aparat foto 2mpx??

• 8 Odpowiedzi
  • 1113 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tomeke650

• 15
  • Sprzęt: htc universal ;]
aparat foto 2mpx??
« dnia: Sierpień 24, 2008, 21:21:03 »
witam  czy ktos wie jak zrobic aparat 2mpx w uni i czy da sie?jesli byl taki post juz na forum to przepraszam i prosze o link??
pozdrawiam

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
Odp: aparat foto 2mpx??
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 24, 2008, 21:26:39 »
przepraszam i prosze o link??

nie wiem czy przepraszasz i prosisz o link.

a aparat(aplikacja camera) ma opcje interpolacji do 2mpix tylko co to daje, dalej optyka wielkosci glowki od szpilki a megapixele ci fotek nie poprawia.

przynajmniej u mnie na wm 6.0 tak jest, zakladam ze na 5.0 chyba tez wiec jak cos to polecam instrukcje obslugi :)

*

Offline studentk

• 505
  • Sprzęt: Motorola Defy, Samsung SGS, iPad
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 24, 2008, 21:32:10 »
Bawią mnie takie wpisy :) a obiekytw?  Kurcze, jaki obiektyw to przniesie? Ten plastikowy o średnicy 4 mm?

przepraszam i prosze o link??

nie wiem czy przepraszasz i prosisz o link.

a aparat(aplikacja camera) ma opcje interpolacji do 2mpix tylko co to daje, dalej optyka wielkosci glowki od szpilki a megapixele ci fotek nie poprawia.

przynajmniej u mnie na wm 6.0 tak jest, zakladam ze na 5.0 chyba tez wiec jak cos to polecam instrukcje obslugi :)

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 24, 2008, 21:36:26 »
Bawią mnie takie wpisy :) a obiekytw?  Kurcze, jaki obiektyw to przniesie? Ten plastikowy o średnicy 4 mm?

moze i cie smiesza, mnie smiesza stwierdzenia o super aparatach w komorce :P
lustro i zabawa w fotografie troche jednak wypacza i nie patrzy sie na aparaty tak jak zwykly smiertelnik :P

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 24, 2008, 22:01:13 »
re_ nie tylko lustro wypacza, ja mam tylko dobra hybryde (fuji s5600) a i tak jak widze zdjecia z telefonow to sie za głowe łapie jak to mozna zdjeciem nazywac i to jeszcze dobrym :D

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 25, 2008, 16:47:41 »
nie trzeba mieć lusta, aby stwierdzić, że zdjęcia z komórek są tragiczne... Potrzeba tylko odrobiny obiektywności (o co najczęściej ciężko, bo nie wiedzieć czemu większość naszego narodu uznaje, że to co jest ich jest najwspanialsze/najcudowniejsze/itd i choćby wiedzieli jak tragiczne są zdjęcia nie przyznają, że są złe :) )

(Ja tam mam tylko Sony dsc-f717, czyli w zasadzie po prostu kompakt z wiekszym obiektywem i kilkoma funkcjami :) )

*

Offline 12nala34

• 916
  • All I ask is a tall ship and star to steer her by.
    • smartphone HTC
  • Sprzęt: IBM & PalmOne
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 26, 2008, 15:04:00 »
ja wychodzę z założenia, że jak chcę robić zdjęcia to biorę aparat. Kamerka w telefonie jest potrzebna, gdy nie mamy takiego sprzęciku pod ręką - nie mówcie mi, że zawsze trzymacie aparat w kieszeni :). Nie wymagam super zdjęć z telefonu, ale żeby były ostre i miały w miarę dobre kolory... HTC montuje słabe kamerki, ale widziałem zdjęcia ze starego SE w800i i się zdziwiłem....
--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone

*

Offline 12nala34

• 916
  • All I ask is a tall ship and star to steer her by.
    • smartphone HTC
  • Sprzęt: IBM & PalmOne
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 15, 2008, 15:09:04 »
witam,

żeby nie rozpoczynać ponownie tego tematu mam kilka pytań. Jak wiadomo nasze universale nie mają AF. Jakość zdjęć swoją drogą, ale chodzi mi bardziej o czytelność - ostrość. Jeżeli nie ma autofocusu to może może mieć manualfocus? Może jest jakiś program, który pozwoli ustawić ręcznie ostrość? Nie potrzebuję przecież "auto" jak przeważnie ze sobą noszę mózg :P.

12nala34
--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 15, 2008, 18:54:16 »
Żaden program nie ustawi tego, bo musiałby być autofocus, manualfocus jest na przykład w hermesie, i tam masz taką wajchę do zmiany ostrości, coś jak w aparacie tryb makro/krajobraz.