Czesc.
Od kilku tygodni mam uzywanego universala w wersji Orange UK.
Przy resecie oraz w ustawieniach pokazuje mi wersje radio: 0.0.0.0. A telefon dziala znakomicie, zarowno glos jak i GPRS i UMTS. Ciekawostka, co nie? Zreszta i tak niedlugo zmieniam rom, mam tylko nadzieje, ze sobie nie pogorsze.
Druga sprawa (walkowana na forum xda-developers, niestety bez wnioskow stuprocentowych). Mianowicie
przy spadku poziomu baterii do 53% nastepuje blackout. Pomaga jedynie podlaczenie do zasilania. Autonomicznosc urzadzenia dramatycznie sie obnizyla, do poziomu kiepskiego laptopa.
Na xda-developers doszli do tego:
1. Nie jest to sprawa romu. Wgrywanie nowych nic nie daje.
2. Rozruszanie baterii (proby rozmaite glebokiego rozladowania i w druga strone) komus podobno pomoglo, ale z tego co sie w forum wgryzalem jedynie pomyslodawcy.
3. Pomaga jedynie wymiana baterii na nowa, ale
a) sa modele baterii, ktore caly czas pokazuja 100%, potem zdychaja
b) dobre opinie maja powiekszone baterie (3200 mAh)
c) w ogole panowala opinia, ze tylko te wyprodukowane przez Dynapack sie sprawdzaja
Pytam sie uzytkownikow tego cuda techniki pytanie, czy taki blackout tez ich spotyka i jak sobie z tym problemem poradzili. Moze Polak potrafi...
Aha, jeszcze jedno pytanie - czy mozna poswiecic klawisz np. ten z lewej strony spacji, zeby miec ctrl? I jak?
pozdrawiam
P.S. Wlasnie jestem na zeslaniu za granica, jedyny kontakt ze swiatem mam przez universala (internet via wifi). Sprawdza sie rewelacyjnie - filmy, www, gg, skype, pocket ufo (jest wersja 1.26, jakby ktos nie wiedzial), mp3, ebooki... Jak dla mnie, to urzadzenie prawie idealne. Prawie, bo teraz muli strasznie, ale zmienie na rom Kamala wm5 ultimate edition. Co o wyborze sadzicie?
pozdrawiam
Krzysztof