Jaka nawigacja nie będzie mi w przycinać! FILMIKI PRZYK JAK TO U MNIE DZIALA.

• 50 Odpowiedzi
  • 3694 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam serdecznie forumowiczów... Zakupiłem sobie universala z myślą że w końcu będę miał 3 in 1. Telefon, małe biuro przy sobie, i nawigację. A węc zainstalowałem sobie AutoMapę 5.5.3 i się ostro zawiodłem, przy 500mhz procesorze ona mi się tnie jak cholera :( Na trasie jako-tako idzie ale i też przycina dość mocno, a gdy wjadę do miasta to traagedia.... I teraz moje pytanko:

Czy wy drodzy forumowicze moglibyście polecić jakąś nawigację która będzie miała dość dobre pokrycie polski a i płynnie będzie chodzić na tym zacnym sprzęcie ?

(i wykorzystam moment i zadam pytanie drobne z innej beczki---> Cóż się mgło stać że na ekranie today (WM 5 od Ery) skrótki takie jak do kontaktów, wiadomości" nie są aktywne, widzę je, ale gdy naciskam nic się nie dzieje"      
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 07, 2009, 23:31:21 wysłana przez takpoprostu »

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
Odp: Jaka nawigacja nie będzie mi w przycinać! :(
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 05, 2009, 11:59:26 »
robiles hard reset? moze cos ci napaskudzilo w systemie...

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 05, 2009, 12:12:08 »
hard reset usunie mi wszystko ? Tzn, patrząć na twoje pytanie to moge sądzić że automapa 5.5.3 na universalu powinna chodzić płynnie ?

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 05, 2009, 12:20:15 »
powinna a przynajmniej powinna dac sie uzywac. tak, HR usunie ci wszystko, mozesz jednak wczesniej zrobic backup. zapytalem o HR bo skoro masz takie problemy ze skrotami na todayu to cos jest niehalo...

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 05, 2009, 12:41:40 »
w sumie nie mam nic takiego poinstalowane, skonfigurowane mmsy i gprs no i naladke polska wgrana i nic wiecej

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 05, 2009, 12:45:04 »
naladke polska wgrana i nic wiecej
no i co sie dziwic, ze cos ci nie dziala... wywal ten syf i zobacz jak sprzet bedzie chodzil.

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 05, 2009, 12:55:17 »
Spolszczenie wgrałem te, które dał "Saintraziel"... To one TAK BARDZO zamula system ? wow...

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 05, 2009, 13:04:38 »
spolszczen sie nie wgrywa. zobacz jak sprzet bedzie dzialal bez tego wynalazku.

« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 05, 2009, 13:10:10 »
tylko jak to teraz usunąć  :D tylko hard-resetem ?

*

Offline Harrocan

• **
  • 131
  • Ot taki maniak.
    • http://mmocenter.pl/harrocan/
  • Sprzęt: HTC Universal (I-mate JasJar), Acer Aspire 1600
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 05, 2009, 14:22:13 »
Yap. Only HR :)

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 05, 2009, 14:27:44 »
zobacz jak wszystko bedzie dzialac bez tego spolszczenia. zawsze w razie czego mozesz zrobic backup i go przywrocic- zobacz spb backup, program sie przydaje i zawsze warto miec aktualna kopie zapasowa.

« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 05, 2009, 18:17:32 »
no ijestem po twardym resecie, I niestety automapa 5.5.3 dalej tniemimo ze ja nawet nie istalowalem tylko uruchomilem prosto z karty, nawet wszystkie POI wylaczylem... a czy szybkosc karty ma wplyw na dzialanie ? bo karte mam 1gb jakas starsza kingstona... za szybka to ona nie jest

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 05, 2009, 18:23:37 »
Wrzuć WM6, albo WM5 od tmobile.

« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 05, 2009, 19:01:31 »
z tego co widze jest WM5 od t-mobile, mam na starcie wlasnie te logo. wersja ROMu 2.00.41 extROM 2.00.147 data 8.8.07. chyba to ten ostatni z ery od t-mobile ? ....

Ogolnie poròwnywalem parametry typowych nawigacji ktore maja zegar 400mhz i 64ramu I tam am chodzi idealnie.

napisze jeszcze ze po starcie am mam ok. 17-15 mb wolnej pamieci.

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 05, 2009, 19:56:01 »
porownuj nie megahertze a w pierwszej kolejnosci typy procesorow. ten co masz czyli intel xscale jest z grupy najwydajniejszych. 15-17MB?! co to za chora ilosc? piekielnie malo, to moze dlatego AM ci przycina... masz cos poinstalowane? po HR pewno zrobila ci sie customizacja... najlepiej jest wrzucic wm 5.0 od t mobile i miec pusty extrom bo szkoda miejsca na smieci. extromow potem nie wgrywac.
niemniej 15-17 mb to mialem po paru dniach pracy jesli mnie pamiec nie myli to po okolo tygodniu...

« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 05, 2009, 20:17:45 »
po hr fakt wm costam wgryywal I wgryywal I wgrywal dodatkowe .cab'y. sprawdzilem potem pamiec I bylo 29mb. teraz sprawdzilem jeszcze raz i po odpaleniu am storage 27 mb, program 18mb. a Twoim zdaniem na wm5 po odpaleniu am ile powinno zostac miejsca w ramie ? bo kurcze wydaje mi sie ze powinno nyc super plynnie, a sie tnie niezle ;(

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 05, 2009, 20:22:18 »
szkoda miejsca na customizacje. u mnie po odpaleniu AM + mam otwarta skrzynke z wiadomosciami w tle i sprzet nie byl restartowany z 4-5 dni wiec mialem okolo 20mb wolnego RAM, zostaje ~8MB

*

Offline Harrocan

• **
  • 131
  • Ot taki maniak.
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 05, 2009, 22:00:46 »
AM5 + Skrzynka SMS + Gra + Palringo = 4MB wolnego jeszcze ^^ WM6.1 od Tomal'a Lite

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 05, 2009, 22:08:26 »
a tnie sie? :) na dluzsza jazde z AM lepiej pozamykac co dziala w tle, unikniesz w ten sposob krotszej lub dluzszej(wylaczenia AM) zwieszki programu :)

*

Offline Harrocan

• **
  • 131
  • Ot taki maniak.
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 05, 2009, 22:12:09 »
Powiem Ci, że tylko przy dużym terenie w 3D się zacina, na 2D śmiga bez zacinki aż miło. :)

« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 05, 2009, 22:37:13 »
prooosze Was pomozcie zaradzic na to, dajcie jakis soft ktory przyspieszy jego dzialanie albo cos innego bardzo mi zalezy na tej automapie ;( moze wgrac wersje am 5.0 a nie 5.5.3 . albo nie wiem co ehhh. przesiadlem sie z SE990 I Sygica na WM5 I jestem zielony ;(. pol zycia na symbianie I tak to potem jest. A zona mowila po co ci nowy telefon... odpowiadam jej, ''dla lepszej nawigacji kochanie'' I teraz mam ajjjj.

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 05, 2009, 22:40:37 »
wrzuc wpierw tego tmobile. potem sprawdz romy tomala z wm 6.1, 5.0 jest wolniejszy.

*

Offline Harrocan

• **
  • 131
  • Ot taki maniak.
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 05, 2009, 22:43:13 »
Spróbuj mojej konfiguracji: Tomal 8.9 LITE (Do zassania na xda-developers), + najnowsza AM5 powinno pięknie chodzić :)

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
  • Sprzęt: HTC Leo, Desire, Wave-S8500
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 06, 2009, 00:11:28 »
Spróbuj mojej konfiguracji: Tomal 8.9 LITE (Do zassania na xda-developers), + najnowsza AM5 powinno pięknie chodzić :)

i chodzi to pieknie, mam tak samo

« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 06, 2009, 00:51:59 »
HARROCAN twoj rom to wm 6.1 ? spadek trzymania baterii jest znaczny ? W sumie to caly czas myslalem ze jak wgralbym wm6 to zje on jescze wiecej ramu I bedzie to wszystko znacznie wolniej chodzic. HARROCAN Gdybys byl tak dobry i przeslal mi tutaj lub na maila szubiseven@wp.pl link do twojego wm oraz opis instalacji, chocby skrocony, byl bym ci baaaardzo wdzieczny. przepraszam za moja mobajlowo-windowsowa ulomnosc, ale te forum to moje jedyne zrodlo pomocy, a mam z wm 1 raz do czynienia.  ja niestety nie odrozniam extrom od rom, niewiem co jest co. Skoro Wam automapa najnowsza chodzi plynnie jak na komputerze PC, to znaczy ze ten windows mobile oryginalny od ery ktory posiadam jest do bani. Jescze raz bardzo Was prosxe I Ciebie HARROCAN o pomoc w mojej sprawie.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2009, 00:56:42 wysłana przez takpoprostu »

*

Offline Harrocan

• **
  • 131
  • Ot taki maniak.
« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 06, 2009, 10:03:24 »
Zapraszam na GG 3152467. Pomyślimy nad tym całym bajzlem :)

« Odpowiedź #26 dnia: Wrzesień 06, 2009, 10:34:23 »
oooo super ! nie wiem czy dam rade sie jeszcze dzis odezwac bo jestem od wczoraj z zona u tesciowej eh... a w domu bede dosc pozno. ale jutro napewno sie odezwe. Krolestwo za poprawienie szybkosci dzialania tego sprzetu ;)

*

Offline Harrocan

• **
  • 131
  • Ot taki maniak.
« Odpowiedź #27 dnia: Wrzesień 06, 2009, 10:38:08 »
Ew. - Jeśli masz dostęp do PC u teściowej, na PW mogę wysłać nr. telefonu. Jakoś via SMS się dogadamy :)

*

Offline h92

• 15
    • Hs2 - Portfolio
  • Sprzęt: O2 Xda Exec
« Odpowiedź #28 dnia: Wrzesień 06, 2009, 10:42:52 »
w FAQ masz dokładnie cały opis wgrywania ROMu... Jeśli zależy Ci na polskim systemie zainstaluj http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=136424.0 ten rom ... To polski 6.1, sam go używam i na auto mapie 5.3 3d nic nie muli... Wszystko git. Pozdrawiam ... Gdybyś miał jakieś pytania to napisz na PM

« Odpowiedź #29 dnia: Wrzesień 06, 2009, 11:39:43 »
w sumie juz mi tak nie zalezy na polskim wm, chodz fajnie by bylo miec. zawsze latwiej I przyjemniej sie porusza po systemie. ale jak piszecie ze spolszczenie tak zamula to moge z niego zrezygnowac. chyba ze po prostu wm5 jest tak wolny, a gdy wgram wm6.1 bedzie lepiej.

HARROCAN jest tutaj komputer ale nie bede grzebal. a pisze tutaj z universala... wiec jak bede w domku na bank sie odezwe I jescze raz dzieki Wam za szczera pomoc.