Siemka
Posiedziałem trochę przy Twoim ROMie i chciałem się z Tobą podzielić kilkoma uwagami.
Najpierw wazelina: jedwabista szybkość tego ROMu zwaliła mnie z nóg. Używałem już kilku innych (głównie Tomala, ale też Shive i oryginalnego WM5 od T-Mobile) i jest to najszybszy, jaki spotkałem do tej pory. Powaga.
Brava za wysiłek w tłumaczeniu, kupa dobrej roboty! Przetłumaczyłeś nawet Helpa, tfu... Pomoc

A teraz kilka uwag, jakie mam:
1.Dałoby radę wgotować coś, co czyściło by pamięć RAM co jakiś czas? Np. HTC Addict, można ustawić sobie harmonogram tak, że np. będzie czyścił głęboko pamięć o, dajmy na to, 3 w nocy, albo że wykona soft-reset. Dla mnie bomba

2.Coś jest nie tak z WMP. Czas dodawania utworów mp3 do biblioteki utworów metodą aktualizacji jest koszmarnie długi. Ale tylko dodawania, wyszukuje już tak, jak w innych ROMach.
3.Trymer MP3... Z założenia cudo. I pewnie nim jest. Tylko że coś nie chce wczytywać utworów... Może dlatego, że to alfa, ale po co wypuszczać niedziałającą alfę?
4.Nitrogenowi przydałaby się jakaś skórka dla trybu Landscape, tfu... poziomego. Możesz wgotować choć jedną, żeby nie trzeba było wgrywać ich ręcznie po każdym HR?
5.To pewnie oczywiste, że wypuszczając nową wersję naprawisz dotychczasowe błędy, prawda? Mówię o ciągłej konieczności kalibracji urządzenia po soft-resecie (da się to naprawić doinstalowując plik Del.cab, ale nie można tego ominąć?) i niedziałającym prawidłowo HTC Home...
6.Babol zauważyłem przez przypadek, wertując pomoc właśnie... w temacie "Łączenie z Internetem przy użyciu połączenia Wi-Fi" w podpunkcie "Uwaga" każesz wybrać kolejno Start>Ustawienia>kartę Połączenia a następnie wybrać Sieć WLAN... Tylko że tam nie ma takiej opcji

Pewnie chodziło Ci o WiFi. Błąd prosty w naprawieniu i wynikający z tłumaczenia zapewne. Pomocy dogłębniej nie wertowałem, takich małych nieścisłości jest pewnie więcej, ale ich wyłapanie zajęłoby dużo czasu, więc może nie zagłębiać się w temat

7.Prawie bym zapomniał zapytać, mortscript jest już wgrany? W opisie nie uwzględniłeś tego, a (choć do tej pory nie używałem) może się kiedyś przydać... A jak Flashe i inne takie? Zakładam, że nie ma, bo raczej wgrywać się je powinno po instalacji przeglądarki, hm?
Ogólnie jestem pod olbrzymim wrażeniem ogromu pracy jaki włożyłeś w ten ROM. Mam nadzieję, że będziesz wypuszczał coraz to nowsze wersje

W razie czego służę opinią =)
Pozdro

P.S. Troszkę brakuje SIM-menagera, ale można się obyć bez niego paroma tapnięciami, tfu... stuknięciami więcej. Jeszcze raz wielkie dzięki. Nie spoczywaj na laurach!