Witam,
mojego Universala dopadł nietypowy problem, mianowicie przestał działać głośnik w słuchawce i mikrofon

. Objawia się to tym, że słyszę sygnał dzwonienia, telefon normalnie funkcjonuje - rejestruje się w sieci (mogę wysyłać / odbierać SMS itd), ale nie da się prowadzić rozmów bo osoba dzwoniąca mnie nie słyszy, no i ja jej też nie słyszę. Nie wiem co było tego przyczyną, wgrałem ponownie ROM (DarkForce) ale sytuacja nie uległa zmianie, więc problem leży głębiej niż w systemie operacyjnym. Zastanawiam się co się uszkodziło (po wpięciu słuchawek słyszę dzwoniącego), telefon mi nie upadł, leży praktycznie cały czas w domu na jednym miejscu. Macie jakieś sugestie o co tu chodzi? Jednocześnie przesłał działać mikrofon i słuchawki, więc pewnie padł jakiś "kontroler", który odpowiada za prace obu tych elementów. Pewnie będę musiał czatować na uszkodzonego m5000 na allegro, by kombinować z podmianą elementów w słuchawce. A może wy macie jakieś sugestie?
Pozdrawiam
P.S. Wiecie gdzie znajdę instrukcję serwisową do Universala? Kiedyś chyba miałem ją na dysku, ale nie mogę jej znaleźć.