Grzęjący sie Uni

• 11 Odpowiedzi
  • 884 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline neonek15

• 43
  • Sprzęt: HTC Universal
Grzęjący sie Uni
« dnia: Lipiec 18, 2009, 10:01:56 »
Witam.
Mam problem podczas gdy ładuje uniego strasznie sie grzeje. Jedną baterie już tak załatwiłem i teraz służy tylko do odpalenia Uniego na ładowarce. Czy wy macie podobnie? I czy istnieje jakiś na to sposób?

Z góry dzięki ;)

*

Offline pllonger

• *
  • 81
  • Sprzęt: IPAQ h6340 || Samsung i780 || Motorola Cliq
Odp: Grzęjący sie Uni
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 18, 2009, 22:39:03 »
hmmm...każda bateria się grzeje przy lądowaniu...co rozumiesz przez "niemiłosierne grzanie"?? Bateria w moim PDA pod koniec ładowania jest wyraźnie ciepła(tak na oko koło 50°C) i to chyba naturalne.
Po rozum do głowy chodzą tylko ci,którzy mają nadzieję  go tam spotkać...

*

Offline cataractyt

• 269
  • Fillucas
  • Sprzęt: Lumia 930, iPhone 4s, Meizu MX4
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 19, 2009, 00:10:21 »
Włóż włączonego do zamrażarki na dobę.

odpowiedzialność bierzesz na siebie

*

Offline pSTANLEY

• **
  • 177
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 19, 2009, 21:56:06 »
Mój się grzał, załatwił ładowarkę, spaliło się coś w układzie ładowania iteraz bateria trzyma okolo 1-2 godziny. Nie znalazłem jak dotąd odpowiedzi dlaczego ak się stało :/ Wiem o jak niemiłosiernym grzaniu mówisz bo mój uni też tak robił i robi;  jest to zupełnie nienaturalne nawet dla ładującej się baterii.

*

Offline matti5353

• 38
  • Sprzęt: Nokia Lumia 1020
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 20, 2009, 17:45:15 »
neonek15 a może używasz nieoryginalnej ładowarki dajacej za duży prąd lub napiecie ??
Właściwa ładowarka powinna mieć na wyjściu 5V i 1A, więc lepiej sprawdź swoją i ewentualnie zakup oryginalna bo możesz uszkodzić pda.
Były: Siemens CXV-70>Motorola E1000>Nokia 6680>Nokia N71>SE P990i>Toshiba G900>SE W910i>SE K800i>SE P990i>SE W960i Prototype>Nokia 770>HTC Universal>Samsung I900 8G>Iphon 3G>BlackBerry 9700>Samsung I8910>Samsung I9000>LG P920>Nokia N8>Nokia N8+Lumia 1020

*

Offline analfabeta

• **
  • 130
  • Sprzęt: spv m5000
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 20, 2009, 21:42:16 »
podłączony uni- może kiedyś był ciepły, uni podłączony i dość intensywnie używany- baaardzo ciepły  :)

*

Offline neonek15

• 43
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 23, 2009, 21:59:46 »
matti5353- Każda ładowarka ma 5V a żeby w ogóle Uni zaczął się ładować musi mieć 1A i ma.

Na oko nie wiem ale jak mam podłączonego do ładowania i korzystam z WiFi to po chwili trzymanie go w rękach jest nieprzyjemne ;)

pSTANLEY- też mi się wydaje że takie grzanie jest nienaturalne ale jak na to poradzić szczególnie teraz jak mam w pokoju 26C?? Próbowałem zdejmowałem klapke od baterii i nic to nie dało myślę o zrobieniu podstawki chłodzącej (takiej z wiatrakiem jak do laptopów) tylko jest zoonk... dobra ona będzie jak Uni bd w spokoju na niej leżał a jak będę chciał coś na nim porobić to dalej będzie się grzał. A pozatym pSTANLEY wydaje mi się że to nie ładowarka tylko bateria ponieważ ładowarka sie nie grzeje tylko bateria a jak bateryjka jest ciepła to w niej się niszczą elektrony czy jakoś tak nie pamiętam dobrze ale jak one sie niszczą to bateria krótko trzyma jak moja jakieś 30min :)

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 23, 2009, 23:07:26 »
Myślę że wkład do lodówek turystycznych zawinięty w folię załatwi sprawę chłodzenia.

*

Offline Oofol

• **
  • 107
  • Sprzęt: Exec + 8GB, SGS 8GB +8GB
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 24, 2009, 11:31:04 »
Mój poprzedni jak i obecny Uni lekko się grzeje podczas ładowania, natomiast jeśli chodzi o wi-fi pod ładowarką to faktycznie - obydwa mocno się grzały - ale poparzyć się nie dało :wink:

*

Offline neonek15

• 43
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 25, 2009, 22:28:14 »
Nie chodzi o to że ja sie poparze ale o to że jak sprzęt ma za dużą temperaturę to jest większe prawdopodobieństwo że sie np. spali nie wspominając już o żywotności baterii

*

Offline pSTANLEY

• **
  • 177
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 26, 2009, 23:18:51 »
No ja nie pisałem że to wina ładowarki. To mój grzejący się uni lub jego bateria spowodowały uszkodzenie ładowarki i czegoś na płycie głównej. Czasem bywało tak że uni zagrzał się do takiego stopnia że przestawał działać dopóki nie ostygł. Teraz zakleiłem styk kontrolny baterii i jest lepiej :)

*

Offline neonek15

• 43
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 27, 2009, 17:25:58 »
No mojemu też się zdarzało że nie chciał się włączyć. Ale macie jakiś sposób no to żeby go studzić?? Może to wina ROMu?

P.S . Mój tato ma HTC Touch Pro i jak jechał w trasę to miał go w uchwycie na szybie, słońce świeciło i tak mu się zgrzał że nie chciał się włączyć i bateria tez już nie trzyma tak jak trzymała.