Kilka ważnych pytań

• 15 Odpowiedzi
  • 1088 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Jupa

• *
  • 60
    • Portfolio
  • Sprzęt: Samsung I8000 Omnia II
Kilka ważnych pytań
« dnia: Sierpień 28, 2008, 08:35:27 »
Niedawno zakupiłem Universala i chciałem zapytać o kilka rzeczy z którymi mam problem.

1. Telefon kupiłem używany wiec chciałem zrobić hard restart ale nie wiem gdzie on jest lub jak się go robi.

2. Wraz z urządzeniem dostałem słuchawkę Bluetooth i nie wiem dlaczego mój telefon nie widzi jej :(

3. Ostatnio jak pisałem sms'a koleżanka powiedziała mi że dochodzą do niej za każdym razem 2 takie same. Można to gdzieś sprawdzić lub ustawić??

4. Ktoś podał instrukcje jak zrobić żeby szybciej wyświetlały się polskie znaki po naciśnięciu klawisza "sym" zrobiłem tak ale niestety wywaliło mi błąd że nie może zastąpić pliku.

5. Mam kabel do podłączenia urządzenia z komputerem ale jak to robie to niestety nie łączy się :( mam ActiveSync Portable

6. Jak do kogoś dzwonie nie używając słuchawki(której zresztą i tak nie mogę podłączyć) to nie słyszę sygnału ani tego co ktoś do mnie mówi :(

Proszę o pomoc
"Zostawiajmy po sobie dobre imię i trwałą pamięć wśród nieśmiertelnych, aby nasze życie nie przeszło nadaremnie"
                                                                                              Leonardo da Vinci

*

Offline Kuti

• *
  • 99
  • HTC Leo, HTC Diamond, Universal16GB, HTC BlueAngel
Odp: Kilka ważnych pytań
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 28, 2008, 10:25:19 »
To wogóle coś Ci działa w tym Uniwerslu? :)
Napisz przede wszystkim jaki masz wgrany system. Powinieneś trochę poczytać na temat tego PDA... ale w skrócie
1. HardRest: power+dwa klawisze kreski sąsiadujące obok zielonej i czerwonej słuchawki+reset - wszystko na raz
2. obsługa bluta zależy od rodzaju systemu... napisz jaki masz
3. Pierwsze słyszę o takim problemie
4. sym.txt spróbuj nadgrać programem TotalCommander2.50
5. Hm.. powody mogą być różne, przeinstaluj ActiveSynca do najnowszej wersji, napisz jaki masz system na PC, spróbuj na innym PC
6. tzn. że wogóle Ci nie działa modół GSM? może głośnik jest uszkodzony. Zrób HardReset.
Sprzęt: HTC Leo+ HTC Diamond+  HTC Universal+ 16GB SDHC+ HTC BlueAngel

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 28, 2008, 11:39:07 »
odpowiem ci na wszystkie pytania.

"3. Ostatnio jak pisałem sms'a koleżanka powiedziała mi że dochodzą do niej za każdym razem 2 takie same. Można to gdzieś sprawdzić lub ustawić??"

widocznie zamykasz aplikacje messaging przed komunikatem wyslania smsa.

*

Offline Rabbit_bb

• 641
  • Każda chwila to kolejna szansa...
  • Sprzęt: HTC Universal + Motorola Defy
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 28, 2008, 15:44:37 »
Może mieć wyłączony komunikat wysłania SMSa. Ja zawsze klikam "OK" i SMSy wysyła poprawnie :ok: (aplikacji praktycznie w ogóle nie zamykam)
Zrób HR na początek, a potem się okaże czy głośnik padnięty i czy bluetooth działa w tym systemie :P
A... no i podaj jaki masz system :wink:
HTC Universal [G3] | Motorola Defy
Radio: 1.17.00          | Android: CM7
ROM: WM 6.1

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 28, 2008, 16:45:41 »
to robisz tak jak ja. po SR zawsze minimalizuje aplikacje messaging po jej wlaczeniu, szybciej wchodzi mi sie wtedy w wiadomosci :)

*

Offline Rabbit_bb

• 641
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 28, 2008, 17:24:09 »
Ja właśnie tak robie :)

*

Offline Jupa

• *
  • 60
    • Portfolio
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 28, 2008, 17:33:04 »
zrobiłem hr i już głośnik git. ale nadal nie widzi mojej słuchawki :( mam wm 5. Jak sprawdzić jaką mam wersje rom'u. tzn co jak napisze sms'a i klikne wyśli to mam czekać aż przyjdzie mi raport doręczenia??
"Zostawiajmy po sobie dobre imię i trwałą pamięć wśród nieśmiertelnych, aby nasze życie nie przeszło nadaremnie"
                                                                                              Leonardo da Vinci

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 28, 2008, 19:29:18 »
az wyskoczy ci dymek ze wiadomosc zostala wyslana

*

Offline Jupa

• *
  • 60
    • Portfolio
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 29, 2008, 00:44:32 »
aha ok :P a co z tym rom'em
                                                                                              Leonardo da Vinci

*

Offline pSTANLEY

• **
  • 177
  • Sprzęt: HTC Universal
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 29, 2008, 09:43:36 »
Najlepiej nie baw się z wm5 tylko zmień na 6.1. Szybszy, stabilniejszy i nowszy oczywiście :)

*

Offline Rabbit_bb

• 641
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 29, 2008, 12:57:52 »
Najlepiej nie baw się z wm5 tylko zmień na 6.1. Szybszy, stabilniejszy i nowszy oczywiście :)
Nie powiedziałbym, że masz tu racje chociaż sam używam WM6.1 :E Ale jest parę bugów w tych "nowszych" systemach...
Ja bym mu raczej doradził aby wgrał sobie oficjala z T-Mobile - po testował, potem np jakiegoś najnowszego Tomala - również po testować i samemu ocenić co jest najlepsze :ok:

*

Offline pSTANLEY

• **
  • 177
  • Sprzęt: HTC Universal
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 29, 2008, 13:14:29 »
Nie powiedziałbym, że masz tu racje chociaż sam używam WM6.1 :E Ale jest parę bugów w tych "nowszych" systemach...
Ja bym mu raczej doradził aby wgrał sobie oficjala z T-Mobile - po testował, potem np jakiegoś najnowszego Tomala - również po testować i samemu ocenić co jest najlepsze :ok:

Zgadza się pare bugów te systemy mają np. brak videocall (chociaz ten problem chyba juz rozwiązali) ale według mnie korzyści z przesiadki na wm6.1 są większe niż straty z tym związane :) A po załadowaniu najnowszego Tomala Universal śmiga juak złoto i nigdy nie wróce do wm5.

*

Offline Rabbit_bb

• 641
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 29, 2008, 13:36:17 »
Również chwalę WM od Tomala i dlatego też mogę go polecić :ok:

*

Offline Jupa

• *
  • 60
    • Portfolio
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 30, 2008, 10:03:31 »
ok dzięki chłopaki jak tylko dorobie się kabla to zmienie chodź nie ukrywam że bede potrzebował pomocy któregoś z was :D:D aha mam jeszcze jedno pytanie. Ustawienia internetowe dla sieci Plus jak to ustawić i gdzie?? Bo niby w domu mam liveboxa ale nadal mam problemy z synchronizacją tych dwóch urządzeń :(
                                                                                              Leonardo da Vinci

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 30, 2008, 10:47:56 »
internet dla plusa po GPRS/3G - connections, tworysz new modem connection, nazywasz jak chcesz, celluar line(gprs,3g),access point name wpisujesz internet i dalej tylko next, finish i juz masz :)
a z live boxem ci nie pomoge bo niewiem, ale bylo o tym niedawno na forum :)

*

Offline Jupa

• *
  • 60
    • Portfolio
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 30, 2008, 11:13:17 »
Internet z Plusa już ustawiłem :P Został mi tylko livebox. Jakiś użytkownik mi spisał co i jak ale jak ja jestem świeżo upieczonym właścicielem uni i liveboxa a poza tym system mam po angielsku a aż tak dobry nie jestem z anglika wiec mam problem :P :(
                                                                                              Leonardo da Vinci