Android na Universala Takie sobie westchnienie....

• 67 Odpowiedzi
  • 11869 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Marcin1989

• **
  • 208
  • Sprzęt: Feeler | Tornado | Universal | Tungsten E |
Odp: Android na Universala Takie sobie westchnienie....
« Odpowiedź #60 dnia: Kwiecień 06, 2011, 22:08:24 »
Po podłączeniu tego mostka wykrywa dysk bez problemu, jak odpalę film to działa płynnie, tylko po jakimś czasie nie wiem 2, 3 minut dysk znika i jakby host się wyłącza, mp3 odtwarza bez problemu ale nie testowałem po jakim czasie dysk znika. Najlepiej to działa jak mam podłączony pendrive sandiska, wtedy myszka działa idealnie bo bez niego sama myszka się deaktywuje po paru sekundach( znika kursor i trzeba ją podłączyć ponownie), wygląda to na winę sterowników. Niestety ale cdromu/ dvdromu/ nagrywarki nie wykrywa ( nie wywala info o braku sterowników ale nie wyskakuje folder external mass storage ) Oczywiście android poprawnie wykrywa cdrom itp.

Wrzucę jeszcze andka na dysk, odpalę i zobaczę.

Hehe odpaliłem donuta z dysku i śmiga :) Nawet nie wiem czy nie śmiga szybciej niż z karty :E Nie zawiesił się przez te parę minut.

Wywaliłem hub i podłączyłem bezpośrednio dysk,  skopiował 4% z 700mb( transfer kopiowania na kartę ok 310kB/s ) i dysk się odłączył, po wył/ wł gsm znowu się pojawił ale to samo się dzieje. Jakieś mniejsze pliki da się skopiować. Mp3 odtwarza bez problemu.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 07, 2011, 00:17:59 wysłana przez Marcin1989 »
HTC Feeler || Qtek 8310 || HTC Universal || Tungsten E || Galaxy Ace || Mio 168

*

Offline dzemik112

• **
  • 141
  • Sprzęt: Sony Xperia U
« Odpowiedź #61 dnia: Kwiecień 07, 2011, 17:24:38 »
Hehe odpaliłem donuta z dysku i śmiga :) Nawet nie wiem czy nie śmiga szybciej niż z karty :E Nie zawiesił się przez te parę minut.
No dysk jest chyba szybszy niż karta. I czemu miałby ci się zawiesić? bo ja uzywając taskillera go nie zawiesiłem  :proud: . A froyo już próbowałeś?

PS: A ja ciągle nie zaktualizowałem linku donuta  :mrgreen: . Kiedyś to zrobie :E .
Jeśli się o coś pytasz, zawsze czekaj na mądrzejszego ode mnie :)

*

Offline Marcin1989

• **
  • 208
  • Sprzęt: Feeler | Tornado | Universal | Tungsten E |
« Odpowiedź #62 dnia: Kwiecień 07, 2011, 17:38:49 »
Bo na WinMo mi się zawiesza dysk i pendrive jeżeli odtwarzam jakiś film albo kopiuję duży plik. Np w xp jeżeli na tym adapterze odpalę hdtune, hdtach i dam test szybkości to po jakimś czasie wywala mi error i dysk znika z systemu,  natomiast nie mam problemów z kopiowaniem na niego plików, przynajmniej na razie. 

Edit: Odpaliłem również debiana shiroikumy z hdd, dobrze że chociaż myszka działa co prawda pomylony jest kierunek trzeba ją jakby bokiem ustawić, żeby działała ale chyba do zrobienia. Działa również klawiatura. Jakby tak nad nim posiedzieć to może i odpali się wifi na usb jeżeli te z uniego nie działa :) Spróbuję jeszcze zubuntu odpalić.

Niestety w zubuntu  po wpisaniu startX następuje czarne tło ( na początku było jeszcze po czarnym białe)  i nic więcej.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2011, 19:32:57 wysłana przez Marcin1989 »
HTC Feeler || Qtek 8310 || HTC Universal || Tungsten E || Galaxy Ace || Mio 168

*

Offline dzemik112

• **
  • 141
« Odpowiedź #63 dnia: Kwiecień 19, 2011, 21:02:35 »
Mam (byc może) dla niektórych złe wieści: sprzedaje uniego. Jeśli ktoś chciałby wiedziec jak "gotować" androidowe romy na uniego to moge mu napisać, ew. moge zrobić coś w stylu tutoriala. Nie spodziewam sie duzego ruchu bo uni ma swoje lata i wiadomo że nie jest już najlepszym i (przynajmniej dla mnie) wystarczającym sprzetem.

PS: Co do froyo: działał nawet nieźle, ale przez przypadek sformatowałem kompa i poszedł sie paść. Wrzuce moją troche wczesniejsza wersje.

Edit: Wrzuciłem już Froyo i zaktualizowałem linka do Donuta.

Edit: A jednak chyba nie sprzedam. Nikt nie chce kupić :(. Ale to dobrze bo może notime w końcu wyda nową wersje.
« Ostatnia zmiana: Maj 13, 2011, 22:56:17 wysłana przez dzemik112 »

*

Offline dzemik112

• **
  • 141
« Odpowiedź #64 dnia: Maj 14, 2011, 21:54:37 »
Podbijam ponieważ wyszła nowa wersja froyo i dogadałem się z notimem. Mój donut ma już 454 pobrania  :proud: . Pracuję już nad wersją lite froyo.

*

Offline atek000

• 36
« Odpowiedź #65 dnia: Lipiec 23, 2011, 17:05:51 »
Witam, powiedzcie mi, która wersja najlepiej się sprawuje, chodzi o szybkość. Nie potrzebuję obsługi wifi, bt, telefonu. Za to potrzebuję użyć kilku aplikacji z androida.

*

Offline dzemik112

• **
  • 141
« Odpowiedź #66 dnia: Lipiec 23, 2011, 23:55:58 »
Donut: http://sourceforge.net/projects/htcuniversal/files/donut.tar.gz/download. A juz niedlugo wyjdzie kolejna wersja. I jak mi sie uda to bedzie niespodzianka :mrgreen:

PS: A czego chcesz uzywac?

*

Offline atek000

• 36
« Odpowiedź #67 dnia: Lipiec 24, 2011, 19:37:00 »
Przede wszystkim aplikacji elektrodroid. Ale wdziałem tam też kilka innych dość ciekawych pozycji związanych z elektroniką