bootloader jak ustalic

• 4 Odpowiedzi
  • 686 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bootloader jak ustalic
« dnia: Sierpień 16, 2008, 21:40:18 »
Mam xda exec w O2 chcialbym zmienic swoj   ROM   mam teraz 1.30.107 WWE        ROM date 04/11/06          RADIO VERSIO  1.09.00       PROTOCOL VERSION 42.42.P8            EXTROM VERSION 1.30.162 WWE

szczerze mowiac nie zabardzo wiem jak sie za to zabrac  sprawdzilem w bootloader  ze mam     serial  V2.O1  niewiem dokladnie czy to jest G3 czy G4   PROSZE O POMOC   MAM   WM5 ZALEZY MI NA JAK NAJWIEKSZEJ ILOSCI PAMIECI   POTZREBUJE JEJ DO MAP IGO 8  BO MI CZASAMI SIE ZAWIESZA  Z POWODU MALEJ ILOSCI WOLNEGO RAM
 netykieta, nie krzycz na forum (kitor)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2008, 21:54:50 wysłana przez RAF288 »

*

mafo1

Odp: bootloader jak ustalic
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 16, 2008, 22:43:09 »
Jeżeli masz taką wartość to twój sprzęt to G4.

Bardzo dużo wolnego ramu zstawia ostatni T-mobile (ponad 30 mb przy pracy). Z uwagi na to, że jest to ORYGINALNY ROM zawiera w sobie wszystkie funkcje telefonu (videocall), nie ma wycieków pamięci a przy tym jest całkiem szybki i baaaardzo stabilny.

Mając G4 prawdopodobnie możesz wgrać tego roma, ale musisz ominąć CIDA. Stosuje się to przez uniwersalny loader omijający blokadę ( w przypadku universala CIDA się nie ściąga, lecz omija). Przy pomocy takiego loadera możesz wrzucić rom innego operatora ( w tym przypadku T-mobile) na twój sprzęt.

Pamiętaj tylko o ogólnych zasadach (bateria na 100%, brak karty SD w gnieździe).

PS. Universala na szczęście ciężko uwalić. Mnie osobiście zdarzyła się awaria kompa przy wgrywaniu romu (wszedł tylko w 60%), po czym musiałem resetować palma i zaczynać wgrywanie jeszcze raz i ...... spoko, wlazł bez problemu.

Zanim jednak cokolwiek zrobisz przeczytaj instrukcję z przyklejonego wątku 3 razy - tak dla pewności ;)

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 16, 2008, 22:47:51 »
wycieki ramu sa na kazdym romie :P

do tego zeby wyjac karte SD dodam ze SIM-a tez wyjmij.

"po czym musiałem resetować palma i zaczynać wgrywanie jeszcze raz i ...... spoko, wlazł bez problemu."

co ma wgrywanie softu na palma do universala? ]:>

*

Offline Rabbit_bb

• 641
  • Każda chwila to kolejna szansa...
  • Sprzęt: HTC Universal + Motorola Defy
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 18, 2008, 00:09:45 »
Pamiętaj to co napisali: re_ i mafo1. Tylko, że ja dodam jeszcze jedno... Mianowicie wyłącz połączenie USB w AS.
ROMOwanie nie jest to trudne. Sciagnij sobie ten ROM, który chcesz wgrać i poprostu jeśli jest to plik *.exe to klikasz dwa razy i postępujesz zgodnie z wyświetlanymi instrukcjami. Jeśli nie to z RUU, który jest opisany jak wgywać :ok:
HTC Universal [G3] | Motorola Defy
Radio: 1.17.00          | Android: CM7
ROM: WM 6.1

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 19, 2008, 23:38:48 »
No i ja proponuję zapoznać się z zasadami netykiety i szukajką. Ode mnie 3dniowy warn  :]

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=104065.0