnosci i szybkosci dzialania jaka widzialem na innyc htc nie bylo.
do tego dziala to sobie jak chce, czasem sie wykrzaczy a to jak dla mnie juz kolejny powod by tego nie uzywac. sztuka dla sztuki po prostu :)

testowane na romie tomala v 8.2

screeny:

a tak oto dziala landscape(drugi glowny powod wywalenia):

dodam tu jeszcze jedno: istnieje mozliwosc by wszystko dzialalo w landscape ale z tego co wyczytalem potrzebna jest jeszcze dodatkowa instalacja mortscripta i czegos tam jeszcze. nie probowalem.
« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2008, 19:13:36 wysłana przez re_ »

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 17, 2008, 00:47:51 »
Z ciekawści sprawdzę jak to chodzi. Jeszcze nie miałem przyjemności/nieprzyjemności z manilą i jestem ciekawy jak to wszystko funkcjonuje. czarusGG dzięki za poradnik :)

*

Offline czarusGG

• **
  • 236
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 17, 2008, 02:32:07 »
Co fakt to fakt, nie jest idealna, ale najlepsza, jaką znalazłem :) Trzeba mieć troszkę samozaparcia  :E
Po eksperymentach, jak się troszkę popróbuje z różną konfiguracją dodatków to działa OK. Moim faworytem jest google maps, działa bardzo OK  :ok: Natomiast nie jest to oczywiście żadna super składowa i można z google maps korzystać bez reszty "gadżetów"  :ohreally:

PS. Właśnie dlatego, że niedomaga, piszę własną nakładkę :)