mail w htc universal - problem

• 7 Odpowiedzi
  • 852 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 01, 2006, 23:41:54 »
mam pytanie. w moim xda exec od paru miesiecy (od kiedy go mam) uzywam wbudowanego klienta email. i przez te wszystkie miesiace chodzilo wszystko ok. az do... wczoraj. co prawda miesiac temu zmienilem rom z o2 na qutek, ale i na o2 i na quteku przez ten miesiac wszystko chodzilo ok. teraz.. nie. po kolei. ustawiam nowe konto. ok. sciagam maile z serwera. ok. czytam je, przegladam zalaczniki. ok. zamykam aplikacje maila i otwieram. ok. czyli wszystko dziala pieknie.. AZ DO CHWILI KIEDY ZROBIE NAJZWYKLEJSZY RESET!!!! system sie podnosi, wszystko cacy.. wchodze w maile.. i nic. nie ma konta. jest konto sms, outlok, i mms, czyli fabryka. po moim sluch zaginal... po dlugich walkach poddalem sie i zrobilem HARD reset. i co? i nic. dalej to samo. backupu nie robilem wiec go tez nie wgrywalem.. znowu dluga walka... soft i hard resety.. i kupa. konto znika po zwyklym resecie.. stwierdzilem ze najwyzszy czas na zmiane softu. n tapecie najnowszy rom tmobile. zaladowal sie ok. wszystko ustawilem, sciagnalem maile, zrobilem zwykly reset... i k..wa konto zniknelo.. a wszystkie przypomnienia i zadania pamieta. wiec znowu dluga wojna... resety i hard resety... i nic. wiec na tapete wchodzi najnowszy rom vodafone. (swoja droga bardzo fajny (ma osobny progs do streamingu rtps) i... historia sie powtarza. nie pamieta moich kont email po resecie.

w zwiazku z tym pytanie.. mial tak ktos? czy ktos wie co zrobic?

bardzo prosze o pomoc...

pozdrawiam wszystkich :)

*

silentjob

« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 01, 2006, 23:44:03 »
Najprostsze rozwiązanie jakie przychodzi do głowy, to sprawdzić czy inna aplikacja pocztowa też tak zareaguje.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 02, 2006, 00:28:14 »
a jakie sa inne aplikacje tego typu? najlepiej z wersja trial? bo kiedys testowalem webis mail, czy tak jakos, ale na wm5 sie wieszal..

*

silentjob

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 02, 2006, 00:51:24 »
http://pdaclub.pl/view.php?news_id=11370
Najnowsza wersja już współgra z WM 5.0.

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 02, 2006, 17:36:20 »
pokrecony ten program.. ale dziala. maile sa i wszystko jest ok. a systemowy... dalej kicha.. kazdy reset kasuje dodane konto mailowe.. a zeby bylo smieszniej... rom vodafone wylacza pocketa przy 25-30% stanu baterii.. rom Tmobile dla odmiany nie pozwala na ustawienie "umts" w ustawieniach czestotliwosci.. tylko gsm albo auto. a u mnie w domu umts na jednej kresce zasiegu.. wiec automat nie chce go przelaczyc.. kurcze... zawsze cos.. a mail to lezy na kazdym romie.. zaraz sie zastrzele..

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 02, 2006, 23:19:34 »
Cytat: "ares_krk"
pokrecony ten program.. ale dziala. maile sa i wszystko jest ok. a systemowy... dalej kicha.. kazdy reset kasuje dodane konto mailowe.. a zeby bylo smieszniej... rom vodafone wylacza pocketa przy 25-30% stanu baterii.. rom Tmobile dla odmiany nie pozwala na ustawienie "umts" w ustawieniach czestotliwosci.. tylko gsm albo auto. a u mnie w domu umts na jednej kresce zasiegu.. wiec automat nie chce go przelaczyc.. kurcze... zawsze cos.. a mail to lezy na kazdym romie.. zaraz sie zastrzele..

a moze powrot do jakiegos wczensiejszego romu rozwiaze sprawe ?

*

Offline renqien

• *
  • 80
  • Sprzęt: Ameo, iPhone
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 03, 2006, 13:31:14 »
Może coś siedzi w autostarcie, co przywraca ustawienia do fabrycznych?
Wykasuj wszystko z autostartu i powinno być normalnie.

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 03, 2006, 15:44:35 »
jak to czasami w zyciu bywa.. problem sam powstal... i sam sie rozwiazal. problem powstal na romie quteka, trwal po wgraniu go od nowa, trwal po wgraniu softu tmobile (moim zdaniem calkiem fajny soft tylko nie da sie ustawic na sam umts, tylko opcja auto, ktora przy slabym zasiegu umts sie nie sprawdza), trwal po wgraniu softu vodafone (moim zdaniem najlepszy - ma natomiast paskudna wade, wylacza urzadzenie przy stanie baterii okolo 25% i moje walki z rejestrem nic nie daly), az w koncu zrobilem sobie mixa. system z quteka, radio chyba z vodafone (najnowsze 1.1 czy tak jakos) a extended rom z tmobile. i wgralem to do mojego xda exec. i... wszystko dziala pieknie :) poczta rowniez :) ale weekend z glowy...

dziekuje za wszystkie wskazowki i okazana pomoc. pozdrawiam :)