hardkorowo czyli uni + mysz na BT

• 13 Odpowiedzi
  • 1116 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
hardkorowo czyli uni + mysz na BT
« dnia: Czerwiec 30, 2008, 22:09:53 »
zastanawiam sie nad kupnem myszy na BT. teraz mozna kupic tanio takie urzadzonko, np to:
http://allegro.pl/item385364542_zero_kabli_laptop_bluetooth_laser_mouse_mercedes_.html

przypuszczam ze ten "mercedes" to nie jest ale do tego zeby skorzystac z niej dwa, trzy razy w tygodniu by sie nadala.

zanim zanabede takie paskudztwo chcialbym wiedziec jak wyglada sprawa podlaczenia tego do sprzetu.
ze po BT to wiem. ale co dalej? uni musi miec zainstalowane jakies sterowniki czy sam wykryje mysz i "z niej" sterowniki zassa?
generalnie nie wiem jakie sformuowac pytania, chcialbym zglebic temat po prostu zanim zakupie takie cos.
dzieki za wszelkie sugestie i odpowiedzi.

*

Offline 12nala34

• 916
  • All I ask is a tall ship and star to steer her by.
    • smartphone HTC
  • Sprzęt: IBM & PalmOne
Odp: hardkorowo czyli uni + mysz na BT
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 01, 2008, 11:54:23 »
moim zdaniem to nici z tego, bo po pierwsze uni nie ma funkcji hostUSB, a po drugie ze sterownikami będzie ciężko...
--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone

*

Offline Vid

• **
  • 105
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 01, 2008, 11:59:39 »
Też się kiedyś nad tym zastanawiałem, gdy miałem zamiar kupić execa.
Wtedy narqotic polecił mi mysz Logitech v270.
Również mnie już to interesuje :O~

*

Offline narqotic

• 1852
  • Sprzęt: Samsung i780
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 01, 2008, 17:06:09 »
Tą mysz microsoftu też mogę polecić. Kupiłem takie dwie dla rodziców i do notebooków są bardzo fajne.
Mysz jest trochę mniejsza od standardowej, bo jest z przeznaczeniem właśnie do laptopów, przyciski pracują bardzo miękko, a jest ich 4. 3 są jak w każdej myszce z przodu i jeden dodatkowy pod kciukiem przycisk "wstecz" do przeglądarek internetowych.
W zestawie nie ma żadnych sterowników, bo nie są one potrzebne. Wystarczy sparować ją z kompem i wszystko działa.

*

Offline Vid

• **
  • 105
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 01, 2008, 17:33:02 »
Wystarczy sparować ją z kompem i wszystko działa.
A czy działa z universalem?

*

Offline geotrack

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC Universal (Qtek9000) WM5
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 01, 2008, 19:45:04 »
Jakby nie dzialala ta mysz (moim zdaniem powinna) to tutaj jest Blue Mouse Bluetooth mouse driver dla WM PPC mozesz to zobaczyc:
http://www.mobiletopsoft.com/pocket-pc/download-bluemouse-bluetooth-mouse-driver-1-2.html

*

Offline narqotic

• 1852
  • Sprzęt: Samsung i780
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 02, 2008, 07:35:18 »
Wystarczy sparować ją z kompem i wszystko działa.
A czy działa z universalem?
Jeśli zainstalujesz wcześniej sterownik to zadziała. Jakiś darmowy driver jest w dziale download na stronie głównej.

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 02, 2008, 11:22:29 »
moim zdaniem to nici z tego, bo po pierwsze uni nie ma funkcji hostUSB, a po drugie ze sterownikami będzie ciężko...

ze nici to bzdura kompleta bo co ma host USB do peryferiow na BT? wiem ze na 100% mozna pod PPC podlaczyc mysz na BT tylko chodzilo mi o to czy ciezko bedzie ze sterownikami(widzialem np hermesa z podpieta taka myszka) dla uni oraz jak cala taka zabawa wyglada.
ale jezeli sa drivery to xchyba powinno smigac...
zdecyduje sie chyba na zakup tej myszki i napisze jak to dziala :)

*

Offline 12nala34

• 916
  • All I ask is a tall ship and star to steer her by.
    • smartphone HTC
  • Sprzęt: IBM & PalmOne
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 03, 2008, 00:53:44 »
hymmm.. nie wiedziałem, z drugiej strony to przecież wszystko przez bt leci...

przepraszam za ot ale zna ktoś czytnik kart pamięci na bt?

12nala34
--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 03, 2008, 01:00:58 »
Na BT jeszcze chyba nikt nie wprowadził - chociaż może udało by się zrobić samemu z wykorzystaniem BT Slippera ( były kiedyś takie w zestawach z GPS-em na CF) - ale istnieje coś takiego  z WiFi - Asus WL-HDD który posiada taką funkcjonalność - sory za OT
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 03, 2008, 13:39:23 »
Z sukcesem podłączyłem do mojego Uni Mysz BT firmy Apple (!) użyłem sterownika, o którym ktoś wspomniał wyżej w tym wątku. Aplikacje systemowe i office działają bez problemu - nie było tylko prawego przycisku myszy ;)

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 03, 2008, 14:15:23 »
Z sukcesem podłączyłem do mojego Uni Mysz BT firmy Apple (!) użyłem sterownika, o którym ktoś wspomniał wyżej w tym wątku. Aplikacje systemowe i office działają bez problemu - nie było tylko prawego przycisku myszy ;)

ale mi smaku narobiles czekam na pieniadz jakis i zamawiam :) troche szkoda ze nie dzial ten prawy przycisk ale coz mozna sobie poradzic skrotami klawiaturowymi.
mam takie pytanie- czy twoja mysz ma moze rolke do przewijania? jesli tak to czy ta rolka dziala i przewija?

« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 03, 2008, 14:34:17 »
Apple mighty mouse posiada scroll ball - taki mini track ball zamiast rolki. Jeśli dobrze pamiętam, to działał jak klasyczna rolka. Natomiast niestety mysz nie dzialala w pocketowej wersji COD2 :S

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 03, 2008, 20:29:29 »
a rolka normalnie na PPC dzialala i przewijala?  :O~