staram sie wszystko czytac dokladnie, ale nie wszystko do mnie dociera. . . zwlaszcza gdy temat ma tyle stron (po pierwszych trzech jest juz tylko coraz gorzej :P)
gdy wchodze w tryb BL pojawia mi sie jedynie u gory napis SERIAL i na dole 1. 00 natomiast przy HR zamiast te 'if continue press x or 0' mam cos jak e'nable KILTL (czy jakos tak) mode : yes/no; clear registry hive : yes/no; format storage data : yes/no'
o co w tym chodzi? dlaczego to nie wyglada jak typowy HR o jakim wszyscy pisza, z jakim mialem doczynienia z htc wizardem?
jakby co mam konkretnie Xda Execa od o2 z oryginalnym romem, bez simlocka (no. . . co prawda tego nie wiem, ale no nie wyobrazam sobie jakby mogl mi ten palmfon dzialac z simem z orange, gdyby byl zalozony simlock :) )
ostatnio tez mialem dziwaczna przygode z moim universalem - tak jakby cos z bateria bylo (?) - po uruchomieniu prawie od razu sie wylaczal, podlaczanie do ladowarki nic nie pomagalo, dopiero po HR (wybieralem wszytko na 'no' z wyjatkiem tego 'registry hive') i wylaczeniu ekranu postanawial sie nie resetowac tylko uruchomic dalej i przy wylaczonym wyswietlaczu ladowac. . . chyba chodzi o to, ze dopiro przy wylaczonym wyswietlaczu starczalo baterii energi na dojscie do momentu wpisania PIN, a dopiero wtedy zaczyna sie ladowac(bo cos takiego slyszalem), czy jak? teraz troche sie boje cokolwiek robic, bo bylo zaznaczane, ze przy jakiejkolwiek zabawie z romami trzeba sie upewnic o zupelnie pelnej baterii. . . chociaz juz chyba jest ok, po prostu chocdzilo o to ladowanie dopiero po PINie i wylaczonym ekranie, jako taki HR byl niepotrzebny. . .
ten link od ciebie cos teraz mi nie dziala - wywala blad ftp 'acces denied 530' czy jakos tak:P z reszta, sciagnalem juz rom wm6 PDAVIET ( forum. xda-developers. com/showthread. php?t=296794 ) z drugiego, wspomnianego wczesniej topiku. . chyba moge go przeciez wgrac? tylko rapidshare usunal tamtego utility do flashowania i nie mam skad go sciagnac. . bo nie znalazleminnego linka niz ten na poczatku tego topiku (moze mi umknal?) :P
oraz jakiego szukac programu/caba do odzyskiwania tego ext romu? w szukajce ciezko mi bylo cokolwiek znalezc. .
sory za numbostwo ale jestem totalnym newbie, poki co nic nie robie, chce sie troche doedukowac. . jak to mowia, kto pyta, ten nie bladzi - zna juz kazda dziure. .