Witam,
od dłuższego już czasu odwiedzam pdaclub. Porady na forum bardzo mi pomogły.
Nie mogłem nic znaleźć odnośnie mojego problemu (szukałem na google i tutaj). Problem polega na tym, że jedyną kartą jaka mi działa w moim MDA PRO jest SD GoodRam 100x 1 GB (kupiłem ją jeszcze jak miałem MDA I). Na Święta dostałem w prezencie 4 GB SD PQI 150x (niestety karta była uwalona, bo nie działała poprawnie -zwiechy itd. - ani na MDA ani w czytniku w kompie). Czytałem, że tak czasem zdaza sie z PQI-trudno karta była uszkodzona, zdarza się. Złożyłem reklamacje i otrzymałem zwrot kasy i SD 2 GB GoodRam 100x. Postawiłem na GoodRam, bo miałem wcześniej karte te firmy i działała pięknie. Okazało się, że 2 GB zawiesza MDA przy otwieraniu zdjęć, cab'y nie chcą się instalować na karcie itd. W czytniku wszystko działa bezproblemowo. Formatowałem karte w czytniku w WinXP - FAT i FAT32 i to samo. Formatowałem przez PocketMechanic i też to samo. Rozumiem, że 4GB SD była uszkodzona, ale wychodzi na to że ta 2GB jest OK, ale nie działa poprawnie w MDA PRO.
Nie rozumiem o co chodzi??? Z czego wynikają takie problemu??? Niestety nie miałem okazji sprawdzić kart innych producentów - 2GB czy 4GB. Zastanawiam się czy w ogóle 2 GB czy 4GB pójdzie na moim MDA PRO, bo wychodzi na to że jest jakiś INNY :/ Chyba, że mam takiego pecha i jedna i druga karta są do kitu :/
Na takim sprzęcie karty o tej pojemności powinny chodzić spokojnie, chyba że były by to SDHC to byłby problem.
Zastanawiałem się, że może to wina ROMu - mam ROM z o2 1.30.107 WWE z datą 04/11/2006, ale wątpie. Czytnik kart w MDA PRO też jest raczej OKi.
Może ktoś ma podobne doświadczenia w tej kwestii. Może ktoś sprawdził, używał kart 2 GB w swoim MDA PRO - proszę podajcie jakie karty konkretnie mieliście.
Może to mój pech z tym kartami, ale jest to trochę dziwne, bo nigdy wcześniej nie miałem problemu z kartami a miałem ich już wcześniej chyba z 5 różnych firm.
Jaki polecacie ROM do MDA PRO???
Z góry dzięki za pomoc.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH