Esmeratec jbed i bledy certyfikatow

• 3 Odpowiedzi
  • 727 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Balagan

• 11
  • Sprzęt: TG01 z najnowszym update z tosiby
Esmeratec jbed i bledy certyfikatow
« dnia: Czerwiec 30, 2009, 16:39:05 »
Witam jestem szczesliwym posiadaczem qtek 9000, od niedawna dodam;) padalca zakupilem z wgranym systemem tomala 8.5, przelecialem kilka innych systemow tomala, luca itp. maja one jednak wiele bledow ktore powazniej lub mniej utrudniaja zycie. Ostatnio postanowilem przetestowac orginalny rom do mojego qteka... Ku mojemu zaskoczeniu ten romik spisuje sie calkiem calkiem, stabilnos niczego sobie trwalosc baterii... ale, no wlasnie jest ALE - BLEDY CERTYFIKATOW, najbardziej bolesnym jest to ze wywala blad podczas uruchomienia esmeratec jbed ktorego przywyklem do odpalania opery mini (najszybszej jesli sie nie myle przegladarki) nadmienie ze sytuacja powtarza sie rownierz na innych romach wm5.0 ktore testowalem. Moze ktorys z was starych wyjadaczy zna jakies solidne rozwiazanie? nie wiem w czym tkwi problem\ czy po stronie wm 5.0 czy moze esmeratec jbed? prosze o naprowadzenie na dobra scieszke;) Dzieki z gory.

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: Esmeratec jbed i bledy certyfikatow
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 30, 2009, 18:00:37 »
zdejmuj blokadę aplikacji, wgraj certy, włącz RAPI.
Kucharze rozleniwiają, co?
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline Balagan

• 11
  • Sprzęt: TG01 z najnowszym update z tosiby
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 01, 2009, 16:39:44 »
ROZLENIWIAJA to malo powiedziane;) No coz nie mialem jeszcze okazji dzialac na orginalnych romach;) Wczesniej mialem BA i ipreze zaczalem od wm 6.1 ;) Teraz mam uniwersala i spora ilosc bledow kucharskich troche mnie zniechecila, wiec proboje sil z orginalem wm5. Jak narazie mi odpowiada, testuje programy pod tym systemem i wydaje mi sie ze zostanie u mnie na dluzej;) choc pewnie bede zapodawal najnowsze romy do testow;) z Jbendem poradzilem sobie inaczej 'wgralem starsza wersje 2007 cos tam' i dziala... ale jesli moglbys przyblizyc mi zciaganie blokady aplikacji, RPMI.. choc znajac zycie odeslesz mnie do google lub wyszukiwarki. Ps. mam rom wm 5 od t-mobile ale bez extrom i nie mam w dial padzie opcji 'video call' a exromem jest. jakas podpowiedz?

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 01, 2009, 16:46:07 »
Ps. mam rom wm 5 od t-mobile ale bez extrom i nie mam w dial padzie opcji 'video call' a exromem jest. jakas podpowiedz?
przejrzeć extrom

szukaj sda_unlock, spv_unlock, enable RAPI.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal