HomeScreen PlusPlus UI (BatteryStatus) Theme: Kuti_universal_land - VGA Land

• 4 Odpowiedzi
  • 2694 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kuti

• *
  • 99
  • HTC Leo, HTC Diamond, Universal16GB, HTC BlueAngel
HomeScreen PlusPlus UI (BatteryStatus) Theme: Kuti_universal_land  - VGA Landscape

Posiadam HTC Universal. Używam go tylko w trybie landscape. Jak wiadomo ten PDA źle znosi ciężkie pluginy na ekranie (wydajnościowo). Wcześniej używałem HTC Home ale, że w moim odczuciu powodował niestabilną pracę mego Uni to z niego zrezygnowałem. Dlatego też zainteresowałem się HomeScreen PlusPlus UI (wcześniej BatteryStatus).
Niestety bardzo mało jest gotowych tematów na ekran VGA a dla trybu landscape już nie znalazłem żadnego.
Na bazie „Floyd” wykonałem swój pierwszy temat do HS++.
„Floyd” - bardzo ładne temat dla ekranów VGA w trybie portrait – polecam:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=414342

Specyfikacja:
 - grafika VGA
 - tylko tryb landscape
 - 5 typów zegara (przełączane z poziomu tematu – przyciskiem)
 - 2 typy ikon  (przełączane z poziomu tematu – przyciskiem)
 - pełna funkcjonalność przycisków poprzez tap i onhold tap
 - całość tematu działa wyłącznie w oparciu o darmowe oprogramowanie
 - w temacie został wykorzystany dodatkowy today plugin: TodayAgenda
 - temat posiada tryb zakładek: TodayAgenda, szybkie uruchamianie programów, pogoda, kontakty telefoniczne oraz zakładka do sterowania programem Mortplayer
 - wymagane jest wyłączenie „SysTray”
 - małe wymagania systemowe

Wymagania:
1. HomeScreen PlusPlus UI - http://www.chi-tai.info/cs_batterystatus_xda_neo_wm5_im_cs.htm#Download
2. MortScript - http://www.sto-helit.de/index.php?module=download&action=list&category=17
3. TodayAgenda - http://tiews.info/index.php?show=software%2Ftodayagenda
4. MortPlayer - http://www.sto-helit.de/index.php?module=download&entry=mp_program&action=list

Instalacja:
1. Instalacja powyższych programów. Z wyjątkiem MortPlayera instalujemy je w pamięci telefonu. MortPlayer na karcie pamięci.
2. Do katalogu \Program Files\HomeScreen PlusPlus (pamięć tel.) kopiujemy zawartość mojej paczki.
3. W opcjach programu HS++ wybieramy temat  Kuti_universal_land.
4. W opcjach HS++ na zakładce zaawansowane dodajemy Today Agenda (Rząd 4, Widok 0, Wysokość 0)
Konfiguracja:
1. TodayAgenda – w opcjach pluginu ustawiamy wysokość na 130. Włączmy opcję „Fixed height”
2. Wyłączamy Systraya żeby zwiększyć obszar tematu. W moim romie Tomal 8.0 wystarczy wyrzucić z autostartu plik: SysTray.ink z Windows\StartUp.
3. Launcher – by zmienić listę programów edytujemy plik  Kuti_universal_land.xml, szukamy
<!--TodayAgenda,Luncher,Weather -->  i wstawiamy własne skróty.
   --------
<!-- TodayAgenda,Luncher,Weather --> 
<Row name="TodayAgenda, Launcher, Weather" rowtoggle="0" itemselect="0">
<View itemselect="2" slide="1" selmode="8" height="130" top="50" adaptwidth="1">
<Item class="start_app" path="\Storage Card\Program Files\AlReader2.3.70517\AlReader2.3.70517.exe">
<image left="-25" />
</Item>
--------
4. Pogoda – w pliku  Kuti_universal_land\weather\tools\BSWeather.xml należy wpisać kod własnego miasta.
5. Szybkie wybieranie -  edytujemy plik  Kuti_universal_land.xml, szukamy:
--------
<!-- Call -->
<View height="130" itemselect="1" adaptwidth="1"  absolute="3" >
<Item class="start_app" path="\Program Files\HomeScreen PlusPlus\Kuti_universal_land\Smarttools\Dial.exe ::12345678" >
<image src="tabs\contact.png"  left="30" top="10" width="85" height="90" itemselect="1"/>
<imagealt src="tabs\contact.png" left="10" top="1" width="95" height="100"/>
</Item>
--------
wstawiamy własne zdjęcia oraz numery tel.
Temat wystawiam w tym miejscu bo jest zrobiony pod ten PDA.
Link do tematu:
http://rapidshare.com/files/139857417/Kuti_universal_land.zip.html
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2008, 14:33:49 wysłana przez Kuti »
Sprzęt: HTC Leo+ HTC Diamond+  HTC Universal+ 16GB SDHC+ HTC BlueAngel

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
Odp: HomeScreen PlusPlus UI (BatteryStatus) Theme: Kuti_universal_land - VGA La
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 25, 2008, 14:48:22 »
zapowiada sie ciekawie.
mam dwa pytania nim zainstaluje - ja uzywam czasem trybu portrait- co w takim wypadku zrobic by miec to samo na landscape i portrait?
 czy  MortScript, TodayAgenda, MortPlayer sa niezbedne?

*

Offline Kuti

• *
  • 99
Odp: HomeScreen PlusPlus UI (BatteryStatus) Theme: Kuti_universal_land - VGA Land
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 25, 2008, 15:08:50 »
Po przejściu na portrait niestety obcięta zostanie prawa część tematu. Trzeba by zrobić oddzielny temat i ręcznie przełączać. Można tez wykorzystać temat Floyda.
Ja czekam aż zacznie działać możliwość uruchomienia drugiego HS++ na Secandtoday. Wtedy było by po problemie. Na razie jednak to nie działa.
MortScript jest niezbędny do przełączania rodzajów zegarków. Jeżeli zrezygnujesz z Mortplayer to nie będzie działała zakładka z muzyką bo nie będzie miała czym sterować :). Lubię TodayAgendę ale zamiast tego można wsadzić dowolny inny plugin który nie będzie zajmował więcej niż 130 pixeli.

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
Odp: HomeScreen PlusPlus UI (BatteryStatus) Theme: Kuti_universal_land - VGA La
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 25, 2008, 15:15:16 »
rozumiem. a istnialaby mozliwosc edycji(bo jak sadze sa to zapewne xml-e)by podpiac inny niz mortplayer odtwarzacz?

*

Offline Kuti

• *
  • 99
Odp: HomeScreen PlusPlus UI (BatteryStatus) Theme: Kuti_universal_land - VGA Land
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 25, 2008, 15:26:36 »
Można jeszcze wykorzystać HTC Audio Manager. Wybrałem jednak MortPlayera ponieważ ma dużo możliwości i skórek VGA.