Jaka paięć do MDA PRO?

• 12 Odpowiedzi
  • 1409 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tombzd74

• 31
  • Sprzęt: Qtek 9000, Kaiser - Orange
Jaka paięć do MDA PRO?
« dnia: Luty 04, 2007, 23:25:15 »
Witam tak jak w temacie. Jaka nalezy zakubic pamiec do Mda Pro, chodzi mi wielkość i szybkosc dzialania? Prosze o propozycję.

Dzieki

Tom

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Jaka paięć do MDA PRO?
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 04, 2007, 23:29:12 »
tombzd74

Wielkosc zalezy tylko od tego ile Tobie bedzie potrzebne. jednym nie jest potrzebna w ogole inni potrzebuja 4 GB wiec sobie wybierz cos pod siebie. generalnie dowolna poza tymi najnowszymi SD sdcostam...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline tombzd74

• 31
Jaka paięć do MDA PRO?
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 04, 2007, 23:39:21 »
Wiem ale nie wiem ile moze byc mi potrzebe. Mam Mda od niedawna i trudno mi sie wczuc. Moze zdeklarujcie sie jakiej wielkosci pamieci wy macie. A co z szybkoscia. Sa jakies zalecenia

Dzieki

TOM

Jaka paięć do MDA PRO?
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 05, 2007, 00:25:11 »
Jesli nie jestes jakims wielkim melomanem I nie potrzebujesz setek lub tysiecy MP3 I nie bedziesz przechowywal wielu filmow to 1GB Ci wystarczy.
Ja tez mam MDA PRO I uzywam w chwili obecnej 2GB SAN DISKa UltraII. Mialem 4 GB PQI I 2GB GoodRama, ale jedna byla uzkodzona, a druga nie dziala poprawnie. Dla 100% niemalze pewnosci proponuje karte SanDiska (sa co prawda drogie). Jesli nie bedziesz wrzucal na karte filmow (nieprzerobiony, np. 700 MB) to proponuje wlasnie 1GB. Jesli od czasu do czasu bedziesz chcial film obejrzec (ja ogladam) to zakup 2GB. 4GB jak dla mnie ciezko wykorzystac, chyba ze tak jak napisalem u gory ktos lubi miec duzo filmow I MP3.

POZDRAWIAM :)

*

Offline eMCej09

• 769
  • Sprzęt: iPhone 2G 16GB; JVC MP-XV841; PALM IIIc;SONY Clie SJ-22; PALM Centro CDMA; GPS P 3104;PSP FAT; NDS CLS  + pare giga MMC I SD
Jaka paięć do MDA PRO?
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 05, 2007, 00:48:08 »
mialem ten sam dylemat, ktos mi doradzil 2GB, kupilem, wrzucilem na PDA wszystko co potrzebuje do pracy/zabawy itp. i zostalo mi 1.8GB wolnego ;) i raczej inaczej niz na sile nie zapelnie tego, bo nie mam takich potrzeb, ale patrzac na ceny pamieci 1GB ok 50 zl, 2GB ok 100zl mysle ze nie ma co schodzic ponizej 1GB, duzo nie kosztuje a zawsze moze kiedys okazac sie, ze trzeba jakies wieksze dane przeniesc
...

*

Offline tombzd74

• 31
Jaka paięć do MDA PRO?
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 05, 2007, 08:42:53 »
Dzieki za pomoc odnosnie dokowania!!!

Mozna wiedziec czy korzystacie z stacji dokujacej? Czy ona jest podlaczona do zasilania czy tylko do PC poprzez USB?

*

Offline Degenerado

• **
  • 163
  • Sprzęt: Exec O2 + TYTN II
Jaka paięć do MDA PRO?
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 05, 2007, 10:55:25 »
czyli ze sdhc nie dzialaja ??? a sa jakies 8gb nie sdhc ??? i jak wogole exec sobie radzi z takimi kartami, a z innej beczki to ktore sa najlepsze pod wzgledem szybkosci i obciazenia baterii

*

Offline tombzd74

• 31
Jaka paięć do MDA PRO?
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 05, 2007, 12:01:35 »
Dobre pytanie

Cytat: "Degenerado"
..... a z innej beczki to ktore sa najlepsze pod wzgledem szybkosci i obciazenia baterii

Pozdrawiam Tom

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
  • Sprzęt: Nokia E66 i powrót do MDA Compact 3
Jaka paięć do MDA PRO?
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 05, 2007, 12:32:32 »
wg mnie:
goodram, sandisk i niech bedzie kingston chociaz ostatnio cos glosno o tym ze nie bardzo kingstony smigaja na tym palmie

Jaka paięć do MDA PRO?
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 05, 2007, 18:50:59 »
SDHC raczej napewno nie beda chodzic na Universalu. Takze pojemnosci do 4 GB max. A co do predkosci dzialania kart to w palmtopie tego sie nie zauwazy raczej. Jedyna roznica polega na predkosci zrzutu danych z PC do MDA PRO. Ja zakupilem sobie 2GB SanDiska, a wczesniej mialem 1GB GoodRama. Mialem tez 2GB GoodRama ale nie chcial chodzic poprawnie z moim MDA PRO. Polecam kupowac u pewnych sprzedawcow, bo jest baaardzo duzo podrobek na rynku, ktore od razu albo po jakims czasie sie krzacza.

POZDRAWIAM

*

Offline Degenerado

• **
  • 163
Jaka paięć do MDA PRO?
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 07, 2007, 11:01:49 »

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Jaka paięć do MDA PRO?
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 07, 2007, 15:40:33 »
Karta jest ok o ile bedziesz również wykorzystywał ją w kompie lub wrzucał rzeczy przez czytnik .
Ja wolę kupić na Chłodnej  standard Kingstona  2GB za 80 zł - z dozywotnią gwarancją 24 godzinną  (bo to centrum serwisowe Kingstona)
I co bedziesz trzymał na 4 GB?
potrzebna zgoda

*

Offline Degenerado

• **
  • 163
Jaka paięć do MDA PRO?
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 07, 2007, 15:53:47 »
juz mam 2gb , uzywam tej samej karty jeszcze w aparacie i odtwarzaczu samochodowym, poza tym na execu jak jezdze pociagami to filmy ogladam

dane zrzucam tylko przez czytnik, nie uzywam activesynca itp