One praktycznie obydwa; 9100 i 9000 mają podobną funkcjonalność poza tym, że
9100 jest;
- mniejszy
-i chyba dłużej starcza baterii,
9000 ma;
- VGA,
-UMTS- który niezbyt i tak się na razie przydaje,
- większy ekran
Pytanie do tych, którzy mogli korzystać z jednego i drugiego;
Czy 9000 jest szybszy i sprawnieszy w typowych aplikacjach; biuro, poczta itp? oraz multimadia, nawigacja- chociaż i-GO Europa działa rewelacyjnie i na Wizardzie
Czy da się tym jakoś odbierać/wysyłać fax-y?
Czy nie miewa takich problemów z zamałą ilością pamięci zarówno RAM jak i ROM?
Dlaczego ważny jest dla mnie jak najmniejszy substytut laptopa? Bo ja potrzebuje masą prostych info pod ręką i ze względu na specyfikę i dynamikę pracy- wole coś extremalnie dużego w kieszeni, niż kolejny tobołek/torbę na ramieniu...
Ach, żeby toto ciągnęło jeszcze via host USB dane z małego dysku 1,8 cala lub pendriv'a, czy czytnika kart/klucza... to bym prawie nie miał już dylematu....
Co ja musze w pracy, a uważam, że nie musze do tego zawsze mieć laptopa, albo czekać aż się odpali i szukać dość miejsca, żeby go położyć a nie trzymać w ręku?;
Jestem ogrodnikiem, poza tym sortuje, pakuje i sprzedaje owoce po całej Europie;
-nawigacja w codziennym życiu skraca czas...
-masa krótkich notek z różnymi parametrami itp, które nonstop musze mieć pod ręką,
-bardzo rozbudowane kontakty,
-nonstop aktualizowane dokładne serwisy pogodowe,
-możliwośc szybkiego odbioru/wysłania zdjęć via e-mail- po to przydałby się host USB, bo mam dość duży zbiór zdjęć a pozatym, nie wszystkie karty pamięci mogą być włożone do pocketa
-szybki dostęp do poczty i możliwość reakcji na email, a nie tylko przeglądania
-możliwość odczytywania dokumentów typu doc rtf i exel i czasem drobne retusze i odsyłanie...
-GG i Skype nawet jeśli tylko w trybie txt- ale zawsze umożliwia reakcje jakąś.