Jaki rom na execa ?

• 12 Odpowiedzi
  • 783 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline modziarkru

• *
  • 93
  • HTC TOUCH DIAMOND
Jaki rom na execa ?
« dnia: Styczeń 03, 2009, 20:12:29 »
Witam

Mam taki problem po długim użytkowaniu romu z t-mobile 08/08/07 zdaje się odczuwam drobne problemy związane z jego użytkowaniem (Po naładowaniu baterii gdy zapala się zielona dioda telefon zawsze się zawiesza,pomaga reset,długo zbiera się po odbiorze połączenia zanim mnie słychać po drugiej stronie,ja słyszę od razu,po wzbudzeniu trzeba nie raz długo czekać zanim zareaguje na cokolwiek,gdy ktoś dzwoni to mija dużo czasu zanim się włączy,i najważniejsze bateria strasznie wariuje ze 100 procent może pokazać się uknkown wystarczy że odsłucham kilka utworów na włączonym wyświetlaczu,czyli nic nie mogę na nim oglądać bo od razu mam 0 na baterii i wszystko się wyłącza po chwili, telefon po restarcie znowu 100 procent i znowu to samo przy filmach) dlatego chciałbym zmienić na nowy ale nie za bardzo jestem na topie dlatego zadaje to pytanie oficjalnie jaki byłby najlepszy na execu uwzględniając poniższe kryteria,czytałem o romach ale jest ich tak dużo a informacje nie zawsze pełne .Na czym mi zależy

Obsługa SDHC
Bateria najlepiej żeby nie wariowała
Jak najmniejsze opóźnienia w rozmowach
Szybkie wzbudzanie z czuwania,ogólnie żeby był szybki.
Jeszcze by mi zależało żeby bateria nie uciekała szybko
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2009, 22:43:06 wysłana przez modziarkru »
Wcześniej - HP IPAQ RX4240,Blue Angel,Spv c600.Spv e650,htc tytn2

*

Offline Mixefr

• 331
  • Sprzęt: Galaxy sII, Nokia E90, N560, Samsung Q1b.
Odp: Jaki rom na execa ?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 03, 2009, 22:30:41 »
Od siebie polecę nowego tomala. U mnie gra i buczy, inni narzekają. Najlepiej sam sprawdź.
Dawno temu: Siemens SL45i, Nokia 9300, SPV M3000, SE P990i, HTC Universal, Samsung i780, Nokia E51, HTC Kaiser, iPhone 3G, SE P1i.

*

Offline modziarkru

• *
  • 93
  • HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 03, 2009, 22:38:25 »
Hmm znalazłem gdzieś na forum

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=458296
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=431311

ale słyszałem ze wm5 są stabilniejsze nie mam za bardzo doświadczenia w romach, przez całe życie działałem na takich jakie kupiłem tylko jeden raz wgrałem sam ten który mam teraz no ale to co się z nim dzieje trochę mi przeszkadza...

*

Offline Rabbit_bb

• 641
  • Każda chwila to kolejna szansa...
  • Sprzęt: HTC Universal + Motorola Defy
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 04, 2009, 00:39:19 »
Ja rówież polece Ci najnowszego tomala. Jest bardzo szybki. Co do połączeń to to już zależy od tego jakie Radio masz wgrane. Jakie Ty masz? U mnie jak testowałem najlepiej wypada v1.17 - najszybciej słychać mnie po drugiej stronie i praktycznie nie spotykam sie z brakiem zasięgu. A i co do opisu bateri to niestety troche mi wygląda na padniętą ale to zobaczysz po zmianie ROMu czy nadal będzie ten sam objaw...
Zmień na tego Tomala i zobacz co z tą "stabilnościa" bo wg mnie jest bardzo dobrze :grin:
HTC Universal [G3] | Motorola Defy
Radio: 1.17.00          | Android: CM7
ROM: WM 6.1

*

Offline modziarkru

• *
  • 93
  • HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 04, 2009, 11:52:52 »
No właśnie też mam radio 1.17 a co dziwne to ja ja do kogoś dzwonię to od razu wszystko gra,dopiero jak odbieram połączenie to z 2 sekundy mnie nie słychać przy wyborze romu było to dla mnie bardzo ważne kryterium.No właśnie ale co do tej baterii to wydaje mi się że jest to błąd softwarowy bo telefon się od razy nie wyłącza tylko status baterii wyskakuje unkown wtedy wyłączają się wszystkie układy razem z telefonicznym i dopiero po około 10sekundach tak się dzieje jeszcze zauważyłem taką dziwną zależność że gdy przy takiej sytuacji włączam i wyłączam program od stanu baterii to jej poziom po chwili przeskakuję na normalny.Kiedyś nawet oddałem komuś na allegro można powiedzieć za darmo baterie która z dnia na dzień przestała działać potem okazało się że ta sama bateria działała bez problemu na innym universalu.Czytam o tym tomalu i wydaje mi się iż zdecydowana większość osób nie jest z niego zadowolona,jest dużo błędów i braków.Może jest coś co bardziej do mnie pasuję.Jest rzesza ludzi na forum którzy zmieniają romy bardzo często i do nich kieruję to pytanie z czego byli najbardziej zadowoleni... Kupiłem na allegro 2 nowe baterie przed zmianą romu jak tylko je dostane przetestuję na nich dogłębnie sprzęt jeśli problem będzie się powtarzał to wybiorę coś z propozycji dlatego proszę o kontynuację wątku..
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2009, 12:12:09 wysłana przez modziarkru »

*

Offline Rabbit_bb

• 641
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 04, 2009, 20:56:03 »
Tomal 8.2 w takim razie. Albo sam pościągaj i popróbuj. Z mojego doświadczenia z ROMami, których miałem wiele polecam Ci własnie Tomala. Najnowsza wersja, fakt ma troche błędów ale na v8.2 długo siedziałem bo była po prostu dobra. Kilka rzeczy trzeba tylko ustawić w Advanced Config żeby procka nie kręcił ciagle na 100%.
Universal ma to do siebie, że jest opóźnienie przy dzwonieniu. Musisz się przyzwyczaić.

*

Offline cataractyt

• 269
  • Fillucas
  • Sprzęt: Lumia 930, iPhone 4s, Meizu MX4
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 05, 2009, 14:15:12 »
U mnie gości od jakiegoś pół roku, albo nawet od jakiś 7 miesięcy Ranju (Tomal) 7.6
Jestem zadowolony ;)

*

Offline Rabbit_bb

• 641
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 05, 2009, 22:50:39 »
To jest już stary ROM ale fakt był niezły :) Jednak nowszy tak jak np v8.2 ma już Flash Disk (dodatkowo dostępne ~12MB wewnetrzej pamięci, które można wykożystać np do instalowania aplikacji) :evil:

*

Offline modziarkru

• *
  • 93
  • HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 07, 2009, 18:01:21 »
No i nic mam nową baterię i dalej wariuje.A jakieś dobre romy wm5. Proszę o poradę znawcy chciałbym już coś wgrać nowego.Najbardziej zależy mi na stabilności baterii oraz na dzwonieniu

*

Offline Rabbit_bb

• 641
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 07, 2009, 18:36:02 »
A nadal masz ten ROM co miałeś na początku czy zmieniłeś?

*

Offline modziarkru

• *
  • 93
  • HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 07, 2009, 20:38:33 »
Nadal Wm5 AKU 3.3 ten zachwalany na jednej ze stron.W zasadzie nie jest już aż tak źle jak w przypadku tych używanych ale także wyskakuje unkown na statusie baterii co jakiś czas na 50 procentach przy wifi i bluetooth po chwili wyłączyły się wszystkie moduły i musiałem włączać je w comm manager.

Wgrałem Tomala 8,2 już widzę na pierwszy rzut oka że działa szybciej niż ta 5 zdecydowanie zobaczę teraz i przetestuję.... Najśmieszniejsze jest to że został mi splash screen ze starego systemu ten który modyfikowałem a extended room mam cały w plikach również ze starego systemu....
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2009, 20:28:11 wysłana przez modziarkru »

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 08, 2009, 20:48:40 »
no jesli nie wgrywales nowego extROM-u to stary powinien zostac :) a splash... niektore romy(np mo3ulla, tmobile) maja swoj ktory podmieniaja, tomal nie ma wiec zostawia ci twoj poprzedni :)

*

Offline modziarkru

• *
  • 93
  • HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 08, 2009, 21:46:42 »
hmm nie wiedziałem w tym przypadku to akurat mi się podoba ponieważ nie muszę wgrywać od nowa teraz zobaczę czy bateria ma tu ten sam problem i ogólnie się na nim trochę pobawię o wynikach postaram się nadmienić wkrótce

Pierwsze 4 różnice jakie już zauważyłem w 2 dniu użytkowania

1:Dużo szybciej zbiera się do połączenia albo opóźnienie jest tak małe względem tej 5.0 kiedy słychać mnie po drugiej stronie że nawet go nie odczuwam albo nie ma go wcale
2:Zdecydowanie szybciej wszystko działa
3:Bateria nie wariuje ale zobaczymy na dłuższą okres.
4:Dialpad szybciej się zbiera

Brakuje mi tylko trochę na pulpicie paska z nazwą sieci oraz z nawą sieci wi-fi z którą jestem połaczony
Skrótu to wiadomości testowych
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2009, 19:13:46 wysłana przez modziarkru »