qsqa, dzięki za szczegółowy opis, choć trochę nie byłem pewny, czy dobrze zrozumiałem to, co napisałeś o "odznaczaniu" pola wyboru (po przejrzeniu postów na forum.xda-developers.com zrozumiałem, że nie chodziło Ci o zaznaczenie, tylko o wyczyszczenie / wyłączenie / anulowanie zaznaczenia opcji dotyczącej wykrywania połączenia USB).
OK, od wczoraj jestem użytkownikiem o2 xda exec z ROM-em QTEK-a - faktycznie, w porównaniu z ROM-em o2 chodzi jak burza
Nie wiem tylko, czemu nie mogę teraz wpisywać 2 polskich znaków (konkretnie: ń/Ń i ś/Ś) - miałem wrażenie, że w sofcie o2 były dostępne wszystkie polskie znaki... Ktoś jeszcze ma podobny problem?
Wykonałem też procedurę "odbezpieczenia" Extended ROM, chyba nawet dwa razy - raz według instrukcji Bartuli, raz Twoich, he he
- ale kiedy zajrzałem do folderu Extended ROM, zobaczyłem tam 17 programików (oraz pliki AutoRun i Config), nieopatrznie stuknąłem AutoRun i... wszystko mi się zainstalowało, a potem sprzęt się zresetował
Czy teraz mogę jakoś odwrócić ten proces? Czy też, żeby to zrobić, muszę znowu wykonać od początku upgrade całości?
Kurczę, obawiam się, że co do tego Extended ROM, to chyba nie bardzo rozumiem, co robię i o co w tym wszystkim chodzi... Czyżbym za późno przerwał instalację w drugiej fazie upgrade'u, że te 17 programów jednak znalazło się w Extended ROM? (Ale przecież zresetowałem urządzenie dosłownie dwie, no, może trzy sekundy po rozpoczęciu instalacji ExtROMu!) A może ten Ext ROM to po prostu taki stały folder-magazyn plików instalacyjnych, które po odpaleniu instalują się w pamięci głównej urządzenia? Sądząc po ikonkach i po zawartości pliku Config, to są wszystko pliki CAB, prawda? Tylko nie widać ich rozszerzeń... (A właśnie, nie da się w Windows Mobile włączyć pokazywania rozszerzeń plików? Jak ja nie lubię tego protekcjonalnego traktowania ze strony M$oftu...)
Czy w każdym razie Ty albo ktoś inny moglibyście mi doradzić, które z tych 17 programów powinno się zainstalować, a których w zasadzie nie ma po co? Na forum.xda-developers.com ktoś pisał o tym, że słynna obsługa stereo dla BT, czyli A2DP i AKU2 (może coś mylę) jest właśnie wśród tych dodatków zawartych w Extended ROMie...
Pozdrowienia i dzięki za przeczytanie
Marek 'Anglik'