Mam problem z Windowsem Mobile :/

• 6 Odpowiedzi
  • 930 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mam problem z Windowsem Mobile :/
« dnia: Styczeń 02, 2010, 15:09:43 »
Witam! Nawet nie wiem czy to dobry dzial posiadm telefon SPV M5000 kupilem go z windowsem 6.0 EN wgralem mu windowsa 6.1 EN i spolszczenie po wgraniu spolszczenia poznikaly mi niektore prograMY ale co najwazniejsze jak wchodzilem w smsy i chcialem apisac nowego nie bylo w ogole reakcji :/ Prosze o pomoc o jakiegos linka z windowsem mobile zebym juz nie mial problemow, interesuje mnie tylko polska wersja. Na google 3 dni siedzialem sciaglem chyba z 10 sysemow i tylko jeden okazAL sie dobry do mojego SPV.

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
Odp: Mam problem z Windowsem Mobile :/
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 02, 2010, 15:11:47 »
W koncu masz wizarda (co sugerowal by dzial w ktorym jest temat) czy universala (co sugerowala by tresc tematu)?
Najlepiej w ogole nie wgrywac spolszczen, zamulaja system i ogolnie nie warto sie w to bawic.
Co Ci przeszkadza w angielskim systemie? nie ma tam nic trudnego, ani zadnych zaaawansowanych zwrotow.
Jak masz universala to w jego dziale masz polski rom wm6.1
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 02, 2010, 20:04:19 »
Od paru lat mialem telefony z Symbianem... To tak jak bym teraz skasowal XP i wgral linuksa nic nie wiem o tych telefonach... Duzo czytalem o funkcjach telefonu i postanowilem zrobic zmiane z Symbian Na W.M. nie wiem co znaczy universal ani wizard , i prosze o wyrozumiałość mam ten telefon:  http://www.coolsmartphone.com/images/stories/m5000-review/final/laptop-mode-desk.jpg 

No niestety Windows EN strasznie mi sie nie widzi chcialem cos w PL i prosze o pomoc w tej sprawie. Bo chcialem ten temat miec za soba i testowac inne rzeczy bo troche ich mam. A jezeli nie ma polskiego WM to juz to spolszczenie moze zostac tylko czy jest jakis program do wysyłania smsow? Bo jak wspomnialem w pierwszym poscie po wgraniu spolszczenia nie moge wysylac smsow zero reakcji jak nacisne ,, NOWY "

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 02, 2010, 21:00:08 »
Universal i Wizard to nazwy kodowe pda. Ty masz universala, czyli spv m5000, xda exec, mda pro itd.
Na forum universala masz wszystko ladnie opisane. Zobacz ten temat: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=136424.0
Chyba najlepszy, o ile nie jedyny rom wm6.1 na uniego.
Napisane: 02 Styczeń 2010, 20:57:47
Wow, ale szybcy sa moderatorzy :shock:
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 02, 2010, 23:04:52 »
odpusc sobie spolszczenie. juz wolalbym miec windowsa po francusku albo wlosku byle nie instalowac spolszczenia, ktore wiecej szkodzi niz pomaga. zainstaluj, jak juz bardzo pragniesz, pl rom.

*

Offline WiateR

• 1526
  • BBM PIN: 2AE2AB13
    • Inaczej o technologii!
  • Sprzęt: BlackBerry Q10 + iPad mini 2 + MSI GE40
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 03, 2010, 10:47:23 »
Właśnie spolszczenia (szczególnie gdy instalujesz spolszczenie WM 6.0 na 6.1) blokują dostęp między innymi do SMS i wielu, wielu programów. Ja używałem na moim starym HTC Hurricane (C550) ROMu Kingsena Windows Mobile 6.1 Pro po chińsku i nie miałem większych problemów z obsługą - bo jest intuicyjna, założę się, że jeśli przesiadałeś się z Symbiana na WM to nie lubisz grzebać w ustawieniach więc język polski nie jest Ci do niczego potrzebny...

Nawiasem mówiąc chińska metoda wprowadzania znaków z klawiatury numerycznej jest dwa razy szybsza niż ta, którą znają europejczycy.
Wysłane z mojego Q10 za pomocą Tapatalk 4. :E

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 03, 2010, 14:55:09 »
Dzieki pomocy urzytkownikow forum zainstalowalem http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=136424.0

I jestem bardzo , bardzo zadowolony , narescie telefon mi sie podoba.

A jezeli chodzi o grzebanie i zmiane roznych ustawien to wlasnie ciagle cos w tym kierunku robie ;)

Przepraszam wszytkich za umieszczenie tego tematu nie w tym dziale co trzeba prosze o wyrozumialosc i dziekuje wszytkim za posty.