Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x)
HTC
Universal
Brak dzwięków
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Brak dzwięków
3 Odpowiedzi
1100 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
adriang92
2
Brak dzwięków
«
dnia:
Kwiecień 07, 2011, 19:10:48 »
Witam mam taki problem ze uni jest gluchy. Nie wydaje żadnego dźwięku czy to na głośnikach stereo czy tych do rozmowy, Nie moge prowadzić rozmów bo ani ja nie słyszę nic ani ktoś nie słyszy mnie. HR nie pomaga, w środku wszystko wygląda na cale. Tylko dziwne jest to że gdy podepnie się słuchawki to dźwięk w nich jest. W czym może być problem? Nie chce sie go pozbywać ale to jest przecież telefon a ja nie moge prowadzić rozmów.. Reszta świetnie działa. Proszę o szybką pomoc
pozdrawiam
Antej
Ekspert HTC Blueangel
3005
«
Odpowiedź #1 dnia:
Kwiecień 07, 2011, 19:47:10 »
Uszkodzenie w obrębie złącza słuchawkowego, prawdopodobne nie zwiera styków po wyjęciu wtyczki jack, czyli system nadal jest w trybie head set.
Sposoby naprawy i diagnozy uszkodzenia były wielokrotnie opisane w dziale Wizard i magician.
adriang92
2
Odp: Brak dzwięków
«
Odpowiedź #2 dnia:
Kwiecień 11, 2011, 17:50:07 »
No więc tak jedyne sposoby naprawy zwartego gniazda jakie znalazłem to były aby włożyć wykałaczkę i poruszać w środku. Niestety na nic sie to zdało nadal głuchy. Nawet go rozkręciłem go wyczyściłem gniazdo i poruszałem blaszki, gdy sie wkłada złącze od słuchawek to widać ze blaszki się ruszają. Ma ktoś jakies pomyśły co to może być? przylutowanie by cos dalo?
Połączone: Kwiecień 11, 2011, 19:13:37
Problem rozwiązany gruba igła pomogła po długiej walce ożył
dziękuje za pomoc
«
Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2011, 19:13:37 wysłana przez adriang92
»
Antej
Ekspert HTC Blueangel
3005
«
Odpowiedź #3 dnia:
Kwiecień 11, 2011, 21:13:53 »
Czyli diagnoza poprawna i rozwiązanie też słuszne.
wniosek: trzeba mieć odpowiednie narzędzie i umieć je włożyć w odpowiedni sposób (nie każdy to potrafi).
Trochę praktyki i widać zamierzone efekty.
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »