Kilka pytań dot. MDA Pro.

• 7 Odpowiedzi
  • 1280 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Precel

• 29
  • Hermes > Universal (jeszcze nie ogarniam)
Kilka pytań dot. MDA Pro.
« dnia: Luty 13, 2010, 10:34:01 »
Witam. Jest to mój pierwszy wątek na tym jakże pięknym forum więc proszę o wyrozumiałość ; )
Dziś wieczorem odbiorę mojego pierwszego palmtopa i chciałbym się troszkę przygotować. W jaki sposób sprawdzić ile mam ramu 128 czy 64 mb ? Bo z tego co kojarzę tam (w ustawieniach) są podane Ram i Rum czy jakoś tak i nie wiem na które patrzeć  ; <. I chciałbym prosić o podanie linku do ciekawego romu z XDA z romem przerabianym przez kogoś który chodzi stabilnie i ładnie wygląda ( fajnie by było jak by miał tą skórkę windowsa 7 którą stworzył jeden z popularnych urzytkowników (nie pamiętam nick) . Jeszcze raz proszę o wyrozumiałość nie jestem zbyt rozumny ; >

*

Offline kao3991

• **
  • 157
  • Sprzęt: HTC BlueAngel, HTC Universal
Odp: Kilka pytań dot. MDA Pro.
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 13, 2010, 11:06:50 »
jeśli nie wiesz, że ma 128, to pewnie ma 64. jakby ktoś sprzedawał ze 128MB to zaznaczyłby to wyraźnie.

Start -> Ustawienia -> System -> Pamięć i patrzysz na "Program"

a jeśli chodzi o ROM to najlepiej dobierz sobie sam, bo to kwestia mocno indywidualna. ja na przykład używam WM6.1 PLK by h4k3r ( http://pdaclub.pl/forum/universal/h4k3r2%27s-windows-mobile-6-1-pl-v1-3-%28wersja-full-i-lite%29-update-16-10-2009/msg1008902/#msg1008902 ) i nie narzekam, mógłby mieć tylko trochę więcej wolnego RAMu

*

Offline Precel

• 29
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 13, 2010, 11:20:32 »
Dziękli !O a znasz może link do instrukcjii instalacjii łądnych motywów z XDA na tym telefonie ; ?

*

Offline Atrax22

• 38
  • Co by było gdyby?
  • Sprzęt: HTC Universal
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 13, 2010, 13:05:36 »
Co do ROM to tak jak pisze kolega ale na Uni co ma 64RAM. Ja posiadam z 128RAM i każdy system pisany pod 128RAM chodzi jak bajka tylko w sumie wybierasz jaki wolisz wygląd. Myślałem, że jak dam SPB Shell 3.5 to będzie rwał... a tu chodzi jak z bajki :)
Tak długo jak długo istnieją armie, każdy poważniejszy konflikt będzie prowadził do wojny. Pacyfizm, który nie przeciwstawia się aktywnie zbrojeniom, jest i w dalszym ciągu będzie bezsilny

*

Offline Precel

• 29
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 13, 2010, 13:54:51 »
A ile kosztuje podwyższenie do 128 i gdzie można to zrobić  ;?

*

Offline crazyjaco

• **
  • 209
  • Sprzęt: Kamień Milowy ;]
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 13, 2010, 18:00:19 »
To że jesteś nowy to powinno też znaczyć że przeczytałeś FAQ, tam znajdziesz odpowiedzi na większość swoich pytań jak nie na wszystkie. Pozdrawiam  :)
Tosia g900 > Exec > TP > Exec > N810 > c905 > Spica > Motorola Milestone

*

Offline Precel

• 29
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 13, 2010, 22:17:35 »
Sorry ale nie mogę znaleźć dokładnej ceny za wszystko bo gdzieniegdzie czytam ,żę 250pln a gdzie indziej 50pln. Jaka jest prawdziwa i proszę o przekierowanie do aktualnego wątku na ten temat.

*

Offline Atrax22

• 38
  • Co by było gdyby?
  • Sprzęt: HTC Universal
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 13, 2010, 22:35:47 »
Kolego cana była 200-250 zeta. Sama pamięć koszt 80 zeta z BA pamięć + robocizna. Zajmował się tym zakład w Warszawie. Nie wiem czy robią to jeszcze najlepiej napisz PW :)

Podpowiedz do szukania... Ustaw wiadomości najczęściej oglądane   B)
Tak długo jak długo istnieją armie, każdy poważniejszy konflikt będzie prowadził do wojny. Pacyfizm, który nie przeciwstawia się aktywnie zbrojeniom, jest i w dalszym ciągu będzie bezsilny